|
04-11-2006, 23:59
|
|
|
חבר מתאריך: 07.10.05
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "עכשיו בערוץ 2 - על היחידות המובחרות בצה"ל"
כמה נקודות על התוכנית הזאת.
דם , יזע ודעמות
*אם התוכנית הופנתה עבור מלש"בים? אז היא העוברה מצויין. זה כמו ילד שעדין לא יודע איזה "גלידה" הוא רוצה, אז נותנים לו לטעום מכל אחת ואחת המובחרות שיש. כמובן שלא נחשפו כולן. היה אפשר לדבר גם על מגלן,שלדג והחבר'ה מיהל"ם.
התוכנית באה, לגרות אולי מלש"בים שמועניינים להתגייס ליחידות מיוחדות/עילית. ש"בוא" תראו איזה מצבעים מטורפים אנחנו עושים בעומק האויב.
אך אם זה היה מופנה לכיוון המלש"בים. חסר משהו להראות לכל אותו נער שרוצה להגיע למטכ"ל כדי לרדת בסולם חבלים ממסוק אמצע לבנון. זה לא קורה בשניה. אלה רק אחרי שתוכל "חרא" או שתפתח לך את התחת במשך של שנתיים כמעט, רק אז אולי יכניסו את השם שלך לאיזה צוות פעיל, אבל במשך שנתיים אתה תעשה מעט. את הנקודה הזאת הם לא מראים. מכיוון שזה לא מצטלם יפה.
ואף אחד מהקצינים שהיו באולפן לא ציין כי בשביל "לקטוף את הפירות, צריך לעבוד קשה". כי זה המסר הכי חשוב שהיה יכול להיות מעובר באותה התוכנית היום.
כמו כן בתור מלש"ב, תמיד נשמע על מטכ"ל שייטת 13 דובדבן ימ"ס ואגוז. אך אף פעם לא יצא לאותו נער לראות אנשים כמו עמנואל מורנו ז"ל ורועי קליין ז"ל. אשר הראו לכולם. כי גם אם אתה ביחידה הכי מובחרת. אתה כולה בן אדם עם נשמה.
מנקודת מבט של לוחם.
אני אחד, שיצא לו לעבד עם טובי היחידות שיש בארץ, כולל היחידות שהראו בכתבה הנ"ל.
למרות שנכון, לנו בתור לוחמים, כאלה כבר אחרי הגיוס, כבר מעל שנה וחצי בצבא, הסרטונים האלה לא מחדשים כולם. כי אנחנו חיים את זה יום יום. וכבר נתקלנו בסרטונים האלה בשירות הצבאי.
אבל הדבר היחיד שהבנתי כלוחם הוא, שהכתבה הזאת באה לצעוק את התחושה של הלוחמים שמאחורי הפעולות. אנשים לא מבינים איזה פעולות עושים לוחמים של השייטת או אגוז. זה יפה שמראים מבצעים שלהם, רק חבל שהם כבר לא אקטואלים לימנו. כמו קראין A או מבצעים של הימ"ס.
התוכנית באה לתת כבוד לאותם לוחמים. אותו כבוד שלוחמי דובדבן מקבלים רק מהאוגדנור של איו"ש. זאת הייתה סוג של מחוואה לאותם לוחמים ככה שאפשר היה לראות את הפעילות שלהם ברבים. וטוב שכך.
צריך להראות לתושבי המדינה, בשביל מה יש לנו את כל היחידות האלה. אולי לא צריך לספר מה יעוד של כל אחת, או מה הבדל בין 212 ל217 ו202. אבל כן צריך להגיד שיש לנו יחידות מיוחדות שמוכשרות לעבוד מעבר לקווי האוויב, לבד כקבוצה קטנה.
הדבר בא להראות לצבאות אחרים, אם זה הסורים, חיזבאללה או החמאס. שיש לנו את כל הכוחות בשביל להגיע אליהם לעזה, אם זה דרך הים היבשה או מהאוויר. וכן נכון לעשות זאת. ככה בונים "גב". כדי שפעם הבאה שיאסר ירצה להסתובב עם מזוודה וחומר נפץ פנים. שיחושב פעמים אם אותה זקנה היא בת 80 או בחור בשם ג' בן 22 וכושר מעולה, שבא לדפוק לו את היום בעבודה. וככה אפשר יהיה למנוע דברים בעתיד.
לוחמה פסיכולוגית מילים אחרות, להרתיע את האויב.
דבר לפני אחרון שרציתי לדבר עליו, הוא שגדי ניסה כל הזמן, לעקוץ ולנשוך בשביל עוד בשר של היחידות. אבל מה לעשות הדובר צה"ל. נתן מה שאפשר. אפשר לריב על זה, ואפשר אולי ללחוץ על הדובר שיתן יותר חומר, כי העם צמה לפעולויות כמו פעם כמו אביב נעורים,האי גרין, מבצע סבנה וכמובן מבצע אנטבה.
אולי באמת העם זקוק לאיזה תמונות מהמבצעים מלבנון, כדי להרים לנו את החזה. כי כולנו יודעים שהגאווה שלנו נפגע בלבנון.
דבר אחרון הוא סא"ל עמנואל יהודה רומנו ז"ל. אני לא ראיתי את הכתבה עליו, אך מקטעים אפשר להבין כי הוא איש בדורו ולא יהיו רבים כמותו, מעט אנשים מקבלים הילולים כמוהו.
האחד והיחיד שהיה במקום דומה הוא , יוני נתניהו ז"ל.
לדעתי אפשר לדבר רבו על השניים ולמצאו דברים דומים. אח של מורנו קצין ביחידה, גם ביבי היה קצין ביחידה. שניהם נהרגו בעומק האוויב במבצעים נועזים. ושניהם חזרו הביתה בארון ודרגת סא"ל.
שורה תחתונה, הכתבה הייתה טובה ומצומצמת, חבל שלא דיברו על יחידות נוספות, או יותר נכון היו יכולים לפרוס את התוכנית למספר תוכנית במספר. דובר צה"ל הוא גוף קשה. ולהוציא ממנו מידע על היחידות זה כמו לחלוב פר, ולצפות לחלב.
אם היו עוד תוכנית היה נכון לפרט על המסלולים הקשים שהלוחמים עוברים.
אני מתנצל על הסלט שיצא לי, ככה הראש שלי חושב .
כתבתי את ההודעה איזה 4 פעמים וכל פעם הייתי מוחק הכול. וכותב מחשב. עד פשוט "ירקתי" הכול.
נערך לאחרונה ע"י Black Mammmba בתאריך 05-11-2006 בשעה 00:11.
|
|