16-03-2008, 22:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
אני מתקשה להבין את הנקודה.
עצם העובדה שהם יעילים בתעמולה לא אומרת שלא ניתן לנצח אותם.
מול דרום אפריקה (בעידן האפרטהייד, כאשר היא הייתה מדינה מצורעת גם באירופה) ב"מלחמת הגבולות" עמדו מערכי התעמולה של קובה וברה"מ. דרא"פ ניצחה גם את מלחמת הגרילה וגם את מלחמת התעמולה.
בשורה התחתונה כמעט כל אדם מונע ע"י שיקולים של עלות ותועלת. גם פסיכופט, אדם בעל הפרעה אנטי-סוציאלתי או דיס-סוציאלית מונע ע"י אותם שיקולים, פשוט ה"סבל" שהוא חווה מאי סיפוק יצר האלימות שלו מספיק גבוה ע"מ שהוא יבחר בסיפוק היצר למרות תג המחיר.
נדירים האנשים שאין להם יכולת שכלית להבין את הקשר בין סיבה ותוצאה.
תפגע בהם מספיק חזק הם ישברו, תעלה את תג המחיר לרמה בלתי נסבלת הם יכנעו.
גם יפן האמפריאלית, בה כניעה גררה בושה קשה יותר ממוות, אומה שקידשה את ההתאבדות הטקסית, שהוציאה מתוכה את טייסי הקאמיקזה, לאחר ששילמה מחיר מספיק כבד (הירושימה ונגאסקי) נכנעה ע"פ כל תנאי הטקס.
ברגע שתג המחיר שנגבה מהם יעבור את סף הכאב אותו הם מוכנים לשאת, הם ישברו, כמו כל אדם/ארגון/עם אחר.
השאלה היא האם אנחנו מוכנים לגבות תג מחיר כזה, לאור ההשלכות הצפויות של גביה זו.
האם אנחנו מוכנים להקים מחנות ריכוז כמו בריטניה במלחמות הבורים ובמצב החירום המלאי?
האם אנחנו מוכנים להפוך הוצאות להורג סיטונאיות של סייענים ואונס פומבי לנשק כמו פרו כשנלחמה נגד "הנתיב הזוהר"?
האם אנחנו מוכנים לדרוס אזרחים עם טנקים כמו סין בטיבט?
האם אנחנו מוכנים לגייס "ציידי ראשים" שיחצו את הגבול ויעשו בשבילנו את העבודה כמו דרא"פ במלחמת הגבולות?
האם אנחנו מוכנים לשרוף כפרים שלמים רק בגלל שהאזרחים שגרים בהם שייכים לאותם שבטים כמו המחבלים, כמו שקמבודיה עושה?
על שלטון והיחס האנושי בסין, קמבודיה ופרו אני לא חושב שאני צריך להרחיב, וגם לא על דרא"פ בתקופת האפרטהייד. אחרי שהבריטים המציאו את מחנות הריכוז, גם ראינו שכלול יעיל של אותה שיטה במרכז אירופה.
ההשלכות של גביית תג המחיר גבוהות מאוד.
קיימות אופציות אחרות:
פשרה פוליטית, כמו הבריטים באירלנד בתחילת המאה או בקפריסין ב1950 או ההסכם בין הפלגים השונים במלחמת האזרחים באנגולה.
הטמעה כמו המורמונים בארה"ב לאחר "מלחמות המורמונים" (מלחמות יוטה ואילינוי), תאילנד במלחמה נגד "המפלגה הקומוניסטית התאית", הטופאמארוס באורוגוואי או מלחמת האזרחים באל-סלבדור.
או ספיגה כמו הספרדים בחבל הבסקים ואינדונזיה במזרח טימור עד היום.
כיום דרך אגב ישנם גם פתרונות ביניים שלא היו קיימים לפני כן.
דוגמא לאחד שאני חושב שיכול להיות יעיל, הוא שימוש בשיטת הפעולה של הבריטים במלאיה ומלחמות הבורים, אבל את מחנות הריכוז להקים בשטחנו ע"י הצלב האדום ובסיקור תקשורתי מלא. אחד אחרי השני לפנות את האזרחים למחנות של הצלב האדום, עד שלא נשאר שם אדם אחד, טרנספר מלא, ניקוי השטח מאמל"ח ותחמושת, אטימת כל המנהרות ורק אז החזרת האוכלוסיה בצורה מסודרת לעזה. זה יקנה לנו מספר שנים טובות של שקט, אבל יהיה מאוד יקר בתחזוק המערך הזה.
נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 16-03-2008 בשעה 22:47.
|