בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Kill-Machine שמתחילה ב "Executive Software Diskeeper - תוכנה מעולה."
תגיד, ניסיתי את Diskeeper הרצתי אותו איזה 10 פעמים במשך יומיים ועדיין מראה שיש המון בעיות פרגמנטצייה. אי אפשר להגיד לו שישב ויעבוד כמה שעות שצריך, מצדי שיהרוג את ההרד דיסק, ויסדר את הבעייה בפעם אחת בלבד? ההרד דיסק באחריות לעוד שנה ויש גיבוי לדברים החשובים.
אני מתחיל לחשוב שהדרך הכי טובה ביותר להסרת פרגמנטצייה היא Ghost ואז Un-ghost כלומר פריסת הנתונים שזה עתה גיבינו...
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי פיקצייה שמתחילה ב "תגיד, ניסיתי את Diskeeper..."
הגוסט שומר את מצב הדיסק כמו שהוא, ולא קבצים קבצים, ולכן הוא גם יחזיר לך את הדיסק לאותו מצב שהיה לפני הגוסט. (נכון שאתה יכול להוסיף קבצים לגיבוי, אבל זה מניפולציות שמבוצעות כל הקובץ המקורי, שהוא כאמור, שומר את מצב הדיסק כמו שהוא)
לא חושב שאתה צודק בנקודה הזאת. גוסט לא שומר סקטור סקטור כמו מפגר. הוא לדעתי שומר קובץ קובץ (למעט סקטורים בודדים שמאפשרים bootability של מערכת ההפעלה). לכן גם אפשר לעשות דחיסה לחומר השמור...
וכשאני פורס קובצי גוסט אני רואה את שמות הקבצים רצים מול עיניי, ולא "סקטור 12445, סקטור 12446" וכו'.
השמירה של "מצב הדיסק" היא אילוזייה. גוסט פשוט מכיר את מערכת ההפעלה מספיק כדי לשמור בצורה חכמה מספיק מידע שיאפשר שחזור של הפרטיצייה "כאילו כלום לא השתנה". אולם סממן נוסף שמוכיח שהוא לא שומר סקטורים מבולגנים וקבצים שבורים-fragmented (כפי שאתה סבור) הוא העובדה שניתן לשנות גודל פרטיצייה בזמן הפריסה, גם עד כדי צמצום הגודל. כלומר אם היה לי במקור פרטיצייה של 100 גיגה אולם חומר של 50 גיגה בלבד, אוכל בזמן פריסה ליצור פרטיצייה של 70 גיגה בלבד. אם גוסט היה שומר סקטור סקטור, לדעתי (שוב), הפריסה הקטנה יותר לא היתה אפשרית מכיוון שבפרטיצייה המקורית (100 גיגה) היו שיברי קבצים בכל עומק הפרטיצייה.
בקיצור למרות שלא בדקתי זאת באופן מוחשי אני די בטוח שאני צודק בהערכתי המקורית