25-09-2006, 02:13
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.05
|
|
למה בכלל DSLR?
הקדמה: אני לא מבין מי יודע מה בצילום, בשביל זה אני כותב כאן, חיפוש עשיתי אך תמיד
התשובות היו יותר ספציפייות, לא כלליות כמו שאני רוצה. אז למי שאין חשק לנסות לענות- שלא יגיב,
רק לא להחריב את האשכול
כשאני מסתכל על מצלמת "סופר-זום" כמו הS3 של קאנון, או הH2 של סוני וכד'
בהשוואה למצלמות DSLR כמו D50 או 350D וכו' אני תוהה מה בדיוק יותר טוב
בDSLR שגורם לה להחשב הרבה יותר טובה?
המחיר- קניית מצלמת סופר זום תסתכם בכ2000 שקל, DSLR עם עדשות שמכסות
טווח דומה זה עסק של לפחות 5000-6000 שקל
הטווח- בסופר זום ממוצעת מקבלים עדשה בטווח 35-430 MM , בלי החלפות ובלי בלגנים,
בDSLR רק להשיג את הטווח גורם לכיס להתרוקן, ואחרי זה צריך לחשוב מתי לשים כל עדשה
וכל זה...
לכלוך חיישן- קיים רק בDSLR
תצוגה LIVE במסך- ברוב רובם של הDSLR עוד אין דבר כזה, בכל P&S יש
כנ"ל וידאו.
הסופר זומיות, למרות שאינן "מצלמות כיס", קטנות וקלות הרבה יותר, וכמובן שאין צורך לסחוב
סט עדשות איתו.
פוקוס- בסדר, אי אפשר להגיע לרמה של DSLR אבל יש מצלמות מתקדמות שמתקדמות לשם בקצב מהיר.
טוב, אז הגענו לשלב שבו לכאורה נעוץ הייתרון בהא הידיעה של הDSLR- איכות, בשביל תמונות
אייכותיות באמת צריך DSLR, אבל:
א. העובדה היא שיש המוני תמונות מדהימות באיכות מושלמת שצולמו ע"י P&S
ב. העדשה- בסופר זומיות שמים עדשות CANON, CARL ZEIS, LEICA , מה בדיוק יותר טוב מזה?
[למרות שייתכן שפה נעוץ חלק נכבד מהחוסר הבנה שלי, שכן אם אני לא טועה יש איזה קונץ שהעדשות בP&S הם באורך מוקד פיצי ואז יש הכפלה של פי 6-7 וזה מחרבן את האייכות וזה אייכשהו מתקשר לחיישן]
ג. החיישן- ברוב הP&Sיות בהחלט החיישן מסריח, אך ככל שהזמן עובר החיישנים מתקדמים, תראו חיישנים כמו של המתקדמות של פוג'י וכו', רעש ממש ממש נמוך.
אך למרות כל זאת- DSLR עולה פי 5, ונחשבת פי 50 ואני שואל: למה בעצם? מה כ"כ יותר טוב בה מאשר סופר זומית?
אני שוב חוזר ומבקש, מי שלא רוצה לענות שלא יכתוב סתם, רק מי שרוצה לעזור.
ולסיוםושאלת בונוס: למה תמיד נדמה (או שלא נדמה) לי שהתוצאות בDSLR יוצאות יותר גדולות? בשביל לצלם פרוטרט של גמל שלמה צריך המון מזל בP&S כי ממש צריך להסתכל לו בלבן של העין (אם יש לו בכלל), אבל בDSLR אפשר להשיג דברים כאלה יותר מרחוק, לא? למה זה? הרי הטווחים הם לכאורה אותם טווחין?
|