הArea Denial Weapon System - ADWS, שכבר דובר פה בעבר מספר פעמים כנראה בדרכו לארצות הברית.
כלי הנשק המיוצר באוסטרליה, ניתן לתפעול ללא מגע יד אדם - ומסוגל לירות אוטומטית בקצבי אש גבוהים ביותר(6000לדק') על כל עצם שנע במרחב המוגדר. עקב תפעולו החשמלי אין עצמים נעים מלבד הכדורים עצמם ולכן מתבטלת האפשרות למעצורים. ניתן למיקום בכל תוואי שטח, ובנוסף, מספר METAL STORM ניתנים ל"חיבור לרשת" ובכך בעצם לשלוט על כולם ממחשב ראשי אחד.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "היו לנו פה מספר דיונים בנושא..."
metal storm זה אחד הדברים היותר מטומטמים שהומצאו, ויש סיבה לכך שאף חברה רצינית לא מפתחת משהו דומה.
אין כל משמעות לירי מהיר של קליעים, אם לא ניתן להזין עוד קליעים (כמו במכונת ירי) או לפחות לטעון מיידית עוד קליעים.
את מה שהמערכת הזאת עושה, יכול לעשות רובה ציד ממוצע.
זה כלי נחמד בשביל "לשבור שיא", אבל לא יותר מזה.
אני חייב לציין שאני ממש לא מסכים עם הקביעה הנחרצת הזאת. יש בעיה (אפילו רצינית) עם עניין הטעינה (הערתי את זה עוד בתגובה הקודמת שלי) אבל ליישומים מסויימים המערכת יכולה להיות יעילה מאד. זכור שגם נשקים רגילים לא מגיעים לשדה הקרב עם אינסוף קליעים אלא מוגבלים ביכולת הנשיאה. כאן למיטב הבנתי טעינה מחדש דורשת למעשה החלפת קנה - וזה באמת לא ריאלי עבור חלק גדול מהתרחישים. יחד עם זאת בתרחישים ספציפיים ועם מספר גדול יחסית של קנים היתרונות של המערכת (הרווית אזור המטרה באש למשל) עולים על החסרונות.
אגב תתפלא אולי לשמוע אבל למערכת גם שימושים אזרחיים אפשריים כמו מערכת כיבוי שריפות מהירה - שם בעיות הטעינה הם הרבה פחות משמעותיות.