09-11-2006, 10:11
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
נו, אורי, let it go...
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "שום פרשנות. גפני הגיש תלונה על מכתב איום - מרגע שאינך מאמין לו, הרי שלך יש סברה אחרת."
פלטת תגובה שלא במקומה. קורה. לא על כל מה שאתה כותב אתה צריך להגן בחירוף מקלדת. לפעמים צריך להכיר בטעות ולהמשיך הלאה (אם אתה לא מסוגל לוותר על מלת תואר אחת, "קונספירטור", איך תוכל לשנות דעתך בעניינים מהותיים? "ספקן" ו-"קונספירטור" הן לא מילים נרדפות).
"שום פרשנות. גפני הגיש תלונה על מכתב איום - מרגע שאינך מאמין לו, הרי שלך יש סברה אחרת."
אני לא העלתי אף סברה. אני העלתי ספק, שמא מי שחתום על המכתב אכן כתב את המכתב, ושמא מי שכתב את המכתב אכן התכוון לבצע מה שכתב. אם הייתי טוען בעד אפשרות מסויימת של מי כתב את המכתב, יכולת לכתוב שהעלתי סברה.
אם המשטרה הייתה חוקרת ומוצאת אדם שכתב לכאורה את המכתב ואני הייתי טוען שזו הצגה מזוייפת שנועדה לפגוע במצעד הגאווה - אזי העלתי סברה קונספירטורית.
בהודעה המקורית שלי כתבתי עובדה פשוטה, שממנה משתמעת אמת כללית שנכונה לגבי בערך כל דבר: לא ניתן לשלול תרחישים שונים אם הם לא עומדים בסתירה לתשתית הראיות.
או במקרה הזה, עד שהמשטרה תתפוס את מי שעומד מאחורי המכתב (אם תתפוס), לא ניתן לדעת, בודאות יחסית, מי כתב את המכתב.
זאת אמת כ"כ בסיסית שעצוב שאני צריך בכלל להגן עליה.
מה שקרה הוא פשוט: ראית הודעה שלי ומיד גורו בלוטות התגובה שלך. כתבת תגובה שמפרטת מה אתה חושב שאני חושב\טוען\רומז לו, ללא קשר למה שכתוב (מה שכתוב הוא לחלוטין ספקולציות-proof). כל הטענה שלך שאני קונספירטור מתבססת על קריאת מחשבות בשקל.
חמור מכך, אתה טוען עכשיו שאני גם "שפכתי בוץ" על איזה שהם קונספירטורים, מה שנראה כמו המצאה דמיונית שלך (אני לא זוכר שום דבר כזה).
בכל אופן, אני מקווה שבעתיד נוכל לדון בדברים תוך שתהיה נכונות להתגמש ולהתקדם, בלי שיהיה צורך לחפור בלי סוף בנוגע לדברים חסרי משמעות.
“I lived in countries that had no democracy... so I don't find myself in the same luxury as you do. You grew up in freedom, and you can spit on freedom because you don't know what it is not to have freedom.”
― Ayaan Hirsi Ali
|