לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-02-2007, 15:59
צלמית המשתמש של jinji
  משתמש זכר jinji jinji אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.03.06
שלח הודעה דרך ICQ אל jinji שלח הודעה דרך MSN אל jinji
ירפ''א א' - כך הכל מתנהל :)

בתור התחלה אציין שאני חריג צוות אוויר, ועשיתי פעמיים את המיון עד שעברתי...
מבדקי ירפ''א א'.
למי שלא יודע ירפ''א - יחידה רפואית אווירית המקום בו נערכים שלבים 2 ו3 בדרך לקורס טייס...
אז הגעתי ב8 בבוקר ולאחר סיור בכל האיזור הגעתי סוף סוף לגף צוות אוויר שם ישר התחלתי במבחנים:
אני אישית התחלתי בחלק של הסימולטור,
אתה יושב בתוך קוקפיט ומתחיל להרוג מטוסי אויב! סתם צאו מהסרט.. מולך יש מסך ישן, מצד ימין ידית ג'ויסטיק
ומצד שמאל מצערת..
אז מה יש לנו במסך? חוץ מהרבה צבע כחול, מופיעים 2 מעגלים אחד גדול והשני קטן(שנמצא בתוך הגדול) בתוך המעגל
הקטן יש צלב (יענו כוונת..), אחרי זה מראים לך 2 משולשים ומנסים לגרום לך לחשוב שזה מטוס אויב.. מצד ימין יש מד מרחק בנך לבין מטוס האויב
ומצד שמאל הפרש המהירויות בינכם..
מתרגלים קצת בהתחלה איך להשתלט עם מהירות המטוס שלכם ואז איך לעקוב אחרי המטוס של האויב.
לאחר מכן מוסיפים עוד פרטים(איזה כיף!) צריך לעמוד בתוך זווית מסויימת, במרחק מסויים במשך 5 שניות ואז
לירות במטוס האויב, נשמע מלא אקשן וכיף חיים.. אז זהו, שלא.. זה ממש מציק ואנשים שם נראה לי שברו את הג'ויסטיקים(אני הייתי קרוב לזה).
זהו, הפסקה! אין יותר סמולטור(?!) חשבתם.. חוזרים מההפסקה וכללל התירגול הופך בעצם למבחן, צריך לירות כמה שיותר פגזים
בכמה שפחות זמן עם כמה שיותר אחוזי פגיעה במטוס השני!
כל התהליך הזה לוקח משהו כמו שעתיים וחצי..

יופי, סיימתם את התהליך של הסימולטור, יוצאים לוקחים סנדוויץ(כן חבר'ה זה בחינם ) ואז חוזרים לעשות מבחנים.
רוב המבחנים היו בקטע של חשיבה כמותית ברמה של 3 יח''ל..
אחרי זה מגיע מבחן מוזר כזה שבו מצויירת לך קוביה ואומרים לך שמותחים קו מפינה א' לפינה ב' ואתה צריך לדעת אם הם יפגשו
וכל מיני כאלה.. במבחן הזה יורדות לך נקודות, זה לא מבחן של צבירה, לכן אל תנחשו ותעשו כמיטב יכולתכם..
אחר כך המבחן המפורסם שבוא אתה רואה אדמה,ים, שביל וקווי חשמל מתוך קוקפיט, ואתה צריך לנחש באיזו תנוחה
המטוס נמצא ככה שהתמונה שאתה רואה תתאים הכי טוב..
זהו, בסוף יש עוד שאלוני מוטיבציה על הקורס ועל החיים וכאלה..

סיימתי וחיכיתי בחוץ איזה 5 דקות וישר באה חיילת ואמרה לי שלא עברתי.. תכלס התבאסתי, לא מזה שאני לא יהיה טייס..
מזה שעשיתי את הסימולטור הארוך הזה וכתבתי קורות חיים איזה שעה וחצי שבכלל לא קראו אותם : \ (בגלל זה אני לא שוקל אפילו לערער)...

בדרך כלל מי שעובר מקבל לעשות שאלון 300 ושאלון השלמת משפטים (שאלון 65 אם אני לא טועה)..

סך הכל היום ערך כ5 וחצי שעות... (הגעתי ב8 והודיעו לי על התוצאות ב1 וחצי בערך)..

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:10

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר