15-09-2006, 17:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.04
|
|
אני מעלה תהייה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "ידיעות אחרונות: תא"ל גל הירש ביקש להאריך את הקדנציה בשנה נוספת"
וזו באמת שאלה/השערה ולא אמירה כלשהי, אין לי את הידע או הנסיון לעשות זאת. אני גם לא מנסה לבקר אותו אישית, ובטח שלא לשפוך את דמו, אלא את התהליך שהוביל למצב.
- 1982: התגייס לחטיבת הצנחנים.
- 1984: שימש כמפקד צוות בבית הספר לקצינים.
- 1985: שימש כמפקד צוות בסיירת צנחנים.
- 1986: שימש כמפקד פלוגה בגדוד צנחנים.
- 1987: שימש כמפקד פלוגה בבית-הספר לקצינים.
- 1988: פיקד על פלוגת ההנדסה של הצנחנים.
- 1990: שימש כסגן מפקד שלדג.
- 1991: פיקד על גדוד בצנחנים.
- 1993: פיקד על 'שלדג'.
- 1997: מונה לתפקיד קצין האג"ם של אוגדת איזור יהודה ושומרון.
- 1999: שימש כמפקד חטיבת בנימין.
- 2000: מונה לתפקיד קצין האג"ם של פיקוד המרכז.
- 2002: פיקד על בית-הספר לקצינים.
- אפריל 2005: התמנה תת-אלוף גל הירש למפקד על עוצבת הגליל.
אני מסתכל על היסטוריית התפקידים ומשהו מפריע לי, אין פיקוד על אף חטיבה סדירה/מילואים. אמנם יש חטמ"ר, ואני לא מזלזל במורכבות הרבה של הגיזרה, אבל מדובר בבט"ש שונה מאד מסוג הקרבות שחטיבה סדירה/מיל' אמורה לבצע במלחמה ומתאמנת לקראתם. גם מח"ט חי"ר/ם/שיריון אפילו במילואים, ינהל תרגילים חטיבתים בשילוב גדודי שיריון הנדסה תותחנים וכו'. יותר מכך, כל הקריירה שלו הינה תפקידים בצנחנים, בשלדג, בבט"ש מרחבי ובבה"ד 1, במין ספירלה שחייבת להוביל לקיבעון מסויים כלפי סגנון ניהול לחימה ספציפי. (האם הוא היה ק. אג"ם פקמ"ז במהלך חומת מגן? או שהתחלף כבר לפני?)
על הנייר ניסיון מצויין לניהול אוגדת בט"ש גדר פסיבית מול החיזבאללה אך האם יש מוכנות לניהול קרב אוגדתי משולב חי"ר, שיריון הנדסה וכו תוך פלישה קרקעית ללבנון'?
האם באמת לא היה עדיף להשאיר מפקדת גיס צפוני שתנהל את הלחימה? עם אדם שפיקד על אוגדה משוריינת בעברו?
ודבר מעניין, שימו לב לציטוטים הבאים:
ציטוט:
אם משהו ימנע מגל הירש להיות אלוף זה רק הוא בעצמו
|
וחשוב יותר
ציטוט:
מה שבטוח, אם גל הירש יהיה רמטכ"ל, חיילים לא יצאו למשימות קרביות בערים פלשתיניות אלא יהיו רבי-טוראים אסטרטגיים המבצעים פעולה לוחמתית בשטח עירוני מאוכלס, תוך הקפדה על מקסום האפקטים והנמכת העצימות.
ובמקום לתפוס עמדות, הם ישתבללו ויהוו לבנת ספיגה.
ועד כאן פינתנו, "שישים שניות של ז'רגון צבאי".
|
האם זו הייתה מגדת עתידות? וועדת חקירה של מבקר המדינה? לא, אלו יוסיפון ו YGH
באשכול בן שנה וחצי
http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=32975
John Kennedy Toole
נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 15-09-2006 בשעה 18:05.
|