28-09-2006, 07:58
|
|
|
חבר מתאריך: 07.05.06
|
|
מצטער, לא השתכנעתי...
...קגנס, קודם כל, טוב לשמוע שלדעתך, יש "בגדול" אמצעים אויריים מדוייקים לחיסול נקודתי של מטרה נייחת מבלי לגרום נזק סביבתי של "מאות ואולי אלפי הרוגים", כדברי פואד, אם כי אני נותן לו את הקרדיט שהוא התכוון לאפשרות של "פספוס", ולגבי האפשרות להסטה או פיצוץ מוקדם אם הפספוס מתגלה, בזמן, אני לא אשאל אפילו.
בכ"ז, יש לי הרגשה שבעוד שסוגי התחמושת של רוב הירוקים היא די ידועה, ומה שהיה בחת"מ "מסווג", פתאום כבר "לא" - mlrs, ידיעות שאינן מוכחשות על כביכול פגזי זרחן ומצרר שכביכול נורים, וכו.,- פרסומים שהיו בכל העיתונים, רק בלי ה"כביכול" שלי, אז לא למחוק אותי בבקשה - הרי האיפול על סוגי התחמושת אויר-קרקע של חה"א - (אולי למעט משקלים של פצצות) - הוא מסווג. (מה שלא מסווג זה שמות של טילי אויר-אויר, משום מה).
לא שיש לי טענות או השגות על מדיניות זו, כי אני לא בעניינים, ומקווה שיש מי שיודע לעשות את האיזונים בין מה מסתירים, ובין מה מפרסמים לצורכי הרתעה, ול"מוראל לאומי" - (לא יודע אם אתה קשיש כמוני, אבל לפני שנים היה "מקובל" שבכל יום עצמאות היה צה"ל חושף איזה אמצעי חדש - למוראל, או להרתעה) .
מה שכן, נראה לי שאם אכן יש הרבה יותר איפול על אמצעי חה"א, זה אולי אומר שבכ"ז, הוא הזרוע "הכי" קובעת את התוצאות של כל מלחמה "גדולה" עתידית. אני ער לכך שזו חשיבה קצת "עקיפנית", אבל על רקע זה - נראה לי שהדיבורים על זה שיש בעייתיות במינוי רמטכ"ל "כחול" היא "בעייתית" - אינם במקום.
אם התפיסה היא שהזרוע המכריעה היא האוירית, שעל אמצעיה יש לשמור מכל משמר ע"י איפול מוחלט, ושאת פני לוחמיה יש לטשטש, כי האינפורמציות שבידם הן רגישות במיוחד- זה בהחלט אומר משהוא, שקל לשכוח על רקע האכזבה מתוצאות המלחמה בלבנון. וזה: שהקונספצייה שלנו הייתה ונשארה (והיא אולי נכונה ואולי לא) - ששליטה שלנו באויר ומהאויר היא המפתח הכי חשוב להשרדותנו.
תודה למי שצלח את הקטע הארוך הזה בהצלחה. ולמי שתוהה על מה ולמה הכותרת של אשכול זה - הוא מוזמן לחייך בדף 2 של הפורום לשם נדחק האשכול הנעול מסיבות שהן כנראה מסווגות. וכותרתו:"שיחת בוקר: אליעזר ובן אליעזר"
נערך לאחרונה ע"י טירון בתאריך 28-09-2006 בשעה 08:04.
סיבה: הגהה
|