|
07-01-2007, 13:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
לפני שמתחילים לחשוב בכלל
על להתעסק במשמעת ובקניית נעליים ותיקים שחורים לחיילים, שידאגו בהתחלה לשירות הרפואי שמקבלים החיילים.
אני בתור חייל, מפחד ללכת למרפאה, יש לי חום 39 ואני מפחד לגשת למרפאה כי אני יודע שהם לא מבינים כלום מהחיים שלהם ועוד עלולים להוריד לי אשך בגלל שיש לי חום.
איך יכול להיות מצב שחייל שעשו לו תפרים באצבע, הולך למרפאה כדי להחליף תחבושת, או פחות מזה, רק מבקש קצת פולידין ותחבושת, ואומרים לאותו החייל שאין יוד. וגם התפרים שעשו לחייל הם גרועים יותר מילד בן 5 שהיה תופר לעצמו את המכנסיים. לחשוב שאחרי שרופא במרפאה רואה תפרים גורועים הוא שולח בנאדם למיון, אבל איך הוא שולח, אם האצבע בתוך הכוס, בגלל שאין תחבושת ויוד במרפאה, אז זה בסדר שהחייל יסע עם אצבע בתוך כוס עם חומר חיטוי לבית החולים, זה הרי נורמלי לחלוטין, בדיוק כמו בקומיס או בסרט מצוייר שבנאדם מחזיק את הראש שלו והולך לרופא.
השירות הרפואי בצה"ל הוא הדבר הבזיוני ביותר שאני יכול לחשוב עליו.
התרופה לכל דבר זה אקומול. אם יש לך נזלת אז הרופא מביא לך סינופיד תרופה שמייבשת את האף וגורמת לסינוסיטיס וזה רק עושה גרוע יותר לחייל.
בסופו של דבר כמו שאומרים, בצבא זה כל הזמן כל הזין. תכלס זה כל כך נכון, הרי למערכת לא אכפת בכלל מהחיילים. מקבלים חרא אוכל, חרא שירות רפואי, אבל העיקר שיאלה בוא נייצג את הצבא ונהיה מדוגמים ונראה לכולם כמה משמעת יש בצבא וכמה זה בטחוני למדינה.
לעזאזל, שיתנו לחיילים ללכת עם צעיף, עם כפפות, עם כובע גרב וכל דבר אחר שימנע מהם להיות חולים. שלא יהיה מצב כמו בבה"ד 1 שלא נותנים לך ללבוש כפפות כשיש קור אימים בחוץ. בסופו של דבר הצבא פועל עפ"י נהלים אידיוטים לחלוטין שרק פוגעים בחיילים.
אישית, אני רק רוצה לשים זין על הצבא בגלל כל החרא שהוא מאכיל את החיילים. למה אחרי שאני טוחן כל יום, 19 שעות, ישן בקושי 5, נותן מעצמי הכל, אבל הכל, בחיים לא לוקח גימלים כשנותנים, כל החברים אומרים לך שאתה מורעל כי אתה רק רוצה להשקיע ולעשות יותר, אבל בסופו של דבר, כמו כולם, אתה אוכל חרא והצבא שם עלייך זין. כי לא באמת אכפת למערכת ממך, אתה עוד חייל במערך.
וחלק מכם פה גאים להיות חלק ממערכת, אז אחלה. תהיו גאים, אבל אני לא רוצה להיות גאה ממערכת מעוותת ומגעילה שלא דואגת לציוד לאנשים המילואים שלה, שלא דואגת לאוכל נורמלי לחיילים שלה, שלא דואגת לבריאות החיילים, שבעצם לא דואגת לכלום.
הרי זה ברור לכולם, אם כל אותם הקודקודים שעומדים בראש הצבא היו תופסים טיפה יוזמה, ובאמת היה אכפת להם ממה שהולך בצבא, ולא היה אכפת להם מכסף, הדברים היו נראים אחרת, זאת נכון גם לגבי המדינה שלנו ולראשי המדינה.
אבל, לא אכפת לאנשים משום דבר פרט לכסף וכוח, ובוסופו של דבר מי שסובל זה מי שנמצא בתחתית, זה החיילים והאזרחים.
ואני בעד להיות מדוגם, ללכת עם גומיות בנעליים, נעליים מצוחצחות, דיסקית, כמותה וכו'.
אבל בעניין התספורת לדוגמא, למה על חייל להיות מסופר טיפ טופ ואסור שהשיער יהיה טיפה ארוך יותר, לא בהרבה, אבל לפחות בקצת. הרי יש אנשים ששיער קצר מדיי לא יפה להם, יש כאלה שיש להם אוזניים טיפה בולטות ובגלל זה יותר יפה להם שיש להם קצת יותר שיער בצדדים. הרי בסופו של דבר זה לא אמור להפריע לאף אחד. אבל זה כן יכול להפריע לאותו החייל שיצחקו לו על האוזניים, או שהוא ירגיש פחות נעים עם עצמו כשהוא יצא למועדון ביום שישי וכו'. והדבר לא קשור לאישיות של הבנאדם אלא לקצת רצונות שלו מהמראה שלו, שזו זכות בסיסית עבור כל אחד, וזה בכלל ללא הגזמה.
אני אמנם תמיד הולך על ב', עם שיער טיפה ארור מהמותר(ואזרחים לא באמת מבינים מה זה מותר ומה לא), עם פאות שהן קצת יותר ארוכות מקו האוזן וכפפות או צעיף אם בא לי. אבל אני גם תמיד עם חולצה בפנים, עם דיסקית וגומיות בנעלים ומתנהג בנימוס, ואם אין מקום באוטובוס, אז אני אתן לאישה/ילדה/מבוגר תמיד לשבת, גם אם אני עייף מת ולא משנה מה. אותי לימדו לערכים מסויימים בבית, וזה להיות בנאדם, להיות מנומס. לכן, אני לא צריך את הצבא שיבוא ויקבע לי עובדות, אני בנאדם שבמשך 19 שנים גדל בלי מסגרת צבאית ובלי חוקים הזויים, גדלתי על ערכים של הורים טובים, והכל מתחיל מכאן ולא מחוקי צבא הזויים שאני לא יודע מי חשב עליהם אבל כדאי מהר מאוד שיתחילו לשנות חלק מהם. ולבסופו של דבר, אני לא חושב שאזרח שיראה אותי יחשוב שאני מבייש את הצבא ושאני לא נראה כחייל טוב או אחד שלא מספק ביטחון למדינה.
תחשבו על מה שאמרתי למרות שסטיתי מהנושא פעמים רבות, ובלי להיות יפי נפש ולנסות להצתדק, בצבא יש חוקים, אכן כך, אבל בסופו של דבר, אם אתה מסתכל על הצבא מהצד ומבפנים, אתה מבין שהבעיה מתחילה למעלה בפיקוד, שלא באמת אכפת לו מחיילים. הבעיה היא בדברים הבסיסיים שצריך לקבל כל חייל, זה מתחיל מבריאות וממשיך ביחס אנושי, ולצערי הרב, לא כך מתנהלים הדברים בצבא שלנו.
נערך לאחרונה ע"י samurai בתאריך 07-01-2007 בשעה 14:02.
|
|