01-10-2006, 01:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.04.06
|
|
עדכון מצב
חיברתי כונן נוסף כ slave יצרתי מחדש את המחיצות בו (ממחיצות לינוקס למחיצת ntfs) והשארתי מקום פנוי ללינוקס.
עכשיו חזרה בעיה ישנה שהייתה לפני זה.
מדי פעם כאשר המחשב עולה, ה bios לא מזהה את הכוננים הקשיחים כלל.
חייב לכבות את המחשב ולשחק טיפה עם הפלט כבל ורק אז הוא עובד.
התופעה חוזרה על עצמה בעיקר כאשר יש שני כוננים קשיחים מחוברים!
בנוסף כאשר יש שני כוננים קשיחים מחוברים המחשב ומערכת ההפעלה מרבים להכנס לקפאון מוחלט כשאר עובדים עם ה explorer המחשב קופא פשוט זהו ,כאשר עובדים עם הכונן השני כנ"ל אם תוכנה שרצה מכונן השני או מנוגן שיר מהכונן השני וכו...
עכשיו היה לי כונן של 40 גיגה כבר שם גם כ slave והיו אותן בעיות רק שבסופו של דבר אותו כונן נהרס אחרי חודשיים וחצי פלוס, אז כדי למנוע הרס של הכונן הנוכחי הזה ניתקתי לו את המתח, הפלט כבל עדיין מחובר מה שכן, כך שכרגע הוא לא פעיל כלל ולא מזוהה ומחוץ לסכנה.
הבעיה של אי זיהוי הכוננים הקשיחים מתרחשת מצב נוסף, כאשר המחשב זז או מוזז ממקום למקום גם כמה ס"מ הוא עלול לא לזהות כונן קשיח ואם המחשב הוזז כאשר הוא דולק ועובד סביר להניח שאקבל ממנו הודעת שגיאה של חומרה ואז שוב אי זיהוי כונן קשיח ושוב חייב לשחק עם הכבל של המתח והפלט כבל, כאשר המחשב מכובה לגמרי ורק אז הוא חוזר לעבוד.
-----------------------------------------------------------------------------
עכשיו בנוגע ל bios, איזה מתחים אני אמור לקבל שם?
נ.ב יש לי ניסיון עם עבודה ב bios,כך שאני יודע כיצד לעבוד איתו ולשנות אותו, אני זקוק רק למפרט הטכני של המתחים של הספק עצמו.
ניסיתי עוד משהו כפי,ציינתי בהודעה קודמת בשירשור זה, ניתקתי את המתח של הצורב וכונן התקליטורים הרגיל, כדי לראות אם יש שוני כל שהוא ולא היה ככל שום שינוי, עדיין המחשב קפא בסופו של דבר והעכבר קפץ.(בעצה של אחד האופים בערוץ מחשבים ויוזר רגיל נוסף בשם zigzag)
האם זה מעיד שיש בעיות עם הכונן הקשיח השני זה מרמז לבעיה בספק או בלוח אם?
(motherboard הכוונה לכניסה של הפלט כבל מהכוננים הקשיחים ללוח אם.)
החלפתי פלט כבל בנוסף גם לכוננים הקשיחים וגם לצורב ול cd-rom פעמיים כבר.
(פעם ראשונה לפני כמה שנים ופעם שניה,שהחלו הבעיות,זה לא פתר כלום.)
מידע נוסף חשוב, זה מחשב שעובד 24 שעות מאז שהוא נרכש ועבד רצוף כמה שנים טובות 24 שעות 7 ימים רצוף (כבר הוחלף כרטיס קול,כרטיס מסך ונוספו זכרונות)
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google
|