|
27-10-2006, 21:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.06
|
|
כל זה טוב ויפה
אבל לצערי כמעט כל אחד מכם שכח עוד גורם אחד ולא כ"כ חסר-משמעות - הגוש "המתון" במזרח התיכון.
לפי דעתי, המזרח התיכון, כמו שקרה לעולם במלחמה הקרה יתחצה לשניים: פונטמינדליסטים איסלמיים והגוש המתון.
קרי מצרים, ירדן, ערב-הסעודית, תימן, אומאן, קאטאר, האומריות, כווית וכו'.
כמעט כולכם שחכתם שכל המדינות הנ"ל הן מדינות סוניות. לעומתן לאיראן, לעירק, וללבנון יש רוב שיעי.
החברה היחידה ב-"Mid-East-Axis of Evil" שאין לה רוב שיעי היא סוריה.
למה שלא נפעל כמו האמריקאים? כתגובה למלחמה הקרה הם הקימו את נאט"ו, אם נתחיל במשא ומתן עם מדינות המפרץ והסעודים בראשם, שבוא אנחנו נתחייב לפנות את הגדה המערבית, את חוות שבעה, את הגולן, ולהקים מדינה פלסטינית בגדה וברצועה בתוך X שנים או שתנאים א' ב' ג' יושגו, אני לא רואה איך הם לא יקבלו את זה.
בתמורה כמובן נשפר את היכולות הצבאיות שלהם (השבחה שתיקח המון זמן כמובן, ואולי תהווה לנו איום אסטרטגי בטחוני גדול מאוד מאוחר יותר, אך ארה"ב חתמה הסכם עם ישראל שלא תחמש מדינות ערביות בנשק אמריקאני מתקדם, לנו בהחלט יש נשקים מתקדמים ונוכל להצעיד את צבאות ערב כמעט עשורים קדימה, הם ישלמו עבור ההשבחה כמובן =P).
וכחלק משינוי בדוקטורינה הגרעינית שלנו מהרתעה עמומה לגלויה - נצהיר ונציב בגלוי בכמה מדינות אסטרטגיות טילים בליסטיים בעלי ראש-חץ גרעיני. יותר מזה, לכמה מן המדינות יש בעיות כלכליות ואחרות שאנחנו יכולים לפתור. אם "נמרדן" (Modren) את העולם הערבי המתון בזמן שהציר הנגדי ישקע בחובות כלכליים בזמן שהוא מחמש את חמאס, חיזבאללה סוריה וכו' והעם והרחוב שלו לא ירוויחו מזה כלום, בטווח הארוך עוד נשיג בטחון ושלום לא רע בכלל.
הבעיה הדמוגרפית במצרים למשל, פיזור האוכלוסיה שם קווי בגלל בעיית המים הקשה, אם יכולנו להפוך את ישראל ממדבר למה שהיא עכשיו, למה לא נוכל לתרום למצריים?
כמעט כל ערבי יודע שישראל מצליחה הרבה יותר מכל מדינה איסלמית בעולם בתחומים שונים ומרובים. תחת ברית מזרח-תיכונית עם העולם הערבי המתון נוכל לתפוס המון-המון ציפורים בבת-אחת: נמנע מירוץ-חימוש גרעיני במזרח התיכון, נגיע לשלום והכרה מכמעט חצי מן העולם הערבי, נעמיק את הקשרים הכלכליים בין המדינות, את הקשרים הביטחוניים ונעמוד כנגד איום גרעיני משותף.
אני יודע מה כולכם חושבים, שהם לא יבלעו את זה כל עוד "אחיהם" הפלאסטינים עוד תחת הכיבוש, אך הפלאסטינים תחת חאמס הממונן-איראנית לא יראו כל-כך שונים מחיזבאללה בעולם של שחור ולבן, ואני מניח שכולנו זוכרים מה אמר הגוש המתון בתחילת מלחמת לבנון השנייה.
אל-ערביה ואל-ג'אזירה הן תחנות השידור הפופולאריות ביותר בעולם הערבי, ושתיהן תחת חסותם של המדינות ערב-הסעודית וקאטאר. אחרי מלחמת לבנון השנייה אני לעולם לא אמעיט בחשיבותן של אמצעי-התקשורת. קצת פרופוגנדה טובה בנוגע לישראל לטווח ארוך תעבוד גם לטובתנו.
כל זה כמובן תלוי המון באמריקאנים, אך עם המערב באמת ינטוש את המזרח התיכון לאיראן, הגוש המתון ירצה את המעצמה האזורית מספר אחת בסביבה לטובתם.
אולי אפילו נוכל לשכנע את טורקיה להצטרף, וזה יהיה הישג של ממש. המחיר כמובן יהיה גבוהה, כנראה ללמדם ידע גרעיני ולתת להם את הכפתור האדום בטילים הגרעניים שיהיו ברשותם, אך אולי-אולי זה יהיה שווה את זה.
קשרים תרבותיים "וחברותיים" בין אזרחי ישראל לאזרחים ערבים כמובן לא יקרו ב-100 השנה הבאות, הפער התרבותי גדול מידי.
אחרי הכל, העולם הערבי המזרח-תיכוני ללא מאגרי-הנפט הענקיים שלו וישראל, לא היה נראה כל-כך שונה מאפריקה לפי דעתי.
P.S - אני יודע שכל הנ"ל נשמע מפונטז למידי, ושאני באמת צריך לרדת מן העץ ולחזור חזרה לקרקע, אך אני באמת מאמין שכל זה יהיה אפשרי בתוך עשור, 15, או מקסימום 20 שנה.
המלחמה הקרה נערכה מ-45 עד 91, ותוך עשור המון-המון דברים יכולים להשתנות במזרח התיכון אם התנאים שהזכרתי באמת יקרו (איראן גרעינית והמערב נוטש).
אז אם לא אכפת לכם, אף-פעם זה לא מזיק לשחק במשחק ה-"אם" =P.
(למעשה, "תחרישנים" למיניהם הם שחקני "האם" היחדים בעולם שמשלמים להם כסף בשביל לשחק).
|
|