21-01-2005, 14:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.05.03
|
|
בחיל השלישות ?
התפקידים שיש בחיל השלישות הם : מש"קי שלישות/ רכ"אים (שזה בפועל- אותו הדבר בדיוק), לחיל הזה נכנס גם
חיל החינוך והנוער- מש"קיות חינוך/חוויה, מש"קיות ת"ש, וכמובן- מש"קיות קישור (שזה הכי נפוץ והכי מגעיל) .
עכשיו אני רוצה להבין משהו- ביצעת כבר קורס קישור ושובצת בבסיס ?
כי אם כן, קורס נוסף ובשלב זה- לא ישקיעו בך רק כי את לא אוהבת את המקצוע, המקסימום שיכולים לעשות זה
בפועל להכשיר אותך להיות פקידה או רכ"אית (אפילו בלי לפסול מקצוע), או לפסול לך מקצוע ולהשקיע בך קורס .
כי במקרה אני רכזת כוח אדם (אבל לא בשלישות) ואני מתעסקת בחיילי חובה וקבע ואני יודעת שכמה שחיילים לא אוהבים את המקצוע שלהם- לא פוסלים אותו כ"כ מהר; מאידך - אם באותו הרגע חסרה להם פקידה או רכ"אית, הם יכולים לשבץ אותך בתפקיד הזה גם ללא קורס אם את מספיק טובה ורצינית .
אצלנו בשלישות- כל ה"רכ"איות" הן במקצוען - פקידות, רק אחת ביצעה קורס מש"קית שלישות .
כך שאני מניחה שכמו שהבנת - הצבא משחק לך בתפקיד לפי הצרכים שלו .
ובואי אני גם אגלה לך סוד קטן : גם אני לא הוכשרתי להיות רכ"אית, אני במקצועי מש"קית של החיל שלי, אך לפי הנתונים שלי בזמנו ועקב שחרור קצינה שתפקדה כקצינת כ"א של החיל באגף, החליטו שאני המתאימה להחליפה .
מפה ואילך - הכל תלוי רק בך ובמפקדים, אם תהיי אסרטיבית ונחושה תוכלי לקבל מה שרק תרצי .
בהצלחה !
נערך לאחרונה ע"י Gwenhwyfar בתאריך 21-01-2005 בשעה 14:36.
|