28-08-2006, 15:45
|
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
|
|
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,691
|
|
באותו נושא: מחפשים גיבורים עבור מורשת קרב
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3296688,00.html
דרושים סיפורי גבורה ואומץ לב ממלחמת לבנון השנייה: ל-ynet נודע כי חיל החינוך בצה"ל הקים בימים האחרונים צוות מיוחד, שתפקידו יהיה לאתר סיפורי קרבות ייחודים ומיוחדים מהמלחמה, לתחקר את הנוגעים לדבר ולעבד את החומר על מנת לפרסמו בכל יחידות צה"ל.
מאחורי היוזמה עומד קצין חינוך ראשי, תא"ל אילן הררי, שגם הקים באחרונה מחדש את מדור מורשת הקרב וידיעת הארץ (מורי"), שיעסוק בתחום. "מפקד שהסתער והרג מחבל - זה דבר טבעי, אבל כאשר מפקד נשכב על רימון, תוך חירוף נפש ומציל את פקודיו, ראוי שכל צה"ל יידע ויכיר את זה. נדאג לפרסם כל סיפור שיש בו אומץ לב ולהעביר את זה כמורשת קרב גם לחיילים המשרתים כיום גם לחיילי העתיד", אמר ל-ynet קצין בכיר.
בימים האחרונים, עם שוך הקרבות, ולמרות הביקורת הקשה שנשמעה כלפי צה"ל ומפקדיו הבכירים, החליט קצין חינוך ראשי, תא"ל הררי, ללכת ולחפש את החיובי במערכה הקשה והשנויה במחלוקת. "שמענו את התלונות, הקשיים, הבלבול, אבל בתוך כל זה יש הרבה סיפורי גבורה, גם בקרב המערך הסדיר בים, באוויר וביבשה וגם במערך המילואים בכל הזרועות. וראוי להציף את זה כלפי מעלה, כדי שכל יחידה בצה"ל תדע מה היה שם".
מספר קצינים מחיל החינוך, שישולבו בצוותי התחקירים השונים של צה"ל על המערכה, יצטרכו לאתר ולדלות את הסיפורים המיוחדים. "כל סיפור או אירוע, שנקבל מידע כי הוא יוצא דופן וחיילים הפגינו בו פעילות יוצאת דופן - ייבדק. נשלח את הקצינים לבתי החולים לדבר עם פצועים, לכל מקום שידרש, וכל זאת כדי לבנות בתוך חודשים ספורים רשימה מסודרת ומפורטת של סיפורי הגבורה", הסביר הקצין הבכיר. לדבריו, אין קשר בין הביקורת כלפי צה"ל לרצון לחפש סיפורים חיוביים. "בכל מצב שבו הייתה מתנהלת המלחמה, היה ראוי לבצע פרוייקט כזה. אנחנו נהפוך את הסיפורים המבצעיים למערכי שיעור שיגיעו לכל יחידות צה"ל וחיילים יכירו אותם"
|