|
13-08-2006, 10:03
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.05
|
|
כמה מילים משלי
אני יודע שזו קצת חוצפה ככה להיכנס בזמן ויכוח לוהט בין שניכם אבל...הרגשתי צורך להביע את דעתי בנושא.
כל אדם זכאי לכבוד בזכות היותו אדם, אך גם זה תלוי בכבוד שהוא נותן לצד השני מאותה סיבה בדיוק.
אני לא מאמין ומדבר במושגים של "קדוש" "נשגב"
אם כבר אני משתמש במושגים של "מפליא" "מדהים" "מעניין" "מסקרן"
יש פער מסויים במשמעות, במקרים הראשונים אין רצון להבין את הפלא או המשמעות ומה שמסתתר מאחורי אותו מאורע.
במיקרה השני זה יוצר ניצוץ לחיפוש להמשכיות וללמידה.
אני לא חושב שאמונה היא מושג שלילי כשלעצמו, אני חושב שאמונה בדרכי פעולה, היצמדות לעקרונות ותפיסות, להיות אידיאליסט ולדגול בערכים מסויימים זה חשוב מאוד, זה מביא אדם ליעדים אליהם הוא שואף, ומהווים אבני דרך בחייו, ופה הקסם לדעתי של האמונה, שהיא משמשת את האדם בדרך לגילוי האמת הבאה, העובדות החדשות. הוכחות מדעיות לא שונות מזה, הכל התחיל מאמונות, שהחליטו לחקור דברים על בסיסן וגילו עובדות וממצאים שהם נכונים עד היום, כבר דובר על קופרניקוס, על גלילאו ואחרים, לחלקם היה רקע דתי מסויים, אבל הם לא השתמש באמונה שלהם כדי לסמא את עיניהם ולעוורם מלראות את הקיים, מלשאול שאלות, ובעיקר השאלות הנכונות בעלות התכלית.
לצערי הממסד הדתי של היום וחלק גדול מהמאמינים ואנשי הדת אינם מגיעים ממקום של רצון לידיעה, או מתוך סקרנות, אלא מתוך אמונה עיוורת, חלקם מנסים לשווק את הדת כמו שיש כאלה שישבים בסופר ומציעים לנו לטעום את הבורקס או הקוראסונים שלהם כדי לגרות אותנו לקנות.
זו מנטליות של שוק, לא של אנשי רוח, מישהו שמתיימר להיות אדם דתי מתוך מקום של תום, יושר ורצון להבין ולהתקרב למשהו "גדול" ו- "כביר" לא עושה זאת בקרב ההמונים, לא מטיף ולא עורך מופעים כמו אמנון יצחק, כמו עובדיה...
אני מעריך ומחזיק מאנשים מאמינים המאמינים בתום לב, כאלה שמוכנים להתווכח איתך על בסיס הגיון קודם כל, ואם לא דרך הגיון, אז דרך התנסות, אפילו משהו חווייתי, אבל העיקר שיש מקום לפולמוס, וניסיון רציני ואינטיליגנטי לשכנע את הצד השני. אני סולד ומתרחק מכאלה שמבקשים ממך לחזור בתשובה כי אם לא אוי ואבוי או כאלה שמתייחסים אליך כ- "מוקצה" או "מוחרם" מפחד להתעמת איתך ולשמוע דעות ודברים שלא מתאים להם לשמוע, סוג של קרתנות מהולה באגוצנטריות, אנשים שחושבים שיש להם תעודת ביטוח ולאחרים אין ולכן מותר להם לירוק בפרצוף של כל מי שלא דוגל בגישה והאמונה שלהם.
לצערי אני לא זוכה להיתקל באנשי רוח אמיתיים בקרבנו...אני גם מדבר עם ילדים ונערים בגילאי 17-16 ואף למעלה מכך...כשאני נכנס איתם לשאלות האלה הם קודם כל מרגישים אי נוחות ומחפשים להחזיר, וישר חושפים את מנגנוני ההגנה ושמים מחסום שיחה, לובשים מבט אדיש על פניהם כדי שתבין שהם לא איתך, שתרגיש שזה לא מעניין אותם. מה שמוזר זה שאותם נערים/בחורים המתייחסים אל עצמם כ- "דתיים" לא יודעים דבר וחצי דבר על מושא אמונתם ! , לא על יהדות, לא על אלוהים, לא על גישות, דמויות, מאורעות היסטוריים, כרונולוגיה, פילוסופיה, כלוםםםםםםםםם !!! פשוט בורות לשמה, אחד אף לא התבייש כששאלתי אותו: "למה אתה מאמין במה שאתה מאמין ? / אלוהים, שדים, רוחות רפאים, גילגול נשמות וכדומה
הוא ענה לי: "כי ככה חינכו אותי ! "
לדעתי זו האמונה הרדודה ביותר שקיימת ביהדות, בעיניי היא לא נופלת מהקיצוניות שיש באיסלאם
ההבדל הוא ששם מקדשים "רצח" ופה ומקדשים אלמנטים אחרים, אם כי שאינם רציונאלים כלל ושאינם תלויים בדבר, שזה סיכון כשלעצמו. וזה שוב מוכיח שאדם שלא מקבל
מרחב אינדיבידואלי ללמידה ולסקירה עצמית של העולם וסביבתו, הופך תוצר של שטיפת מוח.
אם זה לא שפל תרבותי-דתי אז אני לא יודע מה כן.
בוא נגיד את זה ככה, אני מאמין שהייתה לי שיחה הרבה יותר מעמיקה ומרתקת עם הרמב"ם לו היה חי היום לעומת הניסיון הכושל לנהל דיאלוג עם העילג המתנשא מיסטר עובדיה יוסף.
אם אתה מאמין באלוהים או בודהה או ישו/ ז'אקו גרינברג (נראים אותו דבר ואם הוא יבחר בכוכב נולד עוד יגידו שישו נולד מחדש...) אשריך, אבל כשאתה מנהל דיאלוג עם אדם אחר, בין אם הוא דתי או לא
ואתה רוצה להגיע לרבדים יותר עמוקים בשיחה, או בכלל כשאתה מביע את דעתך בנושא כלשהו, רצוי שתתחיל מנקודת מוצא הגיונית שאתה יכול לנמק ולהסביר את פשרה ולא בסיסמא שטחית על אלוהים
כי גם המושג: "אלוהים" דורש הסבר, בהנחה ויש לך אמונה מוגדרת על טיבו, מקורו, מהותו, ודרך לנמק את השפעותיו האמפיריות על העולם בו אנו חיים, כולנו נשמח לשמוע ולהתרשם.
בשורה התחתונה, בואו לא ננסה לחקות את הפנאטיות והאמונה העיוורת שקיימת באיסלאם, או את החסידות השוטה שיש בנצרות, הקסם האמיתי שיש ביהדות מאז ומעולם לדעתי לא היה בעצם יהדות כ- "דת" אלא כלאום, כמוצא תרבותי בדלני של של אנשים שבאו ושינו את העולם, ולא דרך הדת, ולא דרך האמונה העיוורת, אלא דרך רציונאליות, גילויים מדעיים, טכנולוגיה, פילוסופיה, סיפרות, מתמטיקה, פיזיקה ועוד תחומים רבים. הם הביאו את הקידמה ובמילים אחרות היוו "אור לגויים"
ופה הגדולה לדעתי של היהדות, לא דרך הפופוליזם והבורות שמטפחים אמנון יצחק, עובדיה יוסף ושאר בעלי חצרות, מעריצים וחסידים שוטים, ראוי שנתעלה לרמות יותר גבוהות. יהודי שהוא קודם כל איש רוח אמיתי ביסודו, לא משתמש ביכולותיו ובאמת שלו בכדי לשלוט על אחרים, בכדי לשטוף את מוחם, לבנות לו עדת מעריצים, איש רוח אמיתי נותן במה לגילויים, לעובדות, לדברים היפים בחיים שלא תלויים בקיומו שלו בשרידותו, ובמניפולציות כאלה או אחרות שהוא מפעיל על החברה בכדי להיות מתוגמל, אמת ומדע מתוגמלים בזכות עצמם ולא בזכות משווק, פרסומאי, או מטיף ברבים.
מקווה שסייעתי במשהו לגשר על הויכוח ביניכם
|
|