15-10-2006, 18:00
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Gevaldic Man
לא יכולתי להגיד את זה יותר טוב. אמרתה את מה שרובנו רואים ומרגישים ופשוט כואב הלב. בסוף היום הלוחם הוא הלייזר שלוו ה TDI עם סמל יחידה מחלקה.פלוגה.צוות.יחידה.גדוד מסוקסס.. היום כל חטיבה רוצה גדס"ר. כל גדס"ר רוצה פלס"ר/קומנדו/עלית/לוט"ר אפילו שלא משתמשים בנו לשום צורך התערבות כמו שהיה בעזה/מבצעים מיוחדים. כל גדוד בהנדסה צריכה לפתוח מחס"ר מהולל שלוקח אמצעים ולייזרים כדי שיהיה להם משהו להתוואסח איתו כשהחברה האחרים נשארים מאחור.. נמאס מזה שהמפקדים וצה"ל עצמו, נותן גיבוי למנטאליות ה"רמבו" הזה ושלייזירים וידיות הסתערות הם הדברים שקורצים לחבר'ה הצעירים כמו ממתק שנותנים לתינוק וזה מה שנותן להם את הרצון לשרת ביחידות מובחרות- ממה שאני ריאיתי ביחידה הקודמת שלי היה פשוט זוועה ובושה: הדבר שנותן לחיילים בפלס"ר את הרצון לשהתייך ליחידה הזאת היה האמצעים שלהם והוואסאח. זה הכל. זה כאילו שהם עושים את זה כדי שיוכלו לחזור הביתה אחרי כמה חודשים של קורסים הנחשבים לקורסים נחשקים ויכולים לבוא לעיר עם המדים והסיכות או חולצת הצוות והנשק היפייפה שלהם והאקדח וללת עם חזה נפוח בלי שא"א ידע שחצי מהצוות פשוט עבר כי העבירו אותם מחוסר בריריה ושיכולת נויווט, לחמה בשת"פ ולש"ב ופשוט כל חיילות בסיסית אין להם. למה הם צריכים הרי? יש להם את הכנפיים והנשק הסקסי, הם חבודה של מובחרים הרי....
לצערי יש יחידות גן בצה"ל וגם במג"ב עם אנשים בוגרים, רציניים ושרוצים רק להלחם ולקחת חלק ממה שקורה בלבנון ופשוט ישבו על התחת. אנשים שם הגיעו למצב של דמעות כשבואו רגעים כל לוחמי הסיירות שלנו מתפלצנים אחד על השני ולצערי כנראה ירו יותר כדורים על הכוחות שלהם מאשר על האויב.
|
אני לא יודע מה אתה יודע על מחס"ר הנדסה,אבל תרשה לי לספר לך כמה דברים.
1.המחס"רים הוקמו כיחידות שעוסקות בסיור נטו ,כשהווסח היחיד הוא ג'יפים ,אני מאמין שתסכים איתי שג'יפים זה מצרך נדרש ליחידת סיור .
2.בניגוד לפלס"רים שמראש נועדו להיות יחידות מוברות,המחס"רים הם פשוט מחלקה ,ללא גיבוש ,ללא מסלול ,פשוט אוספים חבר'ה מהגדוד ומלמדים אותם סיור.
3.העליה הרצינית של המחס"רים בשנים האחרונות ,התחילה קודם כל בזה שהמחס"רים הוכיחו שהם יודעים לעבוד ואחר כך קיבלו אמצעים .
אני לחמתי באחד המחס"רים האלה ועד כמה שידוע לי ,היינו המובילים בנושא.
נלחמנו על כל מבצע ,והוכחנו שאנחנו שווים את האמצעים האלה,לא היה לנו אפילו ציין אחד מיותר .
אני מסכים איתך שיש הרבה יחידות היום שקימות ומתוקצבות בגלל שמן ולאו דווקא בגלל יכולתן.
תהייה בטוח שבגדודים של הנדסה לאף אחד אין "אובר ציוד" אנחנו מקבלים הכל אחרונים ורק אם אנחנו באמת צריכים.
אני מסכים עם מי שכתב שהיום לוחמים מסתמכים יותר על הציוד מאשר על היכולת ,וזוהי נקודת התורפה של אותם חיילים.