|
19-12-2006, 22:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי דוק05
אותי זה באמת לא מעניין אם ל122 מ"מ שכמעט הורידה לי את הבית קוראים גראד, סאשה או משה! חיקוי או לא זה מצפוצץ...עובדה רקטות מכל המינים וכל הסוגים וכל הצבעים הוסתרו יפה מאוד ושוגרו במנה יומית של 200 רקטות עד ליומה האחרון של המלחמה. זה משנה משגר חד קני או רב קני? כולם הורגים,
|
מעניין אותך או לא, לאוייב שלך יש אמל"ח מסויים ואתה בונה את עצמך כנגדו, בדיוק כמו שאנחנו מתכוננים לפגוש T-72 ו- T-62 ולא פאנצר סימן 1 או להבדיל 60 שנה לאופרד 2A5, אנחנו מתכוננים לפגוש את המטל"רים שיש לאויב. אם אתה מכיר מטל"ר סורי אחר תחדש לי, אבל גראד, אוראגן, סמרג' ו Type 62 זה מה שיש להם.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי דוק05
אתה לא חייב לשגר ממשאית 15 טון עם 40 קנים, אפשר גם מג'יפים עם 12 קנים והם נעים מספיק מהר ופורסים מספיק מהר.
צר לי אבל את הסינטטיות שצבא סדיר עובד אך ורק בצורה מסויימת אני לא מקבל.... אם הצבא הסורי ירצה להפגיז את ישובי הצפון הוא יעשה כראות עיניו ללא כללים וללא חוקים....
|
- הצבא הוא יותר מסכום חלקיו. גדוד הוא יותר מפלוגה כפול שלוש ופלוגה היא יותר ממחלקה כפול שלוש, כך גם הפיקוד עליהם, הניהול שלהם והתפקוד שלהם, למרות שהפרט בקצה השרשרת הוא אותו פרט בכיתה, במחלקה, בפלוגה ובגדוד.
- הצבא הסורי לא "יעשה כראות עיניו", הוא יעשה את מה שהדרג המדיני יפקוד עליו ע"פ תו"ל מוכר, נהלים קבועים ותרגולות שתורגלו במשך שנים. אחרת תהיה אנרכיה, ואז לא הצבא ולא המדינה יוכלו להתקיים לאורך זמן.
- גם כשהצבאות ניסו להעתיק את הקונספט וליצור כוחות גרילה לשימושם, אז קבוצת הפרשים האפריקאנרים החמושים שעלתה מלב האדמה, ניזונה מהאויב ומהקרקע הדלה ועשתה שמות בבריטים מטווח אפס הפכה להיות כיתת קומנדו עם צוות טילי נ"ט, צוות מרנ"טיסטים, מקלען (ומס' 2 שלו), קלע סער ועוד כמה חיילים, לבושי מדים, שחייבים לחבור לשיירה צבאית כדי לחדש את מלאי התחמושת/אוכל/מים, שישנים באוהלים ובד"כ מנויידים על רכבים (קל הרבה יותר לזהות 2 ג'יפים צבאיים מלזהות שני חבר'ה לבושים אזרחי עם משגר רקטוט חד פעמי).
זה טבעם של צבאות. זהו חוזקם וזוהי חולשתם.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי דוק05
גם לחיזבאללה היו (יש עדיין), מפקדות, בונקרים, קווי אספקה מאוד ברורים ומחנות אימונים כמעט כמו צבא סדיר, גם ההיררכיה לא נופלת מזה של הצבא הסורי... בונקרים נבנו עשרות מטרים מהגדר- לא זכור שגילו אותם והשמידו אותם בכזו קלות כפי שאתה מתאר..
|
גרילה חכמה (והחיזבאללה כן חכמים) בנויה כך שכל תא לוחמים יוכל לתפקד בצורה עצמאית לחלוטין ולהוציא פעולות ללא קשר לשלטון המרכזי, אם הוא בכלל קיים או שהושמד מזמן. החיזבאללה גם פתרו את בעיית שינוע האמל"ח ע"י פרישת הרבה עמדות נטושות מוסוות, בכל אחת קצת נק"ל, קצת תחמושת ומשגר טילי נ"ט/רקטות אחד, והם פשוט דילגו בין העמדות על אזרחי, ללא נשק, כמו כל אזרח אחר. הם יכלו ועבדו ללא התשתיות שלהם. צבא לא מסוגל לפעול ללא התשתיות שלו, ללא פיקוד מרכזי.[/QUOTE]
ציטוט:
במקור נכתב על ידי דוק05
ציטטתי והדגשתי.... הכוונה הייתה- קל כפי שאתה כתבת זה לא...
|
ואני חוזר שוב על דברי, אולי הפעם לא תוסיף להם משמעויות שלא קיימות. כתבתי "לצבא סוריה יש מפקדות פרושות, בסיסים, קווי אספקה, ריכוזי כוחות וטנקים ומטל"רים שהרבה יותר קל לאכן, זהות ולתקוף". לא טענתי שזו משימה קלה, ואף פעם לא טענתי שמלחמה זה דבר קל. כן טענתי שהרבה יותר קל לתקוף תשתיות של צבא סדיר מאשר חולית גרילה בלוחמת גרילה קלאסית.
אם אתה חושב שאני טועה תגיד למה, אל תוסיף משמעויות נוספות לדברי.
|
|