01-08-2007, 22:04
|
|
|
חבר מתאריך: 03.07.05
|
|
שלום רב,
1. מצטרף לקודמיי.
2. שירות למען המדינה הוא דבר נעלה ונשגב מעין כמוהו, והאמן לי בכול מקום שאני יכול אני משתדל ל"דחוף" מכרים ואנשים לשירות למען המדינה הן במוסדות ממלכתיים כאלו או אחרים ובארגונים בטחוניים דוגמת צה"ל לשירות קבע\עבודה כאע"צ.
3. אתה רשמת בזמן עתיד, התפקיד שלי "יהיה", כלומר עדיין לא נכנסת לנעלי הצבא והחלת בעבודתך,אני מציע לך הצעה די הוגנת, לא בשבילי או בשביל מישהו אחר אלא בשבילך, נסה להיות במקום שלך חודש-חודשיים-חמישה חודשים גג חצי שנה. אל תשלול ישר, אספר לך משהו היו לי מקומות עבודה שעל היום הראשון אמרתי "איזה משעמם, אני בדוק יוצא מפה", ואחרי זמן (רב ולא רב תלוי במקומות) דברים השתנו. תחשוב על הצבא כמסגרת עבודה, תאמין לי שזה יעזור לך. מלבד זאת, אם אתה באמת רוצה ותתעקש אפשר לעבור לתפקידים אחרים ולמקומות אחרים (לצורך הדוגמה טופס 55). אני יכול לספר לך על מכר שלי שהוא נגד בצה"ל בחיל האויר, הוא היה לפני כן בתפקיד מטה די זוטר, הוא פנה לדרגים די בכירים במקום שבו שירת וביקש לעבור לתחום אחר. הוא התחייב לשירות קבע וביצעו לו מעין הסבה, שבה הוא די "סבל" בחודשיים הראשונים מבחינת לימודים ולהספיק את מה שהחבר'ה הספיקו מהגעתם, ועד היום הוא שם, רס"מ בקבע. והוא נהנה, ולעיתים הולך גם לבתי ספר ומדבר על הנושא של תרומה ומנסה לעזור לצעירים שרוצים לגשת אל התחום שבו הוא מתעסק (אלקטרוניקה).
4. סלח לי אולי על צורת הדיבור המתנשאת, פוגעת ו\או מעליבה, אך הכול בא מכיוון אחר לגמרי מבלי להעליב חלילה בכוונה תחילה: אבל אין תוכנית כבקשתך, ולא תמיד הדברים מסתדרים כפי שמצפים. אם אתה חושב שהכול היה הולך קל בחיים, אני סמוך ובטוח (ואני לא צוחק) שהיית רואה בשאלון ההעדפות שלך תפקידים כמו ראש המטה הכללי, וכו'.
אני חושב שאם לא תיכנס למים לא תלמד לשחות - קל וחומר בשירות שלך - נסה להגיע למקום שאליו אתה מסופח ונסה להשתלב שם, תאמין לי שיש מקומות טובים שיכולים להוציא אותך להמון קורסים והכשרות ולספח אותך למקום אחר בתפקיד אחר. הכול תלוי גם בגישה שלך, אם תבכה על כל פיפס, ותגיד "וואי, איזה באסה התפקיד הזה" אז אתה לא תמצה את השירות שלך בצורה טובה וגם תהיה לך תפיסת עולם שגויה, אני לא אומר שאתה צריך לבוא מקפץ מאושר כל בוקר לשירות עם חיוך אבל אני מנסה לומר שתנסה להתחיל ברגל ימין, לתת לזה כמו שאומרים "צ'אנס".
5. שיהיה בהצלחה.
|