לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-11-2006, 15:19
  flasker flasker אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.06
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי מישהי לא חשובה שמתחילה ב "אולי יביאו לי את זה לסילבסטר..."

סילבסטר זה יום אבל.

זה חג של נוצרים, לא של יהודים.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ויקיפדיה

המחלוקת סביב מסיבות הסילבסטר
חוגים שונים רואים בחגיגת ליל השנה האזרחית החדשה סממן של התבוללות ועבודה זרה, בעיקר משום שהוא קרוי על-שם קדוש נוצרי, ומשום שמדובר בחג לא יהודי. ישנן גם טענות על כך שכאפיפיור, סילבסטר הראשון הביא לשנאת יהודים ולפעולות נגדם. סילבסטר, שפעל במאה הרביעית, עסק אמנם באיחוד הזרמים השונים של הנצרות דאז לכדי דת אחת ובדיכוי כופרים באחדותו של השילוש הקדוש, אולם אין ראיות לכך שפעל באופן מיוחד כנגד היהודים. מקור הטענות, ככל הנראה, באחריות הכוללת של הכנסייה הנוצרית לפרעות ממניעים דתיים ביהודי אירופה, בתקופות מאוחרות יותר.

בהלכה היהודית חל איסור לציין חגים של עובדי עבודה זרה, קטגוריה אליה נכנסת הנצרות על דעת רוב הפוסקים, במשנה תורה לרמב"ם (הלכות עבודה זרה וחוקות הגויים פרק ז' הלכה ג'), מצוין "עבודה זרה עצמה ומשמשיה ותקרובת שלה וכל הנעשה בשבילה אסור בהנאה" והכסף משנה מפרש במקום כי מדובר גם בחגים של עובדי עבודה זרה האסורים בהנאה.

מסיבות דומות הודיעה מחלקת הכשרות של הרבנות בערים שונות כי תשלול את תעודת הכשרות מבתי מלון ומאולמות אירועים שבהם ייערכו חגיגות סילבסטר. הרבנות נסוגה מדרישתה לאחר שהוגשה עתירה לבג"ץ בעניין זה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-11-2006, 07:48
צלמית המשתמש של עישונים
  עישונים עישונים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל עישונים
אני רואה שהרוב פה פריקים....טוב...נגיד..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי flasker שמתחילה ב "להופעה של מי הייתם הולכים?"

כעיקרון ככה:

סקאזיייייייייייייי(הייתי ב2 ואני מוכן ללכת לעוד9378645902435 אני חולה על המרוקאי הסטלן הזה!)
אינפקטד מאשרום
יהל
טיאֶסטו
כעיקרון על אמני הטראנס למינהם למה אני חולה על טראנס אבל מהמקפיצים לא מהרגועים האלה למשל:"skzi-move away"

אממ..
אמינם & פיפטי הגדולים אין עליהםםםםםםםםםםםםם
סאבלימינללללל
הדג נחש
הישראלים
שון פול

אבי ביטר
אבי גואטה
אלון חסון
יניב ניסימי
קובי פרץ
עופר לוי המלךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךך פשוט מלךךך!!!
וכל אלה של הדיכאון ומזרחית

בעיקרון כל הטראנס\פופ\ראפ\היפ הופ\מזרחי\היפ הופ ישראלי\ראפ ישראלי\דיכאון\האוס\דאנס\וגם טיפה הרגועים האלה כשאני מאוהב... הכל חוץ מרוקקקקקקקקקק וכל מה שקשור אליו בעעעעעעע

ציטוט:
"אני שונא את כל סצינת הרוק...אני שומע את זה אומר לעצמי:"הזמר הומו""

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:52

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר