לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #13  
ישן 31-08-2006, 01:51
  ב.י.ר. ב.י.ר. אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.04.05
הודעות: 179
שלח הודעה דרך ICQ אל ב.י.ר. שלח הודעה דרך MSN אל ב.י.ר.
פיצוץ הוא לא בעירה (לפחות לא במובן הקובנציונאלי)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי talmeirav שמתחילה ב "איך מתפוצץ טורפדו?"

של יצירת תוצרי בעירה (H2O וCO2).

אני לא אכנס לפרטים הפיסקלים המדויקים (בגלל השעה) פיצוץ דורש שני גורמים מחמצן ומחזר (שים לב מחמצן ולא חמצן). ושניהם נמצאים כבר מאוגדים יחדיו בחומר, ולראיה ניתן לפוצץ משהו אפילו בריק.

נסה את http://en.wikipedia.org/wiki/Explosives להסבר כללי, במיוחד הפסקה על Oxygen balance .

ואם אין לך כוח לאנגלית אז
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97...%A0%D7%A4%D7%A5
למרות שההסבר שם לוקה בחסר.

לילה טוב וחלומות פז.

נ.ב. עד כמה שאני זוכר טורפדו מתפוצץ מעט מתחת לספינה בכדי לנצל את התווך הנוח (מים) למעבר גלי הלם. בהילוך איטי רואים שעקב הפיצוץ הספינה 'מתקפלת' כפלי מעלה ובכיפוף חזרה היא בעצם נשברת לשניים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 31-08-2006, 09:30
  talmeirav talmeirav אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.08.06
הודעות: 4
חבר'ה, אתם גדולים!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי talmeirav שמתחילה ב "איך מתפוצץ טורפדו?"

סחתיין על המהירות, הרצינות והשליטה בחומר!

כל זה מעורר אצלי שאלה נוספת, ברשותכם:

למיטב ידיעתי נוהגים לכבות שריפות בבארות נפט על ידי פיצוצים. זאת משום שמים אינם יעילים בכיבוי שריפות אלה,משום שהם מתאדים מיד, ואף עשויים ללבות את האש, משום שהם משחררים חמצן. (זה שמומס בהם או זה שמרכיב אותם. אינני יודע איזה מן השניים.)
איך מכבה הפיצוץ את השריפה? הפיצוץ צורך את כל החמצן שבסביבת השריפה במהירות עצומה, ועל ידי כך משבש את אספקת החמצן לתהליך הבעירה של הנפט, מה שמכבה את השריפה בן רגע.

ועכשיו לשאלה:
אם נכונה העובדה, שתהליך הפיצוץ (דטונציה) אינו צורך חמצן חיצוני, הכיצד יכולה לעבוד שיטת כיבוי השריפות הנ"ל?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 31-08-2006, 15:38
  SNimrod SNimrod אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.08.06
הודעות: 252
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי talmeirav שמתחילה ב "חבר'ה, אתם גדולים!"

דבר ראשון- הסיבה שמהתזת מים היא לא כלי יעיל לכיבוי בארות נפט, היא לא פירוק החמצן מהמים. בכל מקרה החמצן לא יפורק מהמים אלה על ידי אלקטרוליזיה.
קשה לכבות באירות נפט בגלל צורת השריפה וסדר הגודל העצום. בניגוד לבעירה של חומר מוצק, כאן יש לך זרם בלתי פוסק של נפט, וכל עוד קיים הניצוץ הקטן ביותר באויר, השריפה תימשך (בניגוד לשריפה של עץ למשל, שאותה אפשר להחליש לאט לאט עלידי התזת מים ועל ידי כך הקטנת שטח הבעירה).

הפיצוץ גורם ל"נתק" של כמה שניות בין החלק הבוער לבין הצינור ממנו מתפרץ הנפט, והכמה שניות האלה מספיקות כדי לקטוע את הבעירה. כאמור לא מדובר על חניקה של האש- חומר הבעירה והחמצן עדיין נמצאים באויר וכל ניצוץ קטן יגרום להתלקחות מחודשת, אבל הפיצוץ קוטע את הבעירה (בדומה לכיבוי מצית עלידי נשיפה לכיוון הלהבה).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 31-08-2006, 18:34
  J-R J-R אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.01.06
הודעות: 744
לגבי ריתוך תת מימי ופיצוף תת מימי
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי talmeirav שמתחילה ב "חבר'ה, אתם גדולים!"

קודם כל, אני חושב שאתה מבלבל בין ריתוך חשמלי (ARC WELD) לבין ריתוך בעזרת מבער גז (אש גלויה). בריתוך תת מימי (ורוב הריתוכים המקצועיים) משתמשים ברתכת חשמלית ואין צורך בחמצן- למעשה חמצן הוא אלמנט מאוד לא רצוי בריתוך: מה שאתה עושה כדי לחבר שתי מתכות ולהפכם למתכת אחת הוא להפוך אותן למעין "מתג" חשמלי דרכו עובר זרם גבוה מאוד (בריתוך תת מימי משתמשים לרוב בזרם בסביבות 400 אמפר) ונעזר באלקטרודה שבידך כדי "לקצר" את המעגל חלקית לסירוגין (זה ההסבר הכי פשטני שיכולתי לנסח). יש לך את הרתכת שהיא ספק הכוח שלך, אתה מכוון אותה על נניח 300 אמפר (תלוי בסוג המתכת והאלקטרודה שלך, זה מדע שלם להתאים בין החומרים לאלקט' והזרם) ומשתמש במתכות אותן אתה רוצה לחבר כמינוס של המעגל שלך. הפלוס שלך היא האלקטרודה (אותה מחזיקים בידית מיוחדת). אני לא יודע כמה אתה מבין בחשמל (וגם אני רחוק מלהיות מומחה, אבל רתך לא רע) אבל דמיין את זה כאילו הזרם "מנסה" לעובר מקצה האלקטרודה אל המינוס שלו (המתכת). אם תיגע עם קצה האלקטרודה במתכת היא "תידבק" אליה כי תסגור מעגל, אבל אם תקרב את האלקטרודה בעדינות למתכת (המרחק תלוי במתח החשמלי), יוכל הזרם הגבוה "לקפוץ" ממנה אל התמכת כדי לסגור מעגל. ה"קפיצה" הזאת דרך האויר (בדיוק כמו שקורה בברק בין העננים והאדמה, בפלאג של אוטו בין האלקטרודות או בהצתה החשמלית בכיריים) היא הקשת החשמלית (האור הבלתי נסבל שאתה רואה) שמגיעה לטמפ' של אלפי מעלות ומתיכה את המתכות שלך, יחד עם האלקטרודה עצמה. החמצן הוא אלמנט שלילי בריתוך כי הוא גורם לחימצון (קורוזיה), ולמעשה ננקטים אמצעים (גז/ציפוי האלקטרודה) כדי להגן על נק' הריתוך מחמצן.

אלה היו 60 שניות על עקרונות הריתוך הבסיסי.

לגבי חנ"מ מתחתלמים- אני מופצע שאף אחד עדיין לא אמר לך פשוט שאין קשר בין פיצוץ לבעירה או חמצן. פיצוץ הוא שבירת הקשרים המולקולרים בחומר נפיץ (חומר לא יציב) ויצירתן של מולקולות חדשות. בתהליך שבירת המולקולות משתחררת אנרגיה רבה הנפלטת בצורת חום בגזים לוהטים המתפשטים במהירות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 31-08-2006, 22:34
  J-R J-R אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.01.06
הודעות: 744
אני לא יודע מה זה אותו ארקר צבאי
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Rotten_Eddie שמתחילה ב "רגע"

שהזכרת, אבל אם נעשה שימוש בשני בלוני גז נפרדים אני מסיק שאתה מדבר על ריתוך בגז, או מה שנקרא "ברנר" (WELDING TORCH). כאן משתמשים בחמצן נקי ובגז דליק נוסף (לחיתוך לרוב אציטלין) המתערבבים בלחץ בידית המבער (מנגנון בעל שסתומים אלקטרוניים לשליטה על עצמת הבעירה) ליצירת להבה בטמפ' של 3000 מעלות צלזיוס בערך. זה יכול לרתך (ע"י המסת נק' החיבור בין המתכות, ואז קירור כמקשה אחת) ויכול לחתוך (כאן משתמשים בידית אחרת, בעלת צינור חמצן נוסף אחד או יותר. כאשר המפעיל לוחץ על כפתור, מוזרם חמצן בלחץ גבוה אל תוך מוקד החיתוך ו"דוחף" את המתכת המומסת (שמתחמצנת והופכת פריכה) החוצה מתוך החתך.

אגב- גם בריתוך חשמלי (אלקטרודה) אפשר לחתוך בקלות בעזרת הקשת השמלית (או במילים פשוטות, הברק), צריך רק מעט ניסיון והרבה זהירות (טיפת פלדה נוזלית הניתזת במהלך החיתוך מגיעה לטמפ' של קצת יותר מ 1300 מעלות צלזיוס, זה יכול להיות מאוד מאוד לא נעים אם זה פוגע בך.) עצה שלי- עדיף לקחת את הזמן ולחתוך עם דיסק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 01-09-2006, 11:15
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.04.04
הודעות: 4,734
Air Arc Carbon Gouging
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי J-R שמתחילה ב "אני לא יודע מה זה אותו ארקר צבאי"

ארקאייר היא שיטת חיתוך( לא ריתוך) בעזרת אלקטרודות גרפיט (פחמן) מצופות נחושת אשר מחוברות לבלון אוויר דחוס. האלקטרודה מוצתת על ידי חיכוך וסגירת מעגל לא בנקודת החיתוך, אלא על מינוס שהוא חלק מהערכה. תחשוב על כבלי הנעה 24V כאשר צד אחד מפוצל לאקדח ומשטח מינוס ובמקביל צינור אוויר מתחבר לאקדח. האוויר ממשיך את בערת האלקטרודה, זורם דרכה בזמן החיתוך ומסיר/מנקה את החומר המותך מנקודת העבודה. תהליך החיתוך הוא לא תוצאה של שינוי כימי-מולקולרי אלא פשוט טמפרטורה אדירה ושימוש גם במתכת המותכת להמשך החיתוך (לכן אין משמעות לסוג המתכת שעליה עובדים).
השימוש העיקרי הוא חיתוך חלקי מתכת מאסיבים כאשר הזמן הוא קריטי, ולכן זחלים בשטח זה די נפוץ, כמו גם חלקים אחרים של מזקו"ם במיוחד לאחר עליה על מטענים. עקב מהירות החיתוך והאפשרות ללחיתוכי עומק בפלטות שיריון הערכה מצויינת לחילוץ חירום דבר שלצערי יצא לי ליישם בשטח.
_____________________________________
"The Nation that draws too great a distance between its soldiers and its scholars
will have its children taught by cowards and its fighting done by fools." Thucydides

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 01-09-2006, 12:13
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
המשפט הזה בהחלט מדוייק ...
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי J-R שמתחילה ב "לגבי ריתוך תת מימי ופיצוף תת מימי"

..."פיצוץ הוא שבירת הקשרים המולקולרים בחומר נפיץ (חומר לא יציב) ויצירתן של מולקולות חדשות. בתהליך שבירת המולקולות משתחררת אנרגיה רבה הנפלטת בצורת חום בגזים לוהטים המתפשטים במהירות".

אך לגבי תחילתו - ..."לגבי חנ"מ מתחתלמים (כך נכתב במקור)- אני מופתע שאף אחד עדיין לא אמר לך פשוט שאין קשר בין פיצוץ לבעירה או חמצן". (ציטוט /העתקה של דבריך מההודעה המקורית) אני למדתי ע"פ ה"אסכולה" בה נטען כי תופעת הבעירה למעשה מחולקת לארבע קבוצות ע"פ החלוקה הבאה:

בעירה דיפוזיונית - שהנה הבעירה האיטית והמוכרת של חמר דלק + חמצן (חמצן אטמוספירי).

בעירה פירוטכנית - שהיא למעשה שונה מקודמתה בכך שמדובר על שני חמרים כשהאחד מחמצן והשני מחזר ללא תלות בחמצן האטמוספירי (לכן היא תתקיים גם בחלל /מעטפת סגורה).

בעירה דיפלגרטיבית - הדומה לבעירה הפירוטכנית אלא שבה בה ספק החמצן עשוי להיות מאותה המולקולה ממנה מרכב גם חומר הדלק.

בעירה דטונטיבית - בדומה לבעירה הדיפלגרטיבית אלא שבה התהליך הוא מהיר בהרבה (נמדד באלפי מטרים לשנייה) ופה באמת נכון לציין את מה שבעצם אתה כתבת שהתהליך מלווה למעשה ב......... שבירת הקשרים המולקולרים בחומר נפיץ (חומר לא יציב) ויצירתן של מולקולות חדשות. בתהליך שבירת המולקולות משתחררת אנרגיה רבה הנפלטת בצורת חום בגזים לוהטים המתפשטים במהירות" (בלי להתייחס כרגע לתופעות של גל הלם, הדף וכו'... ) כשסוג זה של בעירה אופייני לחומרי הנפץ בלבד.

כך שלמעשה ע"פ התיאורייה הזו עצם הפיצוץ הנו למעשה גם הוא סוג של בעירה אלא שאולי כפי שציין זאת ב.י.ר בתגובתו "היא אינה בדיק קונבנציונאלית"...
איני חושב שיש ממש סתירה בין הדברים אך עם זאת מעניין היה לשמוע את דעתו של a1948 בעניין ........

שתהייה שבת נפלאה לכולנו.

לבני.

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 01-09-2006 בשעה 12:16.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:00

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר