במקור נכתב על ידי ביטיס
טוב, אז הסטנדרטים שלך נמוכים. שלי לא, מצטער. אני לא רואה שום סיבה שהחיילים שלי יצויידו פחות טוב מיחידות סדירות, אם בסוף שני סוגי היחידות עושות אותו דבר. נראה לך באמת ההשוואה בין יחידת משמר בתוך ארה"ב, שנועד בעיקר לשם סיוע שיטור בתוך המדינה לגדוד שצריך לבצע משימה קרבית בלבנון יחד עם יחידה סדירה? בר המשלה בכלל? ממש לא.
אותם יחידות של משמר לאומי נשלחות גם לעירק אפגניסטן ועוד עם אותו מחסן בדיוק
אבל בא נראה מהי איכות הציוד של יחידת מילואים אמריקאית בהשוואה ליחידה סדירה שפועלות בעירק או באפגניסטן - הפתעה! איכות הציוד היא זהה.
אז זהוא שלא יחזור עם תמונות שיהיה לי זמן לזה
בא נראה מהי איכות הציוד של יחידת מילואים בריטית בהשוואה ליחידה סדירה? מה תאמר, התקן שלהן הוא זהה.
יש דבר כזה בכלל? בבריטניה כל הצבא שכיר!
הבנת את זה ברוך? התקנון ליחידה צריך להיות לפי המשימות ולא לפי מילואים/סדיר, וככה הצבאות עליהם אתה מדבר פועלים.
נוו אז מה בדיוק הבעיה שלך עם זה?
יש מלאי קיים של ציוד והציוד תועדף ע"פ חשיבות המשימה והמשימה שלך תועדפה בחשיבות נמוכה משל
יחידה אחרת בלבנון וע"פ זה קיבלתה ציוד
איזה קיצוץ בראש שלך, תגיד לי? התקציב היום גבוה מזה של 2000! ב-6 השנים האחרונות התקציב רק עלה. אז איזה קיצוצים? גם עם קיצוץ של חצי מלייארד שקל, התקציב יהיה גבוה מזה של 2000.
עכשיו בא נדבר תכל'ס - בשביל להשלים את הציוד החסר בימ"חים, צה"ל זקוק ל 100 מליון ש"ח. זהו שני פרומיל מתקציב הבטחון! שני פרומיל! וצה"ל לא מסוגל להקצות את התקציב הנ"ל, שרובו בכלל יכול להיות מנוצל מכספי הסיוע. אבל מה כן? אפשר לבזבז מאות מליוני שקלים על פרוייקטים מנופחים של בינוי, לדוגמה. או לכל אחד מאותם שומנים שעד היום לא קיצצו.
תבדיל בין תקציב ביטחון לבין תקציב רכש הצידות תחזוקה ואימון והנ"ל קוצצו עד העצם
מתי בפעם האחרונה עברתה תרג"ד ומעלה ??
למעשה כל תרגיל למעט ה3 ימי פרט הללו לפני תעסוקה בשטחים ?
לגבי הסכום שאתה מציאה הוא אולי כוס רוח למת
בסכום הזה ניתן לצייד ברמה בסיסית אולי שתי חטיבות (לא קשר ,לא נגמשים לא נ"ט לא אב"כ לא כלום רק ציוד אישי ונשק מסייע ואופטיקה)
הבעיה שאתה קצת מתקשה לראות משהוא מעבר לסד"כ מחלקתי ואז להכפיל.
איפה אתה חי??? הצבא אנס כל מחסן חירום שהוא יכל! כל סמח"ט שלא היה מספיק חזק להתנגד מסר את הציוד שלו ליחידות שנלחמו בצפון! אני הגעתי לעשות קו שטחים, כאשר כמעט כל ציוד הקו היה חסר! כוונות, אמצעי תצפית, קשר, רכבים ממוגנים - מה לא.
היחידה שלי אחראית על מספר גדודי מילואים שמהווים עתודה מתכלית ומהם רק אחד הופעל חלקית
כל שאר הציוד (משקפות ,נשקים ,שפנשפנים, שח"ע ,קשר,חגורים ,שכפצים,כסדות ........שכבו במחסן)
נכון לא שיא החידוש אבל עם חסר אפשר היה להפשיר .
בקיצור, הבעיה היא לא מחסור בתקציב, ולא בטיח. הבעיה היא סדרי עדיפויות מעוותים (ואלי לא מעוותים אלה לא תואמים את ההבנה שלך )שגורמים לכך שרכש של ציוד חיוני לא מתבצע, וזו הבעיה העיקרית בצבא הזה. הגיע הזמן שמישהו יעשה סדר בברדק המחורבן והחובבני הזה שקוראים לו צה"ל, והגיע הזמן לפיקוח חיצוני על הוצאות הצבא. אני מבטיח לך שימצא מספיק תקציב לרכש ציוד לחימה.
|