לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-10-2006, 11:59
  amonsito amonsito אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.01.06
מידע מדריך טכניקת אזורי בחירה

רקע
פעמים רבות אנו מעוניינים לבצע מניפולציות שונות בפוטושופ על אזור מסויים בתמונה או על אובייקט מסויים או לגזור מתמונה אחת אובייקט כלשהו ולהעבירו לתמונה אחרת, אך אין ביכולתנו להשתמש בכלי הבחירה הרגילים כמו: magic wand, Lasso ושלא לדבר על Extract... שעושה גזירות לא מדוייקות המצריכות אותנו לבצע תיקונים נוספים כמו הורדת קצוות אזור הבחירה שמושפע מצבעי הרקע וכדומה.

הפיתרון:
שימוש במסכה ע"י הפעלת פקודת Calculations...

אז נתחיל...
לצורך ההסבר אני משתמש בתמונה (שלא אני צילמתי..) בכדי להראות את הטכניקה https://2006-uploaded.fresh.co.il/2006/10/06/82424570.jpg

כל תמונת RGB מורכבת משלושה ערוצי צבע השונים איכותית אחד מהשני, על-כן אנו יכולים להשתמש במידע זה בכדי ליצור מסכה. לצורך העיניין אני מעוניין לבחור בשני ערוצי צבע שיצרו לי את הקונטרסט הכי גבוהה בין איזור הבחירה לשאר התמונה (או להיפך...) אך בנוסף לזה חשוב לי לשמור על קצוות אזור הבחירה חלקים רכים כמעין ביצוע של פקודת Feather... על אזור הבחירה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בתמונה הזאת אני רוצה להפריד את הדמות מרקע השמיים, על-כן אני משתמש בערוץ הצבע הכחול (שמיים) ובערוץ הצבע האדום (הדמות) ולבצע הכלאה בין שני הערוצים שתעניק לי מסכה.
על-כן אני בוחר בפקודה Calculation שנמצא תחת תפריט Image בפוטושופ.

שימו לב לחלון הזה הוא מחולק 4 חלקים:
מקור 1, מקור 2, בלנדינג ואופן שיגור התוצאה

במקור 1 בחרתי בערוץ הצבע האדום
במקור 2 בחרתי בהופכי לערוץ הצבע הכחול (למה הופכי בגלל שאני רוצה למזג את הנתונים אם הייתי בוחר בערוץ הכחול והאדום אז הצבעים היו מתמזגים לי ויוצרים מעין מסכה חסרת קונטרסט)
בבלנדינג בחרתי באפשרות Vivid Light רצוי שתעברו על כולם ותראו כיצד זה משפיע על התמונה.
אופן שיגור התוצאה שלי הוא כערוץ חדש.
כעת לאשר!

נוצרה לי מסכה חדשה שנקראת Alpha 1 אתם יכולים לשנות את השם כאהבת נפשכם אבל זה לא הכרחי.

כעת אני אפעיל את פקודת ה-Levels על המסכה שנוצרה ואני אכניס את הערכים הרצויים (ראו תמונה)

ישנה עוד אופציה במקום להשתמש ב-Levels והיא פקודת ה-Variations שנמצאת תחת תפריט Image<Adjustments והיא מיועדת לכל אלה שלא יודעים איך לעבוד עם ה-Levels או לעבוד בצורה ידנית וקצת יותר מדוייקת כמובן שזה משתנה בין תמונה לתמונה... העבודה הידנית היא באמצעות שני כלים מתפריט הכלים ידידנו ה- Dodge Tool כאשר ה-Range הוא על Highlights והחשיפה על 100% ואז ניתן לעבור על האזורים הבהירים בתמונה שאנו רוצים להבהיר אותם בכדי לחזק את הקונטרסט אבל חשוב לזכור "לא לעבור על הקצוות" אנחנו לא רוצים להרוס את החיתוך המושלם שלנו!
על האזורים הכהים אנו יכולים לעבור עם ה-Burn Tool כאשר ה-Range הוא על Shadows והחשיפה על 100%.

כעת משיצרנו את המסכה אנו יכולים לעבוד עליה כאהבת נפשנו, אבל עוד לא ברכנו על המוגמר... לפעמים כאשר אנו מחליפים לדוגמא רקע ישנה עדיין הילה של צבע הרקע ולכן רצוי להפעיל על השכבה (לא על המסכה) ולבצע עליה Inner Glow.
Inner Glow נמצא תחת תפריט Layers<Layers style כשבו אני אבחר בזוהר (Glow) שמאפיין את הרקע החדש ששמתי (ראו תמונה) הצבע הירוק הוא הרקע החדש ששמתי כאשר השתמשתי בטפטפת בכדי לדגום את הצבע הרצוי, הבלנד מוד נמצא על נורמל כיוון שאני לא רוצה שיווצר לי אפקט הילה מיותר והשקיפות שמתי על 100%.

כעת טיפ קטן כבונוס!!!
הרבה פעמים כשאנו מחליפים רקע אנו מבחינים שהתאורה הכללית המאפיינת את שכבת הרקע החדשה והתאורה שמאפיינת את שכבת האובייקט אינן שוות.
כל מי שמכיר בבישול בכל אופן בטכניקת "השוואת טמפרטורות" ימצא הרבה מן המשותף לטיפ הזה... לי בכל אופן הוא תמיד מזכיר את זה.
הפקודה נקראת Match Color והיא מצוייה תחת תפריט Image>Adjustments החלון הזה מורכב משני חלקים:
אבל הוא קצת הפוך החלק העליון הוא שכבת המטרה שעליה אנו רוצים לבצע את התאמת התאורה/הצבע ובחלק התחתון הוא המקור ממנו אנו מעוניינים לקבל את
המידע עבור התאמת התאורה... לכן נתחיל קודם מהחלק התחתון ובו נבחר בשכבת הרקע שלנו החדשה. ובחלק העליון ישנם שלושה סליידרים כאלה
האחד הוא Luminance (כמות הפצת האור), השני Color Intansity (שהוא בעצם כמות הרוויה) והשלישי Fade שהוא מאפשר לנו להוריד את כמות ההשפעה של האפקט שנוצר בכלי הזה.

זהו תם ונשלם המדריך אני מקווה שתלמדו את הטכניקה תפנימו אותה כי היא חוסכת הרבה מאוד זמן והרבה מאוד מאמץ בעיבוד וליטוש תמונות.

בהצלחה!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-10-2006, 16:47

זו גם דרך...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי KoKo_ שמתחילה ב "[font=Verdana]יפה מאוד, חידשת..."

טובה מאוד במקרה הזה בכל אופן... הרבה פעמים אתה נתקל במצב שאזור הבחירה
הוא מובדל בקו גבול דק עם אזור אחר באותו הצבע ואז כבר יש בעיה... מכאן השימוש בכלי הזה מתבקש ויעיל ביותר (תתפלא עד כמה), רק לצורך הדוגמא השתמשתי ברקע דיי קל וברור (ועדיין היו שלא הבינו את הטכניקה).

אני בכל אופן משתמש בשיטת "אזורי בחירה מרובים" כלומר אני עושה לפחות 3 ערוצים נפרדים (כמובן שזה תלוי בתמונה עצמה) האחד לפי השיטה הזו שלך Color Range Command, השנייה לפי שיטת הקולקולציה, והשלישית ע"י תיחום של אזור באמצעות ה-Pen Tool. כשיש לי 3 ערוצים נפרדים אני יכול להחסיר האחד מהשני או להוסיף כאהבת נפשי...
יש מלא טכניקות והן שונות ומגוונות אני יעלה מדיי פעם טכניקה אחת או שתיים...
ד"א ככה בשביל הספורט הנה תמונה שקשה להפריד את הצבע תנסה את יכולתך לפי השיטה שלך ולפי השיטה שלי ותראה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/exif.php?file=2006/10/06/65641676.jpg]

ישן 07-10-2006, 15:08
צלמית המשתמש של pain1
  pain1 pain1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.02.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי KoKo_ שמתחילה ב "[font=Verdana]יפה מאוד, חידשת..."

[QUOTE=KoKo_]יפה מאוד, חידשת לי על כלים ושיטות שמעולם לא השתמשתי בהם.
אולי יהיו מצבים בהם זה יהיה שימושי, בכל מקרה - למקרה הספציפי הזה הייתי משתמש בכלי הselect>color rang:

אז בוחר נקודה מסויימת באיזור אותו אני רוצה לבחור

(השלב הזה הוא החשוב)
מורידים את הגדרות הfuzzyniss לעוצמה יחסית נמוכה, אז לוחצים על כפתור הSHIFT ו"מטיילים" על כל האיזור שאותו רוצים לבחור, עד שמתקבלת ממש חלוקה ניגודית של החלק שאנחנו רוצים לבחור והחלק שלא.

מכאן כבר אפשר לעשות כל מיני מניפולציות ברקע...[/QUOTE

מסכים איתך בהחלט (למרות שהמדריך "המסובך" קצת יותר מדויק בתוצאה)

תודה רבה על ההשקעה לשניכם .

ישן 07-10-2006, 15:58

בחלק הזה של המדריך...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי jonatan1989 שמתחילה ב "אני לא מתחיל בפוטושופ. אבל..."

ישנו כלי שנקרא קולקולציות מלשון חישוב (קולקולטור זה מחשבון) עכשיו העיניין הוא שבחלון הזה אתה מצליב נתונים שקשורים לצבע...
ואני אתן רקע בשביל שתבין, פורמט RGB מבוסס על שלושת הצבעים אדום ירוק כחול והשיטה היא ערבוב אור, כלומר אם נצרף אור אדום + אור כחול + אור ירוק נקבל אור לבן. בשונה מאשר עירבוב פיגמנטים המכונה גם ערבוב חיסורי ממש כמו בפילטרים אם נשים פילטר צהוב על גבי פילטר אדום על גבי פילטר כחול האור הנראה לעין לא יוכל לעבור ונקבל שחור. למה זה חשוב?!
כיוון שהקונקולטור הזה מחשב לפי ערבוב אור, אם בערבוב חיסורי אדום וירוק נקבל חום הרי בשערבוב אור אדום וירוק נקבל צהוב...
לכן אם אתה רוצה לבחור בצבע הכחול אז אתה יכול גם לחשב את זה ככה מה שלא אדום ומה שלא ירוק הוא כחול... אז בחלון של הקונקולטור במקור הראשון תבחר ערוץ אדום ותסמן את ה-INVERT (כלומר לא אדום) ובמקור השני תבחר בערוץ הירוק ותסמן את ה-INVERT (לא ירוק). הדבר המעניין הוא שנוסף לכל זה אתה יכול להשתמש בבלנדינג שונה כך תוכל לשנות את עוצמת הקונטרסט והבהירות של תוצאת החישוב שמומר למונחים של מסכה (בשחור לבן).

אני מבין שזה קצת מסובך אבל.. אם אתה שולט בזה אז פוטושופ יושב לך ממש על כף היד!

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:36

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר