13-12-2006, 21:55
|
|
|
חבר מתאריך: 06.04.06
|
|
בעקרון יש הגבלה, אבל אין חסרון בליהיות בסוף, מכיוון שהם מתאימים את מיכסה
לכמות האנשים שעוברת בכל יום.
תחשוב שבכל יום סיירות 40-50 מקבלים מטכ"ל ועוברים פסיכולוג, תכפיל ב 10 ימי סיירות ותקבל גיבוש!
מי שטוב, עובר. יום סיירות זה בדיקת כוח רצון נטו- אין צורך לעזור אחד לשני, אין משימות מורכבות, רק מאמץ פיזי שצריך להשתדל לעבור, ובצורה הטובה ביותר.
לגבי גיבושים הסיפור שונה, כי הם מחפשים ליראות מי נותן מקסימום, מי מפעיל שיקולים נכונים לדעתם, בקיצור הם בודקים למי יש פוטנציאל שהם יוכלו לממש. כי כושר תמיד אפשר לשפר, ולא משנה איפה וכמה התאמנת, בסוף מסלול שייטת/מטכ"ל (בעיקר שייטת) אתה תצא פי 10 בכושר.
אגב, הצטרפתי לחבר באימון חד פעמי, שמעביר מטכ"ליסט לשעבר, שהוא גם מעביר גיבושי מטכ"ל, וזה היה מדהים ליראות איך הוא ניתח את המהלכים שלנו. לדוגמה: היינו רק 5 חברה על אלונקה פתוחה עם מישהו עליה. לאחר הליכה של כמה ק"מ הגענו למעיין "אסון טבע", בפעם הרשונה לא הצלחנו, ועם בפעם השניה... והפלנו את האלונקה ששכב בה אחד מהחבר'ה, ואחרי שנכשלנו הוא התחיל להגיד מה הוא היה מחפש במלש"ב בתרגיל כזה, עם מי הוא היה מוכן לשרת בצוות. הוא אמר : מישהו היה צריך לקחת פיקוד, הייתם צריכים להסתדר- גבוהים מאחורה, נמוכים מקדימה (לא ממש רלוונטי כי היינו אחד טוויל ו3 גמדים). ללכת בצעדים קטנים ומתואמים ולא שכל אחד ירוץ אינדווידואלית.
בתרגיל נוסף, שבו נדרשנו לחפור בור מתחת לגדר, הצטיינתי, והייתי המום מאיך שהוא נתח את הפעולות שלי (אני לא שמתי לב לדברים האלו). ראשית הוא היה המום מהרבאק שנתתי, חפרתי כמו משוגע,. שנית. הוא ברך אותי על זה שעבדתי מהצד ולא ממול הגדר, עקב כך קבלתי ברכה נוספת על כך שנגעתי מס' פעמים מועט מאוד (פעמיים). הוא הוסיף ושיבח על כך שהוזזתי את החול מסביבת הבור וכך איפשרתי סביבת עבודה נוחה. עוד הוסיף כי, הצורה שבה עבדתי, ושתכננתי את מעשי הייתה טובה, ושלא חפרתי קרוב מדי לגדר ולכן איפשרתי גישה נוחה.בנוסף הוא שיבח שעבדתי נמוך (על הבירכיים) ולכן לא אמצתי את הגב. ולבסוף הוא סיכם כי אם האדמה לא היתה רטובה ומהודקת אני הייתי מזמן מהצד השני של הגדר.
אךך הייתי גאה בעצמי.
מה שמצחיק שבסוף הוא שאל אם יש לי נסיון בחפירות ועבודה עם את חפירה. (האמת שחפרתי המון בורות בגינה של מטר*מטר*מטר וחצי ,באדמה אכזרית כדי שיהיה מקום לעצי קוקוס ענקיים ששתלנו)