20-01-2007, 17:19
|
|
|
חבר מתאריך: 26.06.05
|
|
הוצאה של 200 שקל לא עושה לאף אחד חור בכיס - אם אתה יכול להרשות לעצמך לקנות מחשב בעלות גדולה פי 20 מזה, מאיץ גראפי וחיבור לאינטרנט מהיר (כולל המחיר סחיטה שמשלמים לבזק עבור ADSL), אז אתה יכול להרשות לעצמך להוציא סכום כזה על משחק.
תראה כמה חברות פיתוח משחקים קרסו בשנים האחרונות תבין שממש אי אפשר להוזיל עלויות. יש לך צוותי ענק שעובדים על מוצר, חברות הפצה, מפרסמים, וחנויות שמוכרים משחק עם עלות פיתוח גבוהה פי כמה, ומתחזקים שרתים על האינטרנט + מוציאים פאטשים - וזה לעומת משחקים לפני 10 עד 20 שנה שעלו אותו מחיר בדיוק (אפילו יותר, בהתחשב בירידה בערך הכסף) שאותם פיתחו שלושה-ארבעה חבר'ה בחדר בבית, בלי להחזיק סרברים ובלי עדכונים.
אנשים "חסרי אמצעים" לא צריכים להחזיק מחשב ולשחק משחקים באינטרנט. משחקי מחשב חדשים זה מותרות. כל מי שטוען פה שאין לו כסף לקנות משחק הוא שקרן או קמצן. הורים שלך לא נותנים לך כסף? לך לעבוד. תכסח את הדשא של השכנים, תרחץ מכוניות, תהפוך המבורגרים במקדונלדס. אל תגנוב.
ה"אלטרנטיבה השונה" היא לצאת החוצה ולחשק מחבואים בשכונה עם חברים שלך - זה בחינם ולא צריך לגנוב בשביל זה.
זה שלאנשים (ילדים במקרה הזה) לא אכפת לגנוב (להוריד) משחק מחשב זאת בעיה בחינוך ומכת מדינה. בכלל זה ישראל נכנסת לרשימות שחורות של חברות מחשבים וכמויות גדולות של מוצרים לא מגיעות לארץ.
למשל, למה שמיקרוסופט תרצה למכור בישראל את האקס-בוקס (שהגיע באיחור של כמה שנים ומעולם לא תפס פה ) בישראל, אם ברור לה שהיא הולכת להפסיד? כולם רצים לתקין צ'יפ כדי שיוכלו לקנות משחקים ב20 שקל בתחנה המרכזית. אח"כ הכסף מגיע לעבריינים בארץ ובשטחים.
אני אישית מעדיף לשלם עבור דברים שאני מקבל. כמו שאני משלם כרטיס עבור הופעה או כניסה למועדון או כדי לראות משחק כדורגל, ככה צריך גם לשלם עבור משחק מחשב.
מי שרוצה לגנוב - שיגנוב. רק שאחרכך לא יתבכיין על זה שקוראים לו "קמצן".
|