יום סיירות - מאמר מתכונת חורף
יום סיירות ה- 3/1 -ינואר (חורף)
טוב, אז קיבלתי זימון לתשע וחצי, אבא הסיע, נתקלנו קצת בפקקים אבל הצלחתי להגיע בזמן. הגעתי לוינגייט, מביאים אותך לאוהל לבן-גדול, מייבשים אותך קצת, עוד קצת, ואז מפנים אותך למכולה של הבקו"ם, שמה אתה עובר את כל הפרוצדורה של קבלת מספר, אישורים רפואיים, אחכ בדיקות של לחץ דם ודופק וכו', מסיימים, מעמידים אותכם לפי קבוצות של מספרים, לדוגמא מ- 160 עד 180 מקבצים לקבוצה, יוצאים לחימום ממש עלוב, ואז מסתדרים בזוגות, עושים את החלק של הכוח בבר-אור – אחד שם אגרוף, השני נוגע עם החזה באגרוף, סופרים, ואז מגיע החלק של הבטן, פרוצדורה דומה, לאחר מכן עוברים לריצת ה- 2000, רצים רצים, מסיימים, מקבלים מספר, שולחים אותנו לקחת כובעים, נותנים הקשב לכל מיני מפקדים שמציגים את עצמם, נותנים סנדויצים, ממלאים שאלון עדיפויות (אני עשיתי מטכל, חובלים שייטת) ובעיקרון מחכים.
עכשיו מתחיל הכיף, אחד המפקדים בא ומתחיל לקרוא את הקבוצות(קבוצה מס' 5 – כבוד), מצאתי את עצמי בקבוצה של 15 איש, המפקד בא, מקריא מספרים כדי לוודא שכולם נמצאים והכול בסדר, סוחבים את הציוד, הקבוצה רושם ראשוני די טוב, אף אחד לא מנסה להיות רמבו ולהראות שהוא יכול לסחוב חצי, יאללה עולים למעלה לדיונה "היקרה", מתחילים בספרינטים (להקיף גבעה מסוימת), כאן יש לי טיפ חשוב, הספרינטים בהתחלה נועדו רק לעייף אותכם, אל תשקיעו כאן, עד שאתם שומעים את 2 המילים "סדרי-הגעה", ברגע שהמשפט הזה יוצא מהפה של המפקד, לא רואים אף אחד בעניים, נותנים הכול ומגיעים כמה שיותר פעמים ראשונים, בחלק הזה הייתי בסדר, נעתי בין המקומות של ה-2 ל- 6. זה גם היה החלק הכי קשה, סיימנו אותו, הפסקה של 7 דקות, והופ אני מסתכל ימינה-שמאלה, אני קולט הצטמצמנו ל-8, הייתי בשוק, אבל גם שמחתי, כי ידעתי שזה מעלה את הסיכויים לקבל משו' טוב, יש פחות מתחרים.
אחרי הספרינטים עברנו לאלונקה סוציומטרית, התנדבתי להסביר על התרגיל, בעקרון כולם רצים, 4 ראשונים שמגיעים לאלונקה, מרימים אותה, באלונקה יש 3 שקים מלאים שזה פחות או יותר 100 קילו.
אל תרימו ידיים כאן, זה נורא חשוב להגיע לאלונקה כל פעם, וזה גם בכלל לא נורא, נכון, הכתף כואבת שהאלונקה קופצת לך על הכתף, אבל ואלה, אתה לא רץ, אי אפשר לרוץ עם האלונקה שאתה עייף, אז הכול זה עובד בהילוך איטי, ויש לך כוח לצאת לספרינט הבא, בקיצור, מומלץ לתפוס כמה שיותר, החלק הזה, פחות או יותר עשרה סטים, למעט 1 תמיד הגעתי לאלונקה, סיימנו הייתה הפסקה של 10 דקות פחות או יותר.
טוב סיימנו עם החלק הזה, עברנו למילוי שקים, פה כבר הייתי ממש טוב, עשיתי 11 שזה היה הכי גבוה בקבוצה (המפקד אפילו שאל אותי 161 אתה בטוח עשית 11? ועניתי בהחלטיות "כן", הרגשתי טוב טוב את השק על הגב כל סיבוב), התרגיל ארך בסביבות ה- 40 דקות, בעקרון היינו צריכים להגיע לנקודה של בערך 200-300 מטר מאיתנו, להקיף איזה עט שחור, ולחזור, השיטה שלי הייתה לרוץ בירידה, זה גם יותר קל כי כוח המשיכה עוזר לך פה הרבה, וגם אתה יכול להרשות לעצמך בחזרה ללכת ולסיים עם תוצאה טובה.
מה שחשוב כאן זה לא להישבר, למרות שאני מוכרח לציין שהיה אחד בקבוצה שעצר כמה פעמים ליד המפקדים והוריד את השק, וקיבל מטכ"ל בסוף, ככה שאני חושב שהמטרה העיקרית של התרגיל זה הכמות, ואם אתה מוריד באמצע, זה לא כזה משנה, אבל שוב, לא מומלץ, סיימנו וקיבלנו רבע שעה(!!!) הפסקה.
בסוף היה לחפור עם עט איזה בור נחמד – מטר רוחב אורך ועומק, זה תרגיל שחיכיתי לו כל היום, כי הוא מסמן את הסוף, חופרים ברבע-שעה כמה שיותר עמוק, 3 המפקדים עוברים בין החפירות, ושואלים איך היה התרגיל וכו', לא ממש יצא לי בור משו', אבל עשיתי כמיטב יכולתי ואני מקווה שזה השפיע.
זהו, נגמר החלק הפיזי של היום, אני שמח שנגמר היום המתיש, המפקדים שואלים כל אחד איך הוא התכונן, ומה הוא רוצה לצאת מהיום הזה, יורדים חזרה למטה, מניחים את הציוד, שאלון סוציומטרי על חברי הקבוצה, אוכלים, עושים תורנויות רס"ר, ואז מחזירים אותנו לאוהל הלבן, מקבצים אותנו לאיזו פינה, ומקריאים תוצאות, בהתחלה הקריאו של מטכל, לא הקריאו את המספר שלי וירד לי הלב, ואז מקריאים לשייטת ופתאום אני שומע ת'המספר שלי, אחכ לחובלים שכבר לא נכחתי, כל קבוצה תוספת את הפינה שלה, מסבירים קצת על השלב הבא.
בדקות הראשונות הייתי מבולבל, כי בשאלון עדיפויות, סימנתי שייטת אחרונה, זה מראה שהם לא ממש שמים על זה, ואין משחקי כבוד, בכול מיקרה, אני די שמח שקיבלתי את מה שקיבלתי, סהכ בכללי, היום סיירות הוא יום קשה, קשה מאוד, אבל אפשרי גם לאלה בלי כושר !!!!!!!!1, צריך רק לדעת לא להפסיק אף פעם, להמשיך, ועם קצת מזל, יקרה מה שקרה אצלנו, שחצי קבוצה פרשה אחרי הספרינטים, ואז מספיק רק לא לפרשו כדי לקבל חובלים, כי אפילו מקום אחרון, זה מקום 8. וביחס ל- 15 זה לא רע.
סה"כ סטטיסטיקות, היו כאלה שבוא בשבע והיו כאלה שבאו בתשע וחצי, סהכ 600 באו, 350 סיימו, בחלק ב' של היום סיירות, שזה מתוך 350-400 איש, 13 קיבלו שייטת (ספרתי), עוד בערך 40 למטכל (ראיתי רק אחד בקבוצה שלי שקיבל) ודי הרבה לחובלים.
טוב זה הכול, בהצלחה לכול נבחני יום הסיירות בהמשך, עלו והצליחו,הכול בראש, וקבוצה 5 כבוד !
נ.ב
יש את השאלון הסוציומטרי בסוף, שמדרגים את מי שאתם חושבים שהכי מתאים לשרת ביחידות התנדבותיות, אז חברה, לא לריב עם אף אחד, להתנהג כמו בני אדם (למשל למזוג מים לאחרים ולא לדאוג רק לעצמך אפילו שאתה מאוד צמא) , לא לדחוף, , אם אפשר לעזור למישהו (לדוגמא היה אחד השק ירד לו מכתף אחת, אז עזרתי לו קצת), ובקיצור לא להיות מנייאקים / סוציומאטים, אפשר להיות הכי סוס ולא לקבל כלום וחבל !!
נערך לאחרונה ע"י avi455 בתאריך 04-01-2007 בשעה 15:16.
|