חוות דעת מורחבת על NOD, ומיני השוואה לנורטון
יש לי מחשב (אחד מכמה) :
מעבד : P4 3.0Ghz
כונן קשיח : WD120GB
זיכרון ראם : DDR 1GB
כרטיס מסך : Gforce MX4400
לוח אם : GB - GA-81865P-G
צורב+כונן DVD+בלה בלה בלה כבר לא מעניין....
בקיצור, על המחשב היה מותקן אנטי וירוס, NORTON2006 מעודכן בגירסה מלאה חוקית וכשרה למהדרין,
אני תמיד ידעתי שנורטון זה "קקי" אבל את המחשב הזה קנו לי לפני כמעט שנתיים והבחור שהרכיב והתקין עליו מערכת הפעלה (גיסי...הוא עושה את זה להנאתו) בחר לשים נורטון, אז אמרתי לעצמי שעד שהמחשב לא יכריח אותי לפרמט אני לא אחליף אנטי וירוס, כי נורטון בעיה להסיר
בכל מקרה אתמול בערב הנורטון העלה לי הודעה שה"אוטו פרוטקט" בדיסייבלד, בדקתי בתוכנה לא מופיעה כלום האוטו פרוטקט על אינייבל אבל באמת לא רואים את הסריקה שרצה, כיביתי והדלקתי את האוטו פרוטקט והפעלתי מחדש את המחשב, לא עזר, בקיצור התעצבנתי והחלטתי : נורטון חייב ללכת ! עכשיו !
הנורטון הוסר אחרי לחימה קשה ועיקשת, הורדת כל מיני מסירים מאתר SYMANTEC והתערבות שלי במחיקת שאריות באופן ידני מהREG, אבל בסופו של דבר הוסר,
היתה לי התלבטות מה יחליף אותו, לבסוף בגלל שאני מאוד מאוד מאוד אוהב את SYGATE FW PRO החלטתי שאני צריך רק אנטי וירוס ולא מערכת הגנה, אז החלטתי :
במקומו הותקן NOD32 (שכבר זמן לא קטן מתפקד על מחשב אחר שלי), כבר בעליה הראשונה אחרי הסרת הנורטון המחשב טס, תוך שניות (ואני לא מגזים!) המחשב כבר עלה (כרגע אנחנו מדברים על ללא אנטי וירוס בכלל)
לאחר התקנת נוד להפתעתי הרבה (ידעתי שהוןא טוב אבל כמה?) לא הורגשה האטה לא חזרה למצב הקודם וגם לא למשהו שדומה למצב הקודם, המחשב נשאר "מטוס", העליה מ0 מאוד מהירה, ישר בסריקה הראשונה (שאומנם ערכה לא מעט זמן אבל מספיק מהירה כדי שאני אשב ואחכה לה...דבר שבנורטון אין סיכוי כי הייתי כבר שובר את המסך), יש נוד הודיעה בקול תרועה שיש לי 5 וירוסים על המחשב, עברתי עליהם מדובר ב5 טרוייאנים מסוגים שונים.......כמובן שאין מה להרחיב על צורת הטיפול המקצועית ומחיקת כל זכר (בעוד בנורטון לא פעם הוא זיהה וירוס ולא היה מצליח למחוק אותו, היה מאלץ אותי לבצע את זה ידנית) בקיצור הבנתי מדובר בכלי משומן היטב עם ממשק לא הכי יפה ומגרה אבל בהחלט פרקטי ויעיל, והדובדבן שבקצפת, חבר'ה הוא מקל על המעבד ברמות לא יאומנות עכשיו זה כבר לא מבחנים זה משהו מול העיניים שלי - טמפרטורות :
NORTON :
במנוחה : 38
בעבודה קלה :41 עד 43
במאמץ שיא יכול להגיע עד 55
נוד 32 : במנוחה 32
בעבודה : קלה 35 עד 38
במאמץ שיא : מגיע עד 55
הרד דיסק לא השתנה בהרבה מעלה אחת פחות, יכול להיות גם לא קשור, לוח אם נשאר על 25\27 יציב לחלוטין לא משנה באופי הפעולה
מנוחה : אני לא נוגע במחשב, אומנם עדיין ספיי סוויפר, מסינג'ר, לפעמים אימיול, ועוד כמה תוכנות נחמדות פועלות
עבודה קלה : גלישה, עבודה עם יסומי אופיס טיפול במיילים, נבירה בגוגל וכו'....
מאמץ שיא : פתיחת 3 משחקים כבדים בו זמנית,לפעמים גם תוך כדי סריקה עם האנטי וירוס, והמעבד נעמד כמעט על 100 אחוז למשך כמה דקות..
בכל מקרה זאת ההמלצה שלי נכון לעכשיו
חומת אש : Sygate Firewall Pro
אנטי וירוס : ESET NOD32
אנטי רוגלות : SpySweeper
אחרי הרבה נסיונות שכללו : זון אלארם, נורטון\מקאפי ועוד כמה, סיגייט לוקח בענק ! (לדעתי האישית כמובן)
נורטון, מקאפי, AVG, אבסט, לנוד אין תחרות
AD WARE, ספיי בוט, ספיי דוקטור, ספיי קאטצ'ר, ספיי סנטר, ועוד ועוד.....ספיי סוויפר ועל זה אני אפילו לא מוכן לפתוח אופקים ולנסות עוד דברים
בקשר לאנטי וירוס : אני בעתיד אנסה את KAV
FW ישאר סיגייט נכון לעכשיו....
תודה למי שקרא עד עכשיו, אם עזרתי למישהו אז בכיף אם בילבלתי למישהו את המוח
מתנצל מראש
תודה
נערך לאחרונה ע"י atidvt בתאריך 14-09-2006 בשעה 11:54.
|