לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 22-01-2007, 16:16
צלמית המשתמש של RP.
  משתמש זכר RP. RP. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 6,986
לקט מו"פ ינואר 2007 - עיקרי הדברים

בשעה טובה יצא לקט המו"פ הראשון לשנת 2007, להלן עיקרי הדברים (שמעניינים אותי לפחות)
  1. ישראל במקום הרביעי בעולם בייצוא בטחוני - (למעלה מ-4 מיליארד דולר בשנת 2006) אחרי ארה"ב, רוסיה וצרפת
  2. פרוייקט הלייזר המוטס (ABL) - עדכון סטאטוס: בקיצור, למרות העיכובים הניסויים ממשיכים, וכרגע כל המאמצים מכוונים לקראת ניסוי יירוט של טיל בליסיטי אמיתי שאמור להתקיים ב-2008
  3. טילים מתוצרת פקיסטן - פקיסטן משיקה מסע שיווק לשני טילים מתוצרתה: טיל נ"ט Baktar Shikan וטיל נ"מ Anza MK2, הטילים תוארו ע"י בכיר פקיסטני כ"נשק הבחירה לאדם העני"...
  4. מערכת נגד רקטות של אלביט-תעש - המערכת שנקראת (CRS (Counter Rocket System מבוססת על מכ"ם Daman של אלביט (נגזרת משופרת של AN/TPQ 37) ומערכת רקטות מתוקנת מסלול TCS (רמ"מ) של תעש.
  5. כיצד למנוע כפילות בפיתוח תוכנות - חה"י האמריקאי פיתח מערכת מעקב בשם SHARE למניעת כפילויות בין כל הגופים הממשלתיים, ממליץ בחום לצה"ל לאמץ.
  6. איך משיגים חלקי חילוף בזול - במקום לקנות מהתעשיות חלקי חילוף ביוקר, בניו זילנד מצאו פיתרון מעניין - הם קנו מסוק תובלה NH90 ופירקו אותו לטובת חלקי חילוף, ויצאו בחיסכון של כמעט 7 מיליון דולר בהשוואה לרכישת החלפים בנפרד!
  7. יישום הגנה אקטיבית רוסית בטנק הדרום קוריאני העתידי - בטנק העתידי של דרום קוריאה,XK2 תשולב מערכת ההגנה האקטיבית הרוסית Arena-E.
  8. ניסויים נוספים של ה"פגזים החכמים" Excalibur - בארה"ב נערך ניסוי ירי ראשון של פגזי Excalibur עם טווח מוגדל - אלה מצויידים בשתת אחורי והנחייה מבוססת GPS וצפויים לטווח של 53 ק"מ. הפגזים (Block1a-2) מתוכננים להשגת "כושר מבצעי התחלתי" בשנת 2008.
  9. מכשיר חדש לקת"קים (קציני תצפית קדמיים) - חברת "אזימוט" (הישראלית) פיתחה מכשיר חדש לשימוש קש"אים ובקרי אוויר קדמיים (בא"ק??). המכשיר כולל מחשב משימה, גוניומטר (מה זה?) עם מצפן אלקטרוני, GPS, מודול חיפוש אסטרונומי של הצפון (למה זה טוב?) ותקשורת דיגיטלית ולפעול בדיוק של 1 אלפית בשני הצירים. המכשיר קל וקשיח וניתן לנשיאה ע"י חייל או להתקנה ברכב.
  10. מרגמה 120 מ"מ של סולתם - על גרור: Cardom-T הוא כינוייה של מרגמה 120 מ"מ שמותקנת על גרור מיוחד כך שניתן לניידה עם תחמושת וצוות ע"י רכב בגודל של האמר. לטענת סולתם ניתן להכין את המערכת לירי בתוך 2 דקות.
  11. מטוס F-35 ביצע טיסת בכורה מוצלחת
  12. לוקהיד מרטין הדגימה מכ"ם SAR על מזל"ט
  13. מנוע היברידי ישראלי להנעת כטב"ם - חברת בנטל הישראלית הציגה מנוע היברידי זעיר להנעת כטב"מים קטנים ובינוניים.
  14. מערכת אוטונומית לתדלוק כטב"מ באוויר - התעשייה האווירית של ישראל סיימה תכן ראשון של מערכת תדלוק אוטונומית לכטב"מ וכרגע מחפשת לקוח עבור הטכנולוגיה.
  15. תקלה בניסוי יירוט של מערת אייגיס
  16. צעד בדרך להעלמת אובייקטים -

    לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
  17. הישגים ביצירת חומר בעל מקדם שבירה שלילי לאור
  18. יותר טוב מכלב: ננוטכנולוגיה תאפשר להריח פצצות - פרופ' אהוד גזית מהפקולטה למדעי החיים באונ' ת"א פיתח סיבים מיקרוסקופיים שיכולים לעזור בזיהוי חומרי נפץ ממרחק רב.
חוץ מכל אלה יש עוד הרבה על הפעלה ופיתוח כלים בלתי מאויישים (בים באוורי וביבשה), תוכנית ה-FCS והמקבילה הבריטית שלה FRES ועוד.
http://www.mod.gov.il/pages/mafat/pdfs/2007-01.pdf
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 22-01-2007, 17:02
צלמית המשתמש של RP.
  משתמש זכר RP. RP. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.04
הודעות: 6,986
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי boozi :] שמתחילה ב "אם היה פועל לי הייתי לוחץ..."

קודם כל תלמד לשרשר
העתקתי, אבל זה בעייתי כי העברית קצת מתבלבלת (הוא כותב מימין לשמאל, אבל חושב משמאל לימין), אז יכול להיות שיהיו קצת בעיות.
בכל מקרה מה השגיאה שאתה מקבל שאתה מנסה לפתוח את הקובץ? יש לך Acrobat Reader?



ציטוט:
הלייזר המוטס (ABL) שהיווה בעבר פרויקט הדגמה בקנה מידה מלא הורד לאחרונה לרמת הדגמת טכנולוגיה בסיסית בלבד. היו כאלה שחששו שמדובר בצעד הראשון לביטול הפרויקט אך לעת עתה הוא נמשך, אם כי ביעדים מצומצמים. הפעילות ממוקדת היום ביעד אחד בלבד :בצוע ניסוי הדגמה של יירוט טיל בליסטי בשלב ההאצה, ניסוי המתוכנן לסוף 2008 . כל הפעולות, תכנונית והנדסית, המוכוונות לגרסאות מבצעיות עתידיות של המערכת הוקפאו והמשכם מותנה בהצלחת הניסוי. יש לציין כי ניסוי היירוט יהווה את שיאו של מערך נרחב של ניסויים ובדיקות.


"
ההורדה בדרגה" של הפרויקט ארעה פורמלית בפברואר השנה אולם מנהלי הפרויקט מסרו כי המיקוד בניסוי היירוט החל זמן רב לפני כן.
ראשי משרד ההגנה והסוכנות להגה מטילים (MDA) האחראית לפרויקט לא ראו טעם בהשקעת זמן ומשאבים בשלב המבצעי ללא שהוכחה קודם ההתכנות הטכנולוגית הבסיסית של מערכת שמורכבותה גבוהה ביותר, גבוהה משמעותית ממה שהוערך בתחילה. גם שיקולים כלכליים שיחקו כאן תפקיד לא מבוטל. הפרויקט תוקצב בשנת 1996 בסכום של 1.1 מיליארד דולר אך באביב שנה זו ההוצאות עלו על 3.6 מיליארד דולר.
מטוס ה-ABL הראשון, בואינג 747 המלא במיכלים של חומרים כימיים, צינורות, משאבות ואופטיקה נמצא בשלבי הכנה לקראת סדרת הניסויים שתגיע לשיאה בניסוי היירוט. משרד ההגנה עדיין לא החליט סופית איזה טיל ישוגר בניסוי אך ללא ספק הוא ייצג סוג של איום זירתי אתו עלולים כוחות אמריקנים להתמודד ברחבי העולם.
בפרוייקט ה-ABL שותפות שלושת חברות ההגנה הגדולות בארה"ב. חברת בואינג היא הקבלן הראשי והאחראית לשילובים ולמערכת נהול המשימה. חברת נורתרופ-גרומן מספקת את מערכת הלייזר הכימי וחברת לוקהיד מרטין אחראית למערכת ההכוונה ובקרת הירי.

הפרויקט הותנע בשנת 1996 כאשר חיל האוויר האמריקאי הציע את ה-ABL כמערכת הניתנת לפריסה מהירה ומתן הגנה לכוחות אמריקנים ובעלי בריתם מפני טילים דמויי סקאד, כמ אלה שנורו במהלך מלחמת המפרץ הראשונה. חיל האוויר צפה שהוא יזדקק לצי של שבעה מטוסים שיוכלו לתת הגנה סביב השעון בזירת איום מסוימת.

ליבו של ה-ABL הוא לייזר חמצן יוד עצום הצורך אלפי ליטרים של חמרים כימיים שיש להזרימם בקצב גבוה. מגהוואטים של עוצמת קרינה מוקרנים דרך צריח מסתובב בחרטומו של המטוס. הקרן, השומרת על מיקודה בעזרת אופטיקה מסתגלת, המפצה על השפעות הטורבולנציה, תכוון למרחק העולה על 100 קילומטרים, אל טילהאיום כדי להשמידו.
הכוונה היא להשמיד את הטיל, יחד עם הרש"ק שלו מעל למדינה המשגרת, וכך יהפוך הלייזר המוטס גם לכלי הרתעה.
לייזרים נוספים על המטוס משמשים לעקיבה אחר הטיל ולחישת מצב הטורבולנציה. מדידות אלו מוזנות למחשבים הפועלים באמצעות מראות מסתגלות גמישות לתקן את חזית הגל ולשמור את הקרן ממוקדת על המטרה.
כאשר הותנע הפרויקט במימונו המלא של חיל האוויר הכוונה הייתה להגיע למערכת מבצעית כבר בשנת 2006 , אולם מאז סבלה התוכנית מסדרה של דחיות ומועד הניסוי הראשון נמצא בפיגור של 6 שנים מאז המועד המתוכנן הראשון ב-2002 . ראש הפרויקט בבואינג, שהוא גם סגן נשיא בחברה, מודה כי בתחילת הדרך לא הוערכה נכונה הסיבוכיות האדירה הנגזרת מדרישות העוצמה והדיוק של המערכת. במהלך הפיתוח התברר כי הצורך לפתור את בעיית הזיווד של מבוך הצינורות והמיכלים של הלייזר הכימי מעכב את ניסויי הטיסה של המערכות האחרות בעיקר מערכת בקרת הירי והאופטיקה המדויקת.
הפתרון היה לקנות גוף מטוס ישן ולהשתמש בו כמעבדת אינטגרציה על הקרקע לשילוב מערכות הלייזר בעוד שאב הטיפוס עצמו שימש לניסויי הטיסה של שאר המערכות. סך המכלולים שוקלים יותר מ 100- טונות והם ארוזים בצפיפות כך שפנים המטוס נראה כמו צוללת. משקל זה, שהלך ועלה מאז תחילת התוכנית נשאר יציב פחות או יותר בשנתיים האחרונות. כלי תכן מתקדמים, שיכלו לסייע בשלב התכן המוקדם, נכנסו לשימוש בשלב מאוחר יחסית כדי לסייע בפעולות ה"שרברבות" והחיוט במטוס.
למרות העיכובים, שתי אבני דרך עיקריות הושגו בשנת 2005 . אבן הדרך הראשונה הושגה ביולי 2005 והיא כללה הטסה של המערכת האופטית ומערכת ניהול הקרב והוכחת פעולה תקינה באוויר. בדצמבר אותה שנה הופעל הלייזר כשהוא מותקן על הפלטפורמה הקרקעית. הלייזר הופעל 70 פעם, לעיתים מספר פעמים ברציפות ועם הפעלות שהגיעו לאורך של 10 שניות, יותר מהנדרש להשמדת טיל על פי מנהלי התכנית.
שנת 2006 הוקדשה להכנת מטוס האב טיפוס לקליטת הלייזר, פעילות שכללה הכנת חיזוקים, הנחת צנרת ועוד, לקראת ניסויי הטיסה הצפויים. המטרה האווירית הראשונה של ה-ABL הינו מטוס מסוג KC-135 שעל צידו מצויירת מטרה בצורת טיל בליסטי
הזנב של ה
"טיל" מותקנות מנורות רבות עוצמה המדמות את חתימת השובל של טיל מאיץ. מטרה זו תשמש לבחינת לייזר המאיר לצורך חישה אטמוספרית (לייזר בסד"ג של מספר קילוואט) ולייזר העקיבה. מטוס המטרה מצויד בלייזרים משלו שיכולים לתת משוב מיידי על טיב העקיבה.


בתחילת שנת 2007 חוזר ה-ABL לבסיס אדוורדס שם יותקן הלייזר העיקרי
. התקנה והבדיקות הקרקעיות שיבואו בעקבותיה ימשכו במשך כל שנת 2007 . בתחילת שנת 2008 צפויים להתחיל הניסויים האוויריים של המערכת השלמה.
במהלכם ישמש שוב מטוס ה-KC-135 וכן מטרות דימוי טילים אחרות. תוכנית הניסויים תגיע לשיאה בסוף שנת 2008 בניסוי שיכלול שיגור של טיל בליסטי אותו תצטרך המערכת המוטסת לגלות, לרכוש, לעקוב ולהשמיד. אם ניסוי זה יצליח יבואו בעקבותיו ניסויים נוספים מול מטרות שונות, ניסויים שיאפשרו איסוף מידע חשוב לשיפור התכן לקראת פתיחת תוכנית פיתוח בקנה מידה מלא. על פי ראשי הסוכנות להגנה מטילים אין משמעותו של כישלון בניסוי סגירת התוכנית, אך לאור התבטאויות בעבר זו בהחלט עלולה להיות התוצאה. ראש הסוכנות ציין בעבר כי גם אם יצליח היירוט, אך הלייזר יוכח כמערכת רגישה מדי הדורשת כיולים חוזרים ונשנים, לא ניתן יהיה לפתח מערכת נשק מעשית.
כחלופה מפתחת הסוכנות את מיירט האנרגיה הקינטית שיגיע גם הוא לשלב הניסויים במהלך 2008.
מצד שני, למרות בעיות האמינות והתחזוקתיות הקיימות במערכת הנוכחית צופים מנהלי התכנית כי אם תהיה הצלחה בניסויי היירוט, יכנס אב הטיפוס לפעולה מבצעית אם יהיה צורך בכך.




נערך לאחרונה ע"י RP. בתאריך 22-01-2007 בשעה 17:14.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 22-01-2007, 21:27
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,837
עיקרי החדשות - של אתמול
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי RP. שמתחילה ב "לקט מו"פ ינואר 2007 - עיקרי הדברים"

ציטוט:
מכשיר חדש לקת"קים (קציני תצפית קדמיים) - חברת "אזימוט" (הישראלית) פיתחה מכשיר חדש לשימוש קש"אים ובקרי אוויר קדמיים (בא"ק??). המכשיר כולל מחשב משימה, גוניומטר (מה זה?) עם מצפן אלקטרוני, GPS, מודול חיפוש אסטרונומי של הצפון (למה זה טוב?) ותקשורת דיגיטלית ולפעול בדיוק של 1 אלפית בשני הצירים. המכשיר קל וקשיח וניתן לנשיאה ע"י חייל או להתקנה ברכב.

שום דבר חדש בעניין זה - מדובר במכשיר תצפית מודולרי בשם ATLAS, שמהווה בסיס למערכות תצפית ואיכון. ATLAS מיוצר ע"י חברת אזימוט הישראלית, ונמצא בשימוש יחידות הסיור והיחידות המיוחדות בצה"ל. יש מתאם בודד, כפול ולמיטב זכרוני גם לשלושה אמצעים - זה יכול להיות משקפת, מט"ל, טרמי או כל אמצעי תצפית אופטי אחר.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:42

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר