08-09-2006, 13:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.04
|
|
3 פדיחות
1. תחילת קו הר-דוב, בקושי שבוע בגיזרה, וכחלק מהמשימות יוצאים מדי פעם לאבטוחי שיירות בלילות.
את האבטחה עשינו עם נקפדון, והנהגים שלו עשו את הקורס בערך שבוע לפני ומקצועויות לא היתה בדיוק הצד החזק שלהם.
טוב, אמצע הלילה נקראים לאבטח, אז אנחנו נכנסים לנקפדון, אני, שלא רציתי להשתעמם בנשיאה שמתי לי ג'נטקס (גם מחמם את האוזניים בניגוד לקסדות), וכבר ברגע היציאה הנהג מעיר למ"מ שהוא כמעט ולא רואה כלום דרך ה"וילון", והמ"מ ברגע של כנות מעדכן את הנהג שזה בסדר, כי גם הוא כמעט ולא רואה כלום (אני כמובן מאוד מתעודד).
יוצאים לדרך, תוך בערך 2 דקות נשיאה מתחילות בקשר צרחות היסטריות של "ימינה!! שמאלה!! שמאלה!!" - אחרי בערך 5 דקות של צעקות אני כבר רועד כולי, מנתק את הג'נטקס רק כדי לא לשמוע.
איכשהו אחרי חצי שעה הגענו בחיים לנק' שלנו, והנהג מחליט לנסות לבדוק מה לא בסדר בוילון, אחרי בערך 5 שניות הוא מעדכן את המ"מ שהבעיה היתה שהוא לא הוריד את כיסוי הפלסטיק של הוילון...
2. אימון גדודי - הפעם אני בתור מ"כ בפלוגה, שבוע ראשון של האימון מוקדש לארגון הציוד, ובעיקר מסדרים, הרבה מסדרים, שכמובן מסתיים במסדר מג"ד.
יום רביעי בערב עובדים ללא הפסקה, בודקים שכל הנשקים מצוחצחים, הפ"קלים מדוגמים, שאין לאף אחד בטעות איזה עטיפת מסטיק בוסט. ובערך ב-12:00 בלילה מודיעים שהמסדר נדחה לבוקר.
קמים בבוקר, שוב מעמידים את המסדר, עושים בדיקה אחרונה ומחכים.
בסוף מגיע הסמג"ד - מתחיל לעבור על המסדר, מכיוון שזה היה יום חמישי וכנראה גם הוא היה לחוץ לצאת הביתה אז הוא לא השקיעה במיוחד - בדק איזה 2-3 חיילים בכל מחלקה, שאל שאלה או שתיים וזהו.
קיצר אנחנו מחלקה 3, מגיע המג"ד ואיתו כמובן גם המ"פ+סמ"פ והמ"מ, עובר איזה שני חיילים, מתקיל אותם בשאלות, עד כאן הכל בסדר.
מגיע לחייל השלישי, מתחיל לבדוק לו את הוסט, פותח את אחד הפאוצ'ים הקידמיים ומוציא משם בקבוק של וזלין...המ"מ והסמל שלנו באותו רגע רצו לקבור את עצמם, הסמג"ד מלמל איזה משהו על זה "אם הם לא היו ביני"שים אז הייתי מודאג" והמשיך הלאה...
3. שוב פעם קו צפון, הפעם אחד ממוצבי העמק - באותו מוצב כאשר היתה נגיעה בגדר, היתה קופצת כיתת הכוננות שהיתה מורכבת בין השאר מאחד השומרים שבמקרה הקפצה היה יורד מהעמדה ובסיומה חוזר לשמור שם.
קיצר, אמצע הלילה הקפצה, השומר יורד, הכיתת כוננות קופצת לגדר, חזל"ש וחוזרים למוצב.
השומר שירד מהעמדה לטובת ההקפצה קופץ לשירותים, ולאחר מכן במקום לשוב לעמדה הוא הולך לצפות בטלוויזיה (עם השכפ"ץ עליו...), מגיע השעה לחילוף בעמדות, כל השומרים יורדים, והמ"כ שאמור לפרוק את הנשקים מגלה שאחד חסר והולך לבדוק
באותו הרגע אותו החייל מבין מה קרה, וברגע של תושייה רץ אל מפלס הלחימה, ומנסה ליידות אבנים על הגדר האינדוקטיבית (!!) במטרה להקפיץ שוב את כיתת הכוננות - לצערו הוא נכשל בכך ונשלח ל-21 יום לכלא.
|