לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-09-2006, 17:59
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
אני מעלה תהייה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "ידיעות אחרונות: תא"ל גל הירש ביקש להאריך את הקדנציה בשנה נוספת"

וזו באמת שאלה/השערה ולא אמירה כלשהי, אין לי את הידע או הנסיון לעשות זאת. אני גם לא מנסה לבקר אותו אישית, ובטח שלא לשפוך את דמו, אלא את התהליך שהוביל למצב.

• 1982: התגייס לחטיבת הצנחנים.
  • 1984: שימש כמפקד צוות בבית הספר לקצינים.
  • 1985: שימש כמפקד צוות בסיירת צנחנים.
  • 1986: שימש כמפקד פלוגה בגדוד צנחנים.
  • 1987: שימש כמפקד פלוגה בבית-הספר לקצינים.
  • 1988: פיקד על פלוגת ההנדסה של הצנחנים.
  • 1990: שימש כסגן מפקד שלדג.
  • 1991: פיקד על גדוד בצנחנים.
  • 1993: פיקד על 'שלדג'.
  • 1997: מונה לתפקיד קצין האג"ם של אוגדת איזור יהודה ושומרון.
  • 1999: שימש כמפקד חטיבת בנימין.
  • 2000: מונה לתפקיד קצין האג"ם של פיקוד המרכז.
  • 2002: פיקד על בית-הספר לקצינים.
  • אפריל 2005: התמנה תת-אלוף גל הירש למפקד על עוצבת הגליל.
אני מסתכל על היסטוריית התפקידים ומשהו מפריע לי, אין פיקוד על אף חטיבה סדירה/מילואים. אמנם יש חטמ"ר, ואני לא מזלזל במורכבות הרבה של הגיזרה, אבל מדובר בבט"ש שונה מאד מסוג הקרבות שחטיבה סדירה/מיל' אמורה לבצע במלחמה ומתאמנת לקראתם. גם מח"ט חי"ר/ם/שיריון אפילו במילואים, ינהל תרגילים חטיבתים בשילוב גדודי שיריון הנדסה תותחנים וכו'. יותר מכך, כל הקריירה שלו הינה תפקידים בצנחנים, בשלדג, בבט"ש מרחבי ובבה"ד 1, במין ספירלה שחייבת להוביל לקיבעון מסויים כלפי סגנון ניהול לחימה ספציפי. (האם הוא היה ק. אג"ם פקמ"ז במהלך חומת מגן? או שהתחלף כבר לפני?)
על הנייר ניסיון מצויין לניהול אוגדת בט"ש גדר פסיבית מול החיזבאללה אך האם יש מוכנות לניהול קרב אוגדתי משולב חי"ר, שיריון הנדסה וכו תוך פלישה קרקעית ללבנון'?
האם באמת לא היה עדיף להשאיר מפקדת גיס צפוני שתנהל את הלחימה? עם אדם שפיקד על אוגדה משוריינת בעברו?

ודבר מעניין, שימו לב לציטוטים הבאים:
ציטוט:
אם משהו ימנע מגל הירש להיות אלוף זה רק הוא בעצמו

וחשוב יותר
ציטוט:
מה שבטוח, אם גל הירש יהיה רמטכ"ל, חיילים לא יצאו למשימות קרביות בערים פלשתיניות אלא יהיו רבי-טוראים אסטרטגיים המבצעים פעולה לוחמתית בשטח עירוני מאוכלס, תוך הקפדה על מקסום האפקטים והנמכת העצימות.
ובמקום לתפוס עמדות, הם ישתבללו ויהוו לבנת ספיגה.
ועד כאן פינתנו, "שישים שניות של ז'רגון צבאי".

האם זו הייתה מגדת עתידות? וועדת חקירה של מבקר המדינה? לא, אלו יוסיפון ו YGH
באשכול בן שנה וחצי
http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=32975

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 15-09-2006 בשעה 18:05.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-09-2006, 00:28
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בה"ד 1
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי בז 69 שמתחילה ב "רא"ל מוטה גור עשה רק תפקידי..."

לא מבצע פעילות כחטיבה מלאה בשגרה,לא תופס גיזרה חטיבתית סדורה ולדעתי גם לא ביצע תרח"ט מלא בסד"כ החירום שלו ע לפי משימות אופרטיביות. כמו שאמרתי, חטמ"ר בנימין אינו שווה ערך משימות לניהול חטיבה סדירה, או מילואים שהופעלה בחירום (לדעתי הצנועה). אולי חטמ"רי אזח"ע בעיקר בשנות 2000-2005 נותנים ניסיון יותר דומה למה שהיה בלבנון לאחרונה,אך עדיין אפילו זה לא מתקרב בכלל לעוצמה,כמות וסוג/איכות האויב/אמל"ח.

לגבי מוטה גור, מצאת תקופה להשוות?
מוטה גור (שאגב שירת גם בנח"ל ופיקד על גולני) פיקד על חטיבת מילואים במלחמה סדירה, וכמובן שירת בצה"ל עם ניסיון במלחמת העצמאות,קדש, ששת-הימים, פעמיים מפקד אוגדה, פעמיים אלוף פיקוד צפון כולל פעולות נגד הצבא הסורי, וכמובן לאור לקחי מלחמת יום-הכיפורים. ומי יודע אם היה נעשה רמטכ"ל בכלל בלעדי וועדת אגרנט ותוצאות מלחמת יום הכיפורים.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 16-09-2006 בשעה 00:35.
ישן 16-09-2006, 02:41
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
יכולות נדרשות ממפקד בכיר במלחמה
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי GrimReaper שמתחילה ב "אני מעלה תהייה"

יכולת ניהול צוות (החפ"ק)- מניח שיש לו מק. אג"מ פקמ"ז (היה בזמן חומת מגן- לדעתי הוא הוגה השם)
ראיה מערכתית- בטח שיש לו יותר מאחרים, בנוסח הידוע לשימצה שלו..
ניסיון במקרים דומים- למי יש ניסיון בניהול קרב אוגדתי בשטח פתוח?! אפילו בחומת מגן היו לדעתי רק מאמצים חטיבתיים נפרדים זה מזה.
אישיות מתאימה: שקט, ביטחון, מנהיגות- קשה לשפוט.

סה"כ, הוא אחד הקצינים היחידים בצה"ל שהעזו לחשוב קצת ברמה של "מה יכריע אירגון גרילה" ולא רק "באיזה ציר מגיעים לליטני/ לקסבה". נראה שביישום יש לו קצת בעיות..

צה"ל צריך להתחיל להכשיר ולשבץ מפקדים באופן מתאים- נסיון מתפקידים קודמים פשוט לא מספיק טוב כי הוא תמיד יהיה בבט"ש. אין כמעט אימונים של מסגרות גדולות, כך שגם מי שהיה מח"ט סדיר/ מילואים לא התנסה בפיקוד על המסגרת בפועל. אולי צריך להעלות תדירות של אימוני מפקדות? לא יודע.
ישן 16-09-2006, 03:15
  קגנס קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אני נזכר בציטוט של בן גוריון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "ידיעות אחרונות: תא"ל גל הירש ביקש להאריך את הקדנציה בשנה נוספת"

קולנל דוד מרקוס שסקר את מצבו של הפלמ"ח בעיצומה של מלחמת הקוממיות מסר דיווח נוקב לבן גוריון שסיכם במספר שורות קצרות ובוטות ביומנו: "החומר האנושי מצוין, אך אין מפקד היודע להוביל גדוד, אין כמעט מי שיודע להוביל פלוגה". מאז נראה שלא השתנה הרבה. הכשרת הקצינים בצה"ל דלה (קצינים מעוטי ידע והכשרה מכשירים קצינים לעתיד) . אי אפשר לסמוך על זה שמעת לעת יצוץ מפקד בכיר בעל יכולות טבעיות מעולות שיחפו על החוסר בהכשרה (כדוגמת אריק שרון). להערכתי, גל הירש איננו גרוע מאחרים במטה הכללי וגם חלק לא קטן מאלופי המילואים מוטב שילמדו שאין זורקים אבנים כשגרים בבית מזכוכית.
ישן 16-09-2006, 13:23
  mark182 mark182 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.06
מישהו מוכן להגיד לו לצאת מהשוק???

תא"ל גל הירש הוא אחד הקצינים המוזרים גם שהוא היה מפקד בה"ד 1 המפקד שלי

נדהמו לגלות ככמו הוא עושה דברים בדרך שלו בלי קשר לשאר הקצינים לטוב ולצערי גם לרע

בקיצור יותר גרוע מצ'ונג וואסח זה תא"ל וואסח

נ.ב

מה הקטע של כול הקצינים הבכירים להפגין נשקים מדוגמים שהצפי להתקלות במדרגות הקריה הוא אפסי

ולמה לכול הרוחות יש לו פלאטופ קומנדו עם מארס ש:
א. הקנה המקוצרר לא עומד בטווח הכוונת
ב. החום של הקנה המקוצרר ימיס לו את הכבל של המארס מנסיון!!!
ג.עיקרון הקיצרור נובע מהקטנת מידות הנשק ליצור כניסה מהירה לבית והתקלות מטווח קצר גם בבט"ש של הסיורים בגליל ההתקלות לא תהיה מטווח קצר וM-4 רגיל הרבה יותר מקצועי
לתשומת לבכם
ישן 17-09-2006, 14:07
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל

חבר מתאריך: 16.02.04
רוני בלקין לא עושה וואסח.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי piupiu שמתחילה ב "בטח נתן את המקוצרר לנהג שלו..."

מדובר באחד המפקדים הצנועים יותר שהכרתי, בן אדם שחשב שלא למטה מכבודו לעצור לרגע שיעור שלו בקורס מ"פים כדי לומר שלום ולברר מה נשמע אצל אחד המשק"ים שחזר מהיעדרות ועבר בסביבה,
בן אדם שלא היה למטה מכבודו להכין קפה למש"קים שלו,
בן אדם שהתאפיין באפס התנשאות ובהרבה יושר.

המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

ישן 17-09-2006, 14:21
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בהחלט
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "רוני בלקין לא עושה וואסח."

כבר כתבתי פה את הסיפור מאחורי הM16 של בלקין: בתחילת תקופתו כמח"ט הביקעה הוא הגיע לדבר עם חיילי מילואים. אחד החיילים התלונן שיש להם נשקים ארוכים בעוד המח"ט מסתובב עם מקוצר. אז בלקין החליף איתו נשק. ומאז בכמה שנים שהוא היה בביקעה הוא נשאר עם הארוך.

ועוד קטע שממחיש משהו על בלקין: יצא לנו להיות הפלוגה השניה שתופסת את מוצב יעלי בבקעה. כשהגענו לשם היה נראה כאילו מישהו בנה דגם ל"איך לא בונים מוצב".אחד מליקויי האבטחה במקום היה שכל רחבת המוצב הייתה מוארת ע"י פרוז'קטורים גדולים שנתלו על עמודים גבוהים בעוד שכל סביבת המוצב נשאררה חשוכה, כך שמחבל יכול להתקרב למוצב בלי שהשומרים שראיית הלילה שלהם נפגעה מהתאורה יראו אותו, ואז לירות פנימה לשטח המואר.
פנינו לחטיבה שיתקנו אך לקח יותר מחמישה ימים וכלום לא קרה. ביום חמישי בצהרים הגיעה משאית מנוף של יחידת הבינוי שבאמצעותה היה אמור החשמלאי לעלות ולסובב את הפנסים. רק שהחשמלאי לא הגיע. וכומבן שעד יום ראשון הוא לא עובד.
הודענו על כך לחטיבה.
ביום שישי שמרתי בכניסה למוצב. הגיע רכב אזרחי ומתוכו יצא אדם מבוגר ללא דרגות ועם כלי עבודה. הוא עלה על המנוף, השבית את הפנסים שהאירו לתוך המוצב, ברך אותנו בשבת שלום ועזב. כששאלנו אותו מי הוא, הוא רק אמר שהוא מהחטיבה.
זה היה המח"ט!

ישן 17-09-2006, 13:29
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל

חבר מתאריך: 16.02.04
מציק לי שלא שומעים אותו.

אם זו בחירה שלו - זו בחירה גרועה. הוא נקטל על ימין ועל שמאל (הגם שלפי סקר משבוע שעבר, רק 16% מהציבור חושבים שהוא צריך להתפטר).
אם זו בחירה של הממונים עליו - זה לא הגון לגרום לו לחטוף בלי תגובה.
ואי אפשר לומר שמדובר במפקד ששונא תקשורת, כידוע.
לאור בחירתו לבקש להאריך את כהונתו בשנה, מסתבר שהוא לפחות חושב שהוא לא נכשל.
אז כמדומני שראוי שיואיל בטובו לפתוח את הפה.

המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:25

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר