24-12-2006, 19:30
|
|
|
חבר מתאריך: 30.04.04
|
|
בעיה מוזרה בנסיון לשחק ברשת
נתקלתי בבעיה מוזרה שאני לא מצליח למצוא לה פתרון. אני משתמש בנתב D-Link DI-604 בשילוב עם Firewall Sygate. לאחרונה אני מנסה לשחק במשחק הישן Alpha Centauri אך נתקל בהרבה בעיות. כל הפורטים שהמשחק צריך פתוחים, ואני אפילו לא מקבל הודעות על חסימה שלהם - המשחק פשוט מודיע לי שהוא לא מוצא שום משחק פתוח אצל האנשים שאליהם אני מנסה להתחבר. הבעיה היא אצלי, כי בניגוד אליי, חברים אחרים שלי מצליחים למצוא את המשחק ולהיכנס אליו באותו IP.
בניסיון לבדוק היכן הבעיה פתחתי 2 עותקים של המשחק, וניסיתי להתחבר לעצמי. כשאני משתמש ב-IP 127.0.0.1 אני מצליח להתחבר, אבל כשאני מנסה להתחבר אל ה-IP ה-"חיצוני" של הנתב (זה שה-ISP מספק לי), אני מקבל את אותה שגיאה כמו שאני מנסה להתחבר למשחק שמישהו אחר פתח - Game not found. ושוב, בדקתי, גם לא הנתב וגם לא ה-Firewall חוסמים לי את הפורטים (דאגתי לפתוח אותם).
מתברר אבל, שכשאני מנסה להתחבר לעצמי ע"י הכנסת ה-IP של הנתב, אני מקבל ב-Security Log של ה-Sygate את ההודעה הבאה:
Somebody is scanning your computer.
Your computer's UDP ports:
65171, 50909, 14100, 46768 and 25132 have been scanned from 192.168.0.1
192.168.0.1 זה ה-IP של הנתב ב-LAN. מיד לאחר זאת, ה-Firewall מפעיל Active Response וחוסם לי את הגישה לממשק של הנתב (ואולי אף מעבר) למשך 600 שניות. כמובן שניסיתי לבצע את זה שוב, והפעם ביטלתי את ה-Active Response בהגדרות של ה-Firewall, אבל אני עדיין לא מצליח להתחבר למשחק שפתחתי.
השאלה היא, למה ה-Sygate מזהה את ניסון ההתחברות למשחק כ-"ניסיון תקיפה/סריקת פורטים" והאם זה בכלל קשור לחוסר היכולת שלי להתחבר למשחקים?
תודה מראש לעוזרים.
|