25-11-2023, 11:08
|
|
|
חבר מתאריך: 28.03.22
|
|
סדר הכוחות היה קטן בסדרי גודל והיה מבוסס על מג"ב וחיילי מילואים
אני לא הכרתי את כלל סדר הכוחות באיוש בשנות ה70 ותחילת שנות ה80, אבל לעצם הוויכוח על המצב לפני האינטיפאדה הראשונה, כמי שגדל באיו"ש בקרית ארבע כילד ונער באותם שנים (יליד 70) אני יכול להעיד על כך ממקור ראשון......
בחברון היה את הממשל הצבאי עם כח מילואים בדרך כלל בסדר גודל שאני מעריך אותו כגדוד והיה את מג"ב חברון (פלוגה). את החיילים בעיקר ראינו במערת המכפלה, ומידי פעם היו חיילים מסיירים על גפ"ס עם מאג בחזית, ובאותה תקופה לא היו מחסומים בין איו"ש לתחומי הקו הירוק ופלסטינים היו נכנסים באופן חופשי לישראל לעבוד ולטייל.
אני הייתי מטייל בחברון בתור ילד בקסבה עם חבריי והיינו קונים פיתות ואביטיחים ללא חשש כלל, טיילתי באופניים בשכונות של חברון, יחד עם אימי היינו "עושים שוק" בחברון ועולים למונית פלסטינית שלקחנ אותנו לבית עם סלי הקניות,
באותם תקופות לא היו מחסומי דרכים כלל, לא היו יידויי אבנים על רכבים ישראלים, והיו קשרים בין ראשי היישובים הישראלים והפלסטיניים בנוגע לניהול החיים האזור. היו יהודים שעשו סולחות בין חמולות של פלסטינים, ואפילו היו מוהלים יהודיים שמלו ילדים פלסטיניים, היו תיירים נוצרים רבים שמגיעים לבית לחם ומערת המכפלה, היו גם הרבה ישראלים שהיו מטיילים באופן חופשי במסלולי טיול בכל רחבי איו"ש כולל בערים הפלסטיניות ואוכלים במסעדות פלסטיניות.
עם זאת, השנאה ליהודים עדיין היתה קיימת, זכור לי שבתחילת שנות ה80 באזורים מסויימים היו הפרות סדר ויידויי אבנים על כוחות הצבא בעיקר בתוך מחנות הפליטים , כמו כו זכור לי אירוע של השחתת ספרי קודש על ידי ערבים במערת המכפלה, אבל המצב החל להתדרדר ברצח של בחור ישיבה שהלך לשוק החברון לקנות פירות יבשים לט"ו בשבט והדקירה הזו התחילה את ההגבלות על תושבי חברון הערבים.
דרך אגב, האוכלוסייה הפלסטינית הפכה דתית יותר ויותר במהלך השנים, כשהייתי ילד והסתובבתי בחברון הנשים היו ללא רעלה או בורקה, היום להערכתי 30 אחוז עם רעלות..........
|