21-01-2007, 21:17
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.10.04
|
|
קודם כל, כל הכבוד על הרצון לעבור והלעביר עוד אנשים.
קח בחשבון שזה לא כזה פשוט, אבל מבורך.
מהסוף:
wine היא סביבה אמולטורית המותקנת בלינוקס כדי לאפשר הרצה של תוכנות המתאימות לחלונות. לא כל התוכנות רצות, ולא כל אלה שרצות רצות טוב.
vmware - תוכנה לוירטואליזציה של מחשב נוסף. כדוגמתה קיימות גם virtual-pc של מיקרוסופט, xen-source, ועוד כמה...
התוכנה הזו מאפשרת לך להריץ "מחשב בתוך מחשב". אתה בעצם מדמה הרד-דיסק בקובץ, ומריץ מחשב נוסף שמשתמש במשאבי החומרה של המחשב שלך (מעבד זיכרון וכו) ועובד כמחשב לכל דבר.
שימוש ב vmware בתוך לינוקס, כאשר הוא מריץ windows, חוסך reboot כדי לעלות לחלונות ולעבוד על תוכנות שלא רצות תחת wine.
4) תחזוקה:
באופן עקרוני אין צורך בתחזוקה שוטפת. כשאמרתי תחזוקה התכוונתי להתקנה של כל מיני דברים שהם לאו דוקא טבעיים להתקנה כמו למשל קודקים של פורמטים כמו wmv,divx וכו'.
מטעמי אידיאולוגיה, אובונטו לא מכילה קודקים אלה, גם לא במנהל החבילות של ההפצה, ואותם יש צורך להתקין "ידנית".
עוד "תחזוקה" זה שדרוגים. אבל במקרה זה, זה אפילו יותר פשוט מחלונות. אייקון יופיע כאשר יש משהו לשדרג. לחיצה עליו + 3 קליקים נוספים בערך, וסיימת לשדרג חבילות הדורשות שדרוג.
לגבי תחזוקת חלונות - זה ממש לא נכון שלא צריך לתחזק את חלונות. ההיפך הוא הנכון.
מדי פעם יש צורך לעשות "איחוי דיסק", לסרוק spyware, לעדכן אנטיוירוס, לנקות registry,
ובסופו של דבר כל כמה חודשים (אם אתה שומר על המערכת זה יכול להיות אפילו שנה) צריך לפרמט ולהתקין מחדש את חלונות.
אין כל צורך בידע בתכנות בשביל להחזיק את המערכת עובדת לאורך זמן.
בעניין העברית - שוב, קשה לי לעזור כי הדרישה שלי מהמערכת שונה משלך.
כל עוד אני יכול לכתוב ולקרוא עברית, מספיק לי. לא צריך שהכותרת של התוכנה תהיה "פיירפוקס" במקום "firefox".
בעניין המחיצות. סביר להניח שתוכל להקצות כ 15-20 גיגה ללינוקס וזה יספיק.
נראה שתיאלץ לוותר על מקום ב D לטובת לינוקס.
את שינוי המחיצות ניתן לעשות במהלך ההתקנה (ברוב ההפצות).
ההתקנה הבסיסית היא שתי מחיצות ללינוקס - מחיצה אחת ל swap (מה שנקרא בחלונאית - זיכרון וירטואלי). גודלה המומלץ פי שניים מנפח הזיכרון הפיזי במחשב (ז"א אצלך 128*2=256).
השאר יכול לשבת על מחיצה אחת.
קונפיגורציות מתקדמות אומרות לתת מחיצה נפרדת ל boot, מחיצה נפרדת ל var ועוד...
עריכה - תשובה לעוד משהו שלא שמתי לב ששאלת:
התפריט שמאפשר לך לבחור בין העלאת לינוקס להעלאת חלונות בהדלקת המחשב מותקן במהלך התקנת המערכת, ומוגדר באופן אוטומטי בלי שתצטרך להסתבך איתו כלל.
רוב התשובות שאני עונה נכונות בעיקר להפצות היותר mainstream כמו אובונטו, פדורה וכו',
ישנן הפצות אחרות שהתקנה שלהן פחות טריוויאלית.
נערך לאחרונה ע"י gonen_ra23 בתאריך 21-01-2007 בשעה 21:19.
|