11-01-2007, 10:30
|
|
|
חבר מתאריך: 27.02.06
|
|
יובל ידידי, אתה פעם אחר פעם נופל למלכוד של התעמולה הפלסטינאית.
הנך מציין שוב ושוב את העובדות הברורות שביים הקליפ רצה שתבחין בהם - נפילות פתאומיות התואמות פגיעת כדור, כתמי דם לא גרנדיוזים, ביום ירי בודד של צלף וכו' - והנך מציין פעם אחר פעם את העובדות הידועות גם לבמאי הפלסטינאי - אין שפריצים של דם, אין סלטות באויר בעקבות פגיעת כדור, גם בהוליווד אגב ימי גולן-גלובוס הסתיימו מזמן וברוב סרטי האקשן הטובים משתדלים לשמור על אוטנטיות מסויימת.
אתה מתעלם מהניואנסים:
1. מדוע באזור שטח אש פעיל בזמן ירי והתגודדות של פלסטינאים חולפת לה מונית?
2. לפי הסתתרות והתבוננות האיש שחילץ את הרובים הצלף ממוקם בבנינים מאחורי השיחים אז כיצד כל הנפגעים אינם בקו האש של הצלף? (הבחור השני שנפגע היה מוסתר ע"י בחור אחר שרץ במקביל לו וחצץ בין "מוקד" הירי לבינו, והבחור השלישי שנפגע היה במרכז חבורה בעת שנפגע ברגלו - כל אלה כן מצביעים על יכולות על אנושיות של צלף המסוגל לפגוע במטרה מוסתרת.)
3. כיצד אתה מסביר שקבוצות אנשים בסמוך לחבורה שביימה נפגעים אך עדיין נמצאים בקו האש אינם טורחים להסתתר, או לכל הפחות מוצאים מחסה מהכיוון המנוגד למקור האש, אלא עומדים ומתבוננים?
4. כיצד מוקמה מצלמה נייחת ובמקום אסטרטגי ואשר מצלמת לפרטי פרטים את ההירואיות הפלסטינאית אך לשנייה אחת אינה חושפת או מנסה להתמקד במקור האש, והצלם אינו מנסה למצוא מחסה או רועדת לו היד בכל פרץ של ירי אם אכן זהו אירוע ספונטני?
5. מדוע אינך מציין שהקליפ ערוך וחסרים ממנו לא מעט סגמנטים?
6. מדוע החמושים הרבים הפרוסים באזור ההתרחשות אינם יורים לכל עבר כפי שלרוב הפלסטינאים מתנהגים בעת התקלויות עם כוחות צה"ל?
ולבסוף מה הקשר בין מספר ההרוגים של הפלסטינאים בנובמר לבין אוטנטיות הקליפ - אני צפיתי בקליפ חודשים רבים לפני נובמבר, והאירוע מזכיר יותר את העימותים בין כוחות צה"ל לפלסטינאים בתקופה בה צה"ל שהה בעזה טרם הפינוי.
ככל שאני צופה בקליפ יותר ויותר אני יותר משוכנע בחוסר האמיתות שלו, פשוט יותר מידי דברים נראים לא ספונטנים....
|