לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-03-2007, 15:23
צלמית המשתמש של NVJ
  NVJ NVJ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.06
בשיעורי ביולוגיה
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי talaus שמתחילה ב "יש לך הוכחה לטענה הזו?"

למדתי.

יש שלושה גישות בייחס לאבולוציה:

הראשונה היא גישה שאומרת שיש אבולוציה ויש תורה ושניהם נכונים ואין שום קשר בין השניים.
השנייה אומרת שרק האבולוציה נכונה, או שרק התורה נכונה.
הגישה השלישית אומרת שיש "נקודות חיתוך" בין השניים, למשל שכתוב בספר בראשית "התנינים הגדולים" הכוונה לדינוזאורים ועוד כאלה דברים.

דארווין, שפיתח את תיאוריית האבולוציה, תומך בדעה שכדוה"א קיים למעלה מ-4.5 מיליארד שנה. אצל היהדות לעומתו, מאמינים שהעולם קיים 5767 שנה (התשס"ז). אפשר לגשר בין הדעות ולומר, שבריאת העולם שנמשכה כביכול שישה ימים היתה שישה ימים, אבל שפעם המושג "יום" לא היה כפי שאנחנו מכירים אותו כיום, ויום אז יכל להיות תקופה ארוכה מאוד.

אתה לא אמור לקבל הוכחות לזה, לכן קוראים לזה תיאוריה.

ודרך אגב, רק שתדע, גם הרמב"ם ועוד הרבה רבנים (אני לא זוכר כרגע עוד שמות) תומכים בגישה של דארווין.

תאמין לי, אני למדתי את זה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-03-2007, 16:29
  MeGaTal MeGaTal אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.11.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי bboyoren שמתחילה ב "הרהור פילוסופי עמוק מאוד שהיה לי היום"

בוא נתחיל בזה שהתיאוריה של דרווין זה שטויות יש כל כך הרבה הסברים למה זה לא נכון כדוגמת למה יש היום קופים הם לא אמורים להתפתח לבני אדם!?

דבר שני כשה' יצר אותנו הוא נתן לנו את הזכות הבחירה אתם יכולים להאמין בדרווין בדיוק כמו שאתם יכולים להאמין בה' אבל אז לפי התנ"ך אתה לא תהיה עם ה' בגן עדן כי הוא נתן לך את הזכות לבחור ואתה בחרת באדם מאשר בה' ,ה' יכול להיכנס בכל אחד מאיתנו ולגרום לו להאמין בו אבל הוא לא עושה את זה כדי שנאמין בו ללא צורך בהוכחה

אני דיי חילוני אבל מאמין בתנ"ך ויכול להיות שהתיאוריה הכי רחוקה מהמציאות נכונה אבל יש רק דרך אחת לגלות זאת וזה כשנמות אז תהיו סבלנים חחח ותהנו מהחיים כי חיים פעם אחת ( אולי חחחחחח אבל זה כבר סיפור אחר ....)
ישן 06-03-2007, 17:01
צלמית המשתמש של Army_Boy
  Army_Boy Army_Boy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.07.06
זה שאתה לומד ביולוגיה לא שם אותך במקום אחר..
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי NVJ שמתחילה ב "=/ אוייש"

להזכיר לך אתה עדיין לומד ואפילו בגרות לא עשית ...

ולידיעתך התיאוריה של דרווין באמת אינה נכונה. והנה בוא אני יסביר לך בקצרה
נכון באנציקלופדיה יש תמיד תציור הזה שמתאר את התפתחות האדם מהקוף??

אז למה נשארו כיום רק הקוף והאדם???? הקוף לא היה צריך להכחדד? כי הקוף השתנה בהתאם לטבע והפך לבנאדם ולמה הוא השתנה? כי הוא הסתגל למקום אחר משמע שהוא לא היה מתאים מבחינה פיזית לאותו מקום. עוד דבר נניח וזה נכון אז איפה כל היצורי ביניים שמצויירים באנציקלופדיה?
זה מבוסס הרי על זה שנגיד לג'ירפות לא היה צוואר ארוך .. ולאט לאט שרדו רק הג'ירפות עם הצוואר הארוך והיום לא תמצא ג'ירפה עם צוואר קצר אז למה יש קופים אם הבני אדם נוצרו מהם? הבנתוס?
ישן 06-03-2007, 18:04
צלמית המשתמש של NVJ
  NVJ NVJ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.06
אתה חוזר בדיוק על השאלה שלו...
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי Army_Boy שמתחילה ב "זה שאתה לומד ביולוגיה לא שם אותך במקום אחר.."

בשבילך מה?

נכון, היצורים מתפתחים לפי הסביבה. למה יש עדיין קופים?...

כי בני האדם שמקימים גני חיות בעצם נותנים לקופים של היום את הסביבה המותאמת להם ולא נתנו להם להתפתח לפי הסביבה, והקופים ה-"חופשיים" עדיין קופים מכיוון שהם מותאמים לסביבה שלהם בצורה טובה מאוד...

הרי כל האבולוציה מסתובבת בעצם על עקרון "הברירה הטבעית" - מי ששורד שורד ומי שלא מת. הקופים שהיו צריכים לפתח מיומנויות חדשות כדי לשרוד בטבע ולא הצליחו מתו, ואלו שכן הצליחו נשארו בחיים והפכו לשלב הבא של האבולוציה... ויש מקומות בהם חיים קופים שמתאימים למקום בו הם נמצאים, ויתכן שאם הם יעברו למקום אחר הם ייצטרכו לפתח דברים חדשים ואז שוב - מי שמצליח ישרוד...
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:40

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר