26-01-2007, 16:21
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.03
|
|
ובכן, אני האחרון שיזלזל באיראן
אבל אין צורך להמציא להם גם יכולות דמיוניות. חיל אויר יחיד באיזור, שיכול להתמודד עם חיל אויר שלנו בכמות ובאיכות, לבצע תקיפות רחבות בישראל וכ"ה הוא חיל האויר של מצרים (ומיכולתיו באמת מתעלמים). גם סעודים נראים מרשים (על אף שאין להם כמעט נסיון קרבי ממשי, ויש דעות שונות על רמת הטייסים שלהם). שתי המדינות האלה גם קרובות אלינו. איראן רחוקה, יש לה מספר קטן של מטוסים מודרניים, ואני לא חושב שהם מספיק טיפשים לאבד אותם במתקפת התאבדות עם תוצאות לא ברורות, כאשר יש להם דרכים הרבה יותר שוות מבחינת "עלות-תועלת" למרר את חיינו.
אני רוצה לחלק את האיום לשניים האחד במקרה שישראל רוצה לתקוף באירן. לאירן יש 20 מטוסי F-14 בנוסף ל35 מטוסי MIG-29 שעמורים להגן על כל אירן. איום שיש לקחת בחשבון אבל אם אני הייתי מתכנן את ההתקפה הייתי יותר מודאג מטלי הנ"מ החדשים שהם קיבלו לאחרונה מרוסיה TOR-M1.
ובכן, אם אנחנו תוקפים אותם - המשואה עובדת לצד שני. גם לנו אין אפשרות לבצע תקיפה רחבה באיראן מאותה סיבה. יש לנו מספר קטן יחסית של מטוסים ארוכי-טווח, ועוד פחות מטוסי תדלוק ממה שיש לאיראנים. וכמו שלאיראנים יש בדרך כוחות אמריקאים בעיראק, גם לנו יש כמה מדינות ערביות לחצות. כנראה נוכל לארגן תקיפה אחד על מטרה מסוימת (או מספר מטרות קרובות) ולחזור באבידות סבירות (אגב, מה זה אבידות סבירות?), אבל לא יותר מזה.
באשר לTOR האיראני, יש לי שתי הערות חשובות:
1)טילי נ"מ יכולים להגן על נקודה מסוימת, שבה הם נמצאים. מטוסי יירוט מגינים על שמי מדינה שלמה. ולכן טילי נ"מ יעילים הרבה פחות מהמטוסים, בכלליות.
2)טילי TOR שרכש איראן הם למעשה טילים שיוצרו לפי הזמנת יוון עוד בשנות ה-90. יוונים רכשו חצי מהכמות שהוזמנה במקור וויטרו על השאר (מעניין למה..). משגרים וטילים שיוצרו לפי הזמנה יוונית ולא נרכשו, ישבו "על המדף" עד שנמכרו לאיראנים. באף פרסום לא מוזכר שהם עברו שדרוגים כלשהם. מסכנה: יכולות והגבלות שלהם ידועים במערב (יוון - חברה בנאט"ו, מי ששכח) בצורה מלאה. ואם לחיל אויר שלנו אין כיום מידע זה, מתורגם לאמצעי ל"א מבצעיים, טקטיקות להתמודדות איתם וכ"ה, זה אפילו לא רשלנות פושעת - זה הוכחה חותכת לכך שצמרת חיל האויר הם מרגלים איראניים. ואני לא צוחק, לצערי.
אבל למה אף אחד לא מעלה את האפשרות שהם יתדלקו בדרך חזרה במינחת שהחיזבאלה הכין להם בלבנון או בסוריה.
F-14 וא SU-24 - זה לא מסוק, צסנה או פייפר. הוא יצטרך שדה תעופה מסודר, כדי לנחות בבטחה ולהמריא.ואישור למטוסי קרב להשתמש בשדות תעופה כאלה לתקיפת מדינה שלישית - זה הצטרפות למלחמה. ואם נצטרך להילחם עם איראן ,סוריה ולבנון (גם רשמית וגם חיזבאללה) בו-זמנית, שתי טייסות של חיל-משלוח איראני יהיו הבעיה הקטנה בשבילינו.
יכול להיות גם שלאירנים טלי אוויר קרקע לטווח רחוק כדוגמת הפופאי שלנו.
יש להם טילים כאלה (בין היתר, גרסא לשיגור אוירי של C-802 הידוע). אבל שוב פעם, יש לנו יכולות להתמודד איתם, ויש לאן להתפתח, ואם על אף כל זה - איראנים, יבואו, ישגרו, יפגעו ויחזרו הביתה - לא יהיה לנו את מי להאשים חוץ מעצמינו.
|