|
27-12-2006, 02:44
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.09.05
|
|
את לא צריכה להצליח במשהו כדי להרגיש טוב עם עצמך, אומנם הצלחה במשהו יכולה לתרום ואף להעצים את ההרגשה וההערכה העצמית, אך ראשית את צריכה לאהוב את עצמך, להאמין בעצמך ולהעריך את עצמך.
מהניסיון שלי שאני יכול לספר לך, בכתה י' הגעתי לתיכון חסר ביטחון עצמי והערכה עצמית, עברו בי מחשבות רבות על זה שאני "לא בולט" בכלום, בשום מקצוע, בשום ענף, בשום דבר.
אם כיום הייתי רואה את עצמי בכתה י', לא הייתי מכיר את עצמי, כיום יש לי בטחון עצמי והערכה עצמית ושאיפות בשמיים.
ועכשיו אני אספר את הפואנטה, שהיא בעצם מה שחוויתי ולמדתי במשך השלוש שנים.
עוד בכתה י', הבנתי שרוב בני האדם אינם טובים במשהו ספציפי, אין אנשים ולכל אחד שיא עולם משלו, "אחד טוב בזה, והאחר קצת אפילו יותר טוב ממנו בזה", אם כל בני האדם שלא מחזיקים בשיא היו חיים באכזבות, העולם לא הייה מתקדם לשום מקום. הדבר היחידי, שהוא מיוחד ומיחד כל אחד, זאת הנשמה, לכל אחד נשמה משלו וכל אחד צריך להעריך את עצמו ולאהוב את עצמו.
העולם כולו, מוחזק ומתקדם רק מדבר אחד, אהבה, אהבה שייש בכל בן אדם, אהבה לבן\בת הזוג, אהבה לעצמו.
חשבת פעם לדוגמה, מה יכל להחזיק פועלים בבית חרושת כל שהו שמרויחים מעט כסף והם יודעים שהחלומות ילדות שהיו להם להתעשר כבר לא יתגשמו,? ובכן האהבה היא זאת שמחזיקה אותם, האהבה שהם יודעים שייש מישהו שמחכה להם ואוהב אותם.
התחברות לבן\בת זוג, בהחלט יכולה להעצים את האהבה והערכה העצמית, במיוחד ברגעים הכי קשים.
זאת ההרגשה הכי ניפלאה לדעת שאת\ה היחיד\ה שמיוחד\ת למישהו\י.
זה דבר אחד שלמדתי, ואיתו התחלתי לפתח את ההערכה העצמית.
בהמשך, לאחר שכבר "גיבשתי את עצמי", קצת יותר לפחות, חוויתי הרגשה של ניצחונות, הרגשה של משהו שאני באמת טוב בו, יותר מכל הבצפר. היו תחרויות ספורט בבצפר, ושלוש שנים ברציפות לקחתי מקום ראשון באחד הענפים של התחרות.
פה הבנתי, שניצחונות, "מורל"(לשמוע את השם שלי ולראות איך כולם מריאים רק לי, והציון 100 היחיד בשיכבה מזה כמה שנים שרק אני קיבלתי), וידיעה "שבזה אני הכי טוב", לא בונה את ההערכה עצמית, כל זה רק יכולה להעצים אותה ולהגדיל אותה, אך לא לבנות אותה.
את צריכה לדעת, ש"את", יש רק אחת, ובשביל עצמך, את הכי מוצלחת שאפשר!
26-40 עושה ת'צ'יפס יותר טעים! 91-05 עושה ת'צ'יפס יותר יבש!
נערך לאחרונה ע"י ראג'אר בתאריך 27-12-2006 בשעה 02:53.
|
|