27-09-2006, 20:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.02.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Olegis
יופי של פריים - הקומפוזיציה המרעננת והתאורה המצויינת עובדות לטובת יצירה של סיפור הצילום באופן יוצא מן הכלל.
אני מציע לכל אותם אלה שמעירים לצלמים כמו קובי (על טשטושים, עריכות, whatever) - קודם תראו מה אתם מסוגלים ליצור ואח"כ תבואו לבקר ולהעיר על עבודות של צלם שהוא בין הטובים (אם לא הטוב ביותר) בפורום הזה. שכל אחד יעשה את החושבים שלו וישאל את עצמו את השאלה הבאה - האם הרמה שלי מספיק טובה כדי לבקר ולהעיר הערות (שאמורות להיות בונות) לבחור הזה ? האם אני בכלל נמצא בליגה הזאת ?
לצערי התשובה האובייקטיבית אצל לא מעט אנשים פה תהיה "לא". וברגע שהתשובה היא "לא", אין כל טעם לבוא ולתת טיפים לשיפור התמונה או להגיד "זה לא טוב" ו-"הוא לא טוב".
just my 2 cents ...
|
תרשה לי לחלוק על כל מילה שכתבת כאן.
זכותך לחשוב ככה, אבל משם ועד להטיף...
היופי של פורום כזה הוא שכל אחד יכול לתרום את הדעה שלו, גם אם היא לא הכי מקצועית. ויש לו עוד הרבה יופי מעבר, אבל אני בספק אם אני מוכן להיכנס לוויכוח על זה. התגובה של די הרבה מתנשאת ולא מתאימה לדעתי. לא צריך להיות שום קשר בין הצלם לבין התגובה (כל אותם צלמים כמו קובי! נו באמת...), וגם לא קשר בין התגובה על היופי של התמונה לבין כמה שהושקע בה והיכולות של הצלם או הציוד (למרות שכמובן אפשר, אם רוצים, להתחשב בנסיבות).
ואני רק אוסיף-
קובי, אני מצטער, לא אהבתי את העריכה. האורות מאחורה יצאו יפייפים, כמו כוכבים. הקומופוזיציה גם כן מדהימה. גם הילדות ברקע מוסיפות המון. זאת בהחלט יכלה להיות תמונה שכל אחד היה מת שתהיה לו. אבל העריכה נוראית לדעתי- הגוונים של כל התמונה, ובעיקר על הפנים של התינוק, מאד לא יפים ולא נעימים למראה לדעתי. וגם הטישטוש לא מוסיף מאום, הראש של התינוק קטן מדי ולמטה בשביל למשוך את תשומת העיניים- כרגע העיניים שלי כל הזמן מתמקדות בחלק היותר עליון, החלק הסגול והראש של המוהל.
וhell, אני לא צלם אירועים, לא רוצה להיות (כנראה), ואולי גם אף פעם לא אצלם ברמה שלך- זה לא אמור למנוע ממני לתת הארות לפי מה שרואות עיניי.
נערך לאחרונה ע"י RoseQuartz בתאריך 27-09-2006 בשעה 20:11.
|