09-01-2005, 18:02
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
לא מתאימה לו ההגדרה הזאת
טנק\טנקט הוא פלטפורמה לכלי נשק בלבד , בעל הצוות הדרוש בלבד לתפעול הנשק הזה (למרות שהמרכבה שלנו לא עונה על ההגדרה הזאת) , רק שהטנקט הוא כלי יותר קל (לרוב כיוון שהוא מוצנח) .
HS-30 הוא נגמ"ש , הנושא בתוכו 6 חי"רניקים . תוצרת חברה שוייצרית היספנו סויזה (בתחילת דרכה של המדינה השתמשנו בתותחי נ"מ תוצרת החברה) .
מה שכן , הרכב הזה היה הראשון שפתח את ההגדרה לכלים מסוג IFV , הנותנים גם מענה באש לכוחות שהוא מעביר , ויכול להיות בסיס אש עצמאי , ולא כלי מסוג "מונית מלחמה" , שנשאר במקום או מסתלק מגמה אחת אחורה ברגע שהוא מנחית את הכוחות . הכלי מסוג IFV פתח גם דלת למשהו שנקרא "Mounted Combat" , מושג שפיתחו גרמנים במלחמת עולם השנייה - לחימה מתוך הכלי , בלי פריקה ממנו .
ירחוני מערכות לשריון של שנות השבעים סוקרים יפה את המעבר האיטי בין הנגמ"ש HS-30 לבין הנגמ"ש מארדר החדש (הסוויץ' נעשה בגלל כניסתו של הטנק לאופרד המהיר , ודרישה לנגמ"ש מהיר באותה מידה) . אני זוכר שקראתי , כי המון חירניקים לא היו מרוצים מהנגמ"ש HS-30 בגלל סיבה טכנית , לא זוכר מהי הסיבה .
טוב , אדון לבני . אני אנסה לזהות את התמונה האחרונה , אולי יצא לי הפעם .
בתמונה האחרונה , ממלחמת עולם השנייה , יורים פנזרפאוסט על טנק קרוסיידר , או קובנטטור ?
נערך לאחרונה ע"י JAVEHN בתאריך 09-01-2005 בשעה 18:26.
סיבה: האנגלים חוצים את התעלה !!
|