|
17-08-2006, 20:53
|
|
|
חבר מתאריך: 10.10.03
|
|
סיקור: Samurai Champloo
שם הסדרה: Samurai Champloo
ג'אנר: אקשן, היסטוריה (סמוראים משהו)
מספר פרקים: 26
תמונה:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.urb.com/online/columns/images/hyper_champloo_01.gif]
תקציר העלילה: (בלי ספויילרים כמובן):
שני סמוראים, האחד חסר גבולות, חצוף מפוזר ושמו mugen, והשני שקול אחראי וחושב קדימה ושמו jin מוצאים עצמם בהרפתקאה כדי לעזור לאישה בשם fuu למצוא סמוראי "שמריח מחמניות"...
ביקורת: (כמובן!! בלי ספויילרים- אם לא ראיתם את הסדרה, מומלץ לקרוא את הביקורת):
"שני סמוראים נכנסים לבאר" אולי נשמע כמו התחלה של בדיחה, אבל זאת ההתחלה של אחת מהסדרות הטובות ביותר שראיתי עד היום. מהחברה שהוציאה את cowboy bebop (ואת האמת פרט לאנימטריקס, זוהי גם הסדרה היחידה חוץ מcowboy bebop שביים watanabe) מגיעה סדרה, שפשוט מצליחה בכל אספקט שמסתכלים עליה- ואני אפרט!.
נתחיל בעלילה, כי סדרה יכולה לקום או ליפול... העלילה בהתחלה מאד לא ברורה, והדבר שאולי ישאיר אותכם מפוקסים בסדרה ומשתוקקים לעוד יהיה הקרבות היפים (המאוד יפים!) והמעניינים... אבל לאט לאט, ככל שהעבר של הדמויות מתפתח (כל אחת מהשלוש), תמצאו את עצמכם נמשכים יותר ויותר לקו העלילה, ברצון עז להגיע סוף סוף כבר לפרקים האחרונים, שם תמיד יש את נקודת ההתרה...
בנוסף, אני חייב לציין, שזאת אחת מהסדרות, שהצליחה לגרם לי לצחוק, עם הומור שנון חכם, לפעמים גם טיפשי, אבל בעיקר מצחיק- בזמן שהסדרה מצליחה לשלב בתוכה גם רצינות, עומק ופיתוח דמויות רחב.
בסופו של דבר, פרט לכך שמדי פעם יש פרקים שאינם קשורים באופן ישיר לעלילה, הפרקים האלה נעשו בצורה מצויינת, מצחיקה ומעניינת, ומכאן בנוגע לעלילה, פיתוח הדמויות, האווירה הכללית של הסדרה והעניין שהיא גורמת לך להרגיש מתחילתה, אין לי שום טענה!
לפני שאני מגיע לדובדבן (הממש טעים) שבקצפת, אני רוצה לציין גם את המוזיקה של הסדרה- אם בcowboy bebop סלחו לי על ההשוואה אבל הרבה מאד מהאלמנטים בשתי הסדרות דומים מאד...) היה לנו צייד ראשים מלווה במוזיקת ג'אז קצבית, פה יש לנו סמוראי שנלחמים לקצב היפ הופ מקפיץ, שיר פתיחה ושיר סיום מעולים, ומוזיקת רקע טובה, שונה, ומיוחדת לסדרה, שמתאימה בדיוק מדהים לאווירה שהסדרה יוצרת!
ועכשיו, הדובדבן שבקצפת, מה שבאמת מעלה את הסדרה הזאת להיות אחת מהסדרות הטובות ביותר שראיתי- (ואני משער שגם אראה)- האנימציה- ההשקעה בכל פרט קטן, עד לנקודה הקטנה שבהם פרפר משתחרר כשהדמויות יוצאות מהכלא, ועד להתארכות של הזקן והזיפים של הדמוית הראשית, לפרטים הקטנים והשונים של הדמויות השוליות לחלוטין! שאין להן תפקיד ביותר מפרק אחד, הפרטים והשוני בחברי הכנופיות שכל אחד נראה בן אדם אחר....
והקרבות... או הקרבות! זה עולם אחר, סגנון הלחימה המהמם והמושך של mugen שמשלב סוג של קפוארה עם חרב, תנועות מהירות ומדהימות שמונפשות באופן מרהיב... ועצם העובדה שרק ע"י האנימציה, תאור הדמויות, מהפנים ועד תנועות הקרב שלהם כל דבר קטן מצליח אפילו לאפיין את הדמויות... הוא באמת יצירת אומנות- ובאמת אני חייב להגיד, שאחרי הרבה סדרות וביניהן סדרות עם קרבות טובים ומפורטים כמו Basilisk וCowboy Bebop אני חייב להודות שעדיין לא ראיתי אף סדרה שהצליחה להשתוות בתיאורי הקרב ובסוגי הלחימה השונים שמוצגים שם מהפרק הראשון ועד סיום הסדרה.
אני חייב להגיד, שבסופו של דבר, הסדרה הזאת היא אחת מהמיוחדות, שמשלבות היסטוריה, צחוק, עניין, אנימציה, קול, ופשוט מיוחדות ושונות מוחלטת מסדרות אחרות- שהופכת את הסדרה הזת ליוצאת מהכלל, ופשוט עבודת אומנות...
*הערה1: אני ראיתי את הסדרה עם תרגום (כתוביות) באנגלית, הסדרה קיימת גם עם דיבוב לאנגלית, למרות זאת, שמעתי את הדיבוב לאנגלית ובעייני הוא לא מוצא חן, ואפילו קצת מעוות את הקולות שמתאימים מאד לדמויות (הוא גם מצנזר חלק מהביטויים בסדרה).
* הערה2: הסרה כוללת אלימות , דם, ערום חלקי, שפה בוטה, ובקיצור, לאחינוכית במיוחד לילדים קטנים (למרות כמה מסרים חזקים וחינוכיים)...
לסיום:
אנימציה: 10
קול: 9
עלילה: 9
סה"כ: 9.5- מעולה.
מקווה שניהנתם,
והבנתם שזאת סדרה פשוט חובה!,
ארז.
|
|