בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי old שמתחילה ב "אם קיבלתי שייטת ביום סיירות וסימנתי מטכל ראשון"
אם הייתה ממש טוב וסימנת מטכ"ל ראשון אתה תקבל את מה שבחרת ראשון (מטכ"ל).
לעומת זאת, אם הייתה ממש טוב וסימנת שייטת ראשון אתה יכול לקבל מטכ"ל, אבל לא ניראה לי שהפוך.
ואני חושב שרק אלה שסימנו שייטת ראשון יקבלו שייטת.
הצבא מעניק למלש"ב מרחב וחופש בחירה די גדול מתוך אמונה שאם הציפיות והרצונות של כל אחד ימולאו אזי השירות יהיה יותר ממוצה ומועיל מבחינת המלש"ב והצבא יקבל כך יותר-משמע גם צה"ל וגם המלש"ביוצאים מורווחים. אבל מה,לא תמיד ניתן לעמוד בבקשות וברצונות. יש אנשים שנורא רוצים גולני ובסוף מגיעים לנח"ל ויש אנשים שרוצים מטכ"ל ומגיעים לגיבוש שייטת...בפניך ישנה משימה קשה מאוד שמעטים מאוד יעמדו בה בהצלחה משמע לעבור את הגיבוש ולהתחיל מסלול בשייטת. אתה מבחינתך יכול לא ללכת לגיבוש כיוון שזהו מיון התנדבותי אך אל תצפה שצה"ל יעמוד בבקשתך...צה"ל נתן לך להביע את רצונך וההחלטה היתה לא להענות לה אלא לתת לך שייטת וכך יהיה....אני ממליץ לך להתאמן ולהתכונן לגיבוש השייטת כדי שתעמוד בו בהצלחה.....ואם לא אז יש עוד הרבה יחידות בצה"ל אבל כמו שאמרתי אף אחד לא מבטיח שתקבל מה שתרצה...בהצלחה!
אז ככה..
ביום הסירות יש שלושה יחידות שמשתתפות ומחפשות מלשבים
מטכ"ל היא בעלת זכות הבחירה הראשונה ככה שאם הזמנו אותך ליום סיירות אתה תבחן ואם תהיה מספיק טוב תבחר..(זה לא אומר שאתה במטכל זה אומר שאתה עובר לגיבושון שלהם...) אחרי שתעבור את הגיבושון תגיע להתחלה של מה שנקרא "סיירת מטכל"..
סמן את מטכל ראשונה בסדר עדיפויות ותאמץ.. יותר מזה אין מה לעשות....
נקווה שתצליח...