לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-08-2006, 11:47
צלמית המשתמש של נור
  נור נור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.06.04
בקיצור, מאז היציאה מלבנון (יש שיאמרו "בריחה"), הימין טען שיום אחד זה יתפוצץ לנו בפנים
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי נור שמתחילה ב "לא בדיוק נבואה.. הערכות מודיעין תמיד היו.."

חזבאללה רק יתחמש ויתבסס יותר ויותר בשטח (מה שבאמת קרה).
בקשר לזה שהוא כביכול "ניבא" את מה שהולך להיות - לאור ניסיון העבר, אלה הדברים שחזבאללה באמת עושה בשטח - חטיפות לצורך מיקוח, הפגזה של ישובי הצפון, ושלל מרעין בישין שראינו בחודש האחרון.
כל זאת מאחר שהחזבאללה איננו צבא סדיר, אלא ארגון גרילה טרוריסטי, ואלה השיטות שבהן ארגונים כאלה נוקטים.. (מבחינת הלחימה, אין לו טנקים ולא מטוסים, יש לו הרבה מאוד נק"ל ונשק אנטי טנקי, ומרבית ההרוגים של צהל היו מלחימה בשטח בנוי.. כשלחזבאללה, מן הסת, יש עדיפות מההיכרות עם השטח).

להעריך מנקודת המבט של עכשיו גמני יכול, ומי באמת יודע מה יקרה עוד 5-6 שנים.. במיוחד לאור המצב העגום שאנחנו נמצאים בו כרגע.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-08-2006, 13:56
  משתמש זכר Private Private אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.10.04
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי Barbos7 שמתחילה ב "מה לעשות, זה נכנס כאן. הוא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Barbos7
מה לעשות, זה נכנס כאן. הוא מסוג האנשים שסומכים על נבואות ולא על היגיון.

הו לא, רק לא להיכנס לויכוח תאולוגי איתך.
בפיזיקה אין השערות - הכל הוכחות.

כן בוא, בוא תצטט לי ישר מאתר מיסיונרי, כמו שאר הדתיים שלך. לא יודעים כלום, פשוט מצטטים סלפן אידיוט עם אתר אינטרנט.

תגיד, איפה אתה חי? עם מי אתה חושב שאתה מדבר? עם כל הילדים בני 4 שנמצאים פה?

זה לא נכנס לכאן אלא אם כן מישהו מכניס את זה לכאן.

פיזיקה מפוצצת בהשערות.
בוא אני אתן לך השערה אחת ותגיד לי אתה את התשובה (שהרי אתה כל כך חכם ואתה אומר שפיזיקה זה רק הוכחות, לא?)

מה זה אור?
האם זה חלקיקים או גלים? ואם זה לא שניהם...אז מה זה?
או רגע, איך נוצר העולם? הוכחות יש?
רגע, המפץ הגדול...מאיפה בא החומר שממנו בכל היה את המפץ הגדול? אה ושניה...למה בכלל נוצר המפץ הגדול? הכל תיאוריות... ושלא נדבר על תיאוריות סותרות או קיי?
כי לפי מה שאתה טוען בפיזיקה אין תיאוריות, הכל הוכחות מדעיות מדויקות...

בלי יותר מדי זיוני שכל...פיזיקה מפוצצת בתיאוריות והשערות סותרות.

אז עד שלא יהיו לך הוכחות מדעיות מדוייקות בלי השערות סותרות לכל דבר שקשור בחיים שלנו אתה לא יכול להגיד לי שאין אלוהים או להגיד לי להאמין למשהו או לא להאמין. ובכלל...מי אתה שתגיד לי לעשות משהו או לא לעשות משהו? עוד אתאיסט מושתן...

נערך לאחרונה ע"י Private בתאריך 12-08-2006 בשעה 13:59.
ישן 12-08-2006, 21:27
  Barbos7 Barbos7 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.06.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Barbos7
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי Private שמתחילה ב "[QUOTE=Barbos7]מה לעשות, זה..."

אני לא מדבר איתך עם תיאריות בפיזיקה, אני מדבר איתך על דרך ההוכחה בפיזיקה.
אני לא מבין גדול בנושא, אבל בוא נגיד שתמצא יותר תשובות בפיזיקה מאשר בתנ"ך, במילים עדינות.

הכל מתחיל בתאוריות, מסתיים בהוכחות מתמטיות כמו המפץ הגדול.

אמרת לך מה לעשות ומה לא לעשות? טיפש
פשוט צא מהבועה שלך, תעבור להיגיון, את התנ"ך אני סותר לך עכשיו מהראש על ימין ושמאל.

אתאיסט מושתן? Pff, אני מרחם עם אנשים כמותכם.
ד"א מה זאת הסתירה העמוקה הזאתי? אתה מגיב לי ביום שבת? אבל אסור!
אז אתה עושה בעצם מה שבא לך ביום יום, אבל מקווה לטוב ביום הדין?

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://notebookforums.com/images/smilies/headbang.gif]

נערך לאחרונה ע"י Barbos7 בתאריך 12-08-2006 בשעה 21:41.
ישן 13-08-2006, 03:26

בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי jointelmen שמתחילה ב "שמע אחי אתה יהודי בגלל זה אני אוהב אותך...."

אני אוהב את כולם, בין אם יהודים ובין אם לא. הדת זה הדבר האחרון שמשנה לי!

אלוהים לא עשה אותי, אלא הזרע של אבא שלי והביצית של אמא שלי.

אני כלכך גבר בדיבורים? ובמה אמנון יצחק גבר, בכדורגל? גם הוא מדבר, שם חבויה החכמה (אבל לא אצלו)

מה הקשר כופרים? אין קשר בין כפירה לאתאיזם, לכפור בכוח זה טמטום, אתאיסט זה אתאיסט. הכי פשוט שיש - פשוט לא מאמין.

שמעתי כבר הרצאות של אמנון יצחק, ראיתי קלטות שלו, הבנאדם בדיחה D;

אמנון יצחק הוא דמגוג שמסלף עובדות לטובת הדת, דמגוג, ומיסיונר שלא כדרך היהדות.
היהדות אינה דת מסיונרית - שלפחות יכבד את זה ולא יתערב לאנשים בסגנון החיים שלהם.

אמנון יצחק - אופיום להמונים.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://notebookforums.com/images/smilies/headbang.gif]

ישן 13-08-2006, 03:34
צלמית המשתמש של jointelmen
  jointelmen jointelmen אינו מחובר  
חסום

חבר מתאריך: 07.11.04
שלח הודעה דרך ICQ אל jointelmen
אתה מדבר שטויות בטוונות!
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי Barbos7 שמתחילה ב "אני אוהב את כולם, בין אם..."

כן נכון הוא החזיר פיליפינית בתשובה ועכשיו היא חרדית הוא היפנט אותה...
וגם ערביה שהתגיירה הוא גם היפנט אותה...

וגם שחקן כדורגל הוא סימם אותו...
ואחד מתאגף שלא האמן ופעילת מר"צ הוא סימם אותם נכון?

ויש איזה אחד חרדי שהיה אוכל חזיר ולא מאמין ועכשיו הוא ממש ממש מאמין אז הוא היפנט גם אותו....

אה... ומי היפנט טת אורי זוהר? ועוד כלמני שחזרו בתשובה!? אה כפו עליהם!!

לאאא הם פשוט לא היו אטומים כמוך וניסו!!
אתה פחדן.. מפחד מהאמת שבעצם היא הנכונה...
יום יבוא ובעזרת ה' הנשמה שלך תבין ותחזור בתשובה! אמן!!

ואם אתה חושב שכל אלה שכתבתי למעלה זה זיופים אז תשקיע קצת ותראה שהכל אמיתי...

http://www.shofar.net/site/ProductL....asp?Category=3

אבל לא בטח תגיד זה אתר של דוסים ואין לי מה לראות שם...

תשקיע לילה אחד תרה כמה סרטים... תהיה בן אדם....

לילה טוב אחי היהודי.... אוהב אותך לא משנה במה שתברח!
ישן 13-08-2006, 03:38

בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי jointelmen שמתחילה ב "אתה מדבר שטויות בטוונות!"

ואיפה אמרת שהוא סימם או היפנט אותם?
אני רואה שהוא גם לימד אותם להיות סלפנים בהרצאות שלו.

תקרא את מה שכתבתי.
שמעתי כבר את הרצאותיו של אמנון יצחק, אבל לא התעמקתי בזה כי אני יודע שזה לא ישנה כלום.

אתה תתפלא כמה אנשים אני הוצאתי "מהארון", בקטע של אתאיזם, ואני רציני. סתם כשיוצא לדבר עם זה, אנשים שלא היו בטוחים בעצמם, אנשים שהחליטו שככה זה כי הם חונכו ככה.
ואני לא מנפנף בזה כמו הענוו אמנון יצחק.

אני כבר בנקודת אל-חזור לדת.
למה?
כי אני רואה את הצביעות ביהדות, בנצרות, באיסלאם, מה שכבר פוסל את הדתות, ומשאיר אותי להיגיון. כלכך הרבה סתירות בדת.

ישן 13-08-2006, 03:57

בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי jointelmen שמתחילה ב "על איזה צביעות אתה מדבר...?"

כשאני רואה רבנים, או סתם דוסים רגילים - אונסים ילדים, מבצעים בהם מעשים מגונים, הולכים לזונות (וקראתי פעם כתבה, לפי זונות רוב הלקוחות שלהם הם חרדיים)

כשאני רואה דוסים גונבים (אריה דרעי ועוד רבים ממפלגת ש"ס), פותחים "ישיבות קש" (כאילו יש להם ישיבה אבל זה רק כדי לקבל הכסף מהמדינה)

כשאני רואה דוסים מקללים

כשאני רואה דוסים רוצחים תינוקות (ישראל ולס)

איפה כל הטוהר של היהדות?
לא נראה לי שכל אותם מקרים שהזכרתי למעלה הולכים לגן עדן, נכון? עברו על עשרת הדיברות, זה בטוח.

והכי מגעיל אותי זה אלה שקוראים לעצמם "מסורתיים", אבל בעצם בשבת הם יושבים ורואים טלוויזיה, מכינים לעצמם אוכל...איפה עשרת הדיברות כאן? לשמור את השבת הינו המצווה הכי בסיסית ביהדות, ולפי ציטוט מהמשנה, מי שלא שומר שבת משול לעובד כוכבים!

ישן 13-08-2006, 04:17
צלמית המשתמש של jointelmen
  jointelmen jointelmen אינו מחובר  
חסום

חבר מתאריך: 07.11.04
שלח הודעה דרך ICQ אל jointelmen
אז ככה!
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי Barbos7 שמתחילה ב "כשאני רואה רבנים, או סתם..."

בס"ד

בקשר לאריה דרעי אל תגיד סתם כי הוא לא עשה כלום! אפילו לבית משפט אין הוכחות עליו....
אבל עזוב את זה....

יש חרדים שעושים דברים כאלה לצערי כמו שאמרתה אני מכיר אחד כזה...
לצערי יש כאלה ועוד יותר גרועים (הומואים וכו'...) לצערי לא קצת...

זה לא אומר שהתורה לא נכונה ולא אומר שהם הרסו אותה כי התורה היא בזכות עצמה!

סה"כ אני לא בא להגן עליהם אלוקים עושה משפט הכי טוב אבל הם גם בני אדם שחוטאים

כמו שיש אנסים חילונים יש גם דתיים! כמו שיש גנבים חילוניים יש גם דתיים ובוא אני יתן לך עוד נקודה למחשבה

חילוני יש לו כמה 3 ילדים אם בכלל? לחרדי יש 7-13 ילדים ממוצע! אל תתחיל ויכוח למה הם עושים כל כך הרבה כי ככה כתוב בתורה וגם אני יעשה הרבה כי זה כיף וזה תמיכה בשבילי ובשבילם אחד עם השני! אבל לו יש יותר אינטרס לגנוב מחילוני כי יש לו ילדים להשאיר בחיים עבודה רגילה לא תחזיק 13 ילדים ועם כל הכבוד לממשלה הם לא הכי עוזרים...!!

בקשר לזונות.... חרדים זה אנשי פח או דחלילים? כי לפי מה שאני יודע יש להם זין כן? ובייצים ושפיך אה והכי מגניב יש להם הורמונים... כן כן גם להם יש תדבר הזה!

אז חלקם יכולים להחזיק וחלקם לא סה"כ הם בני אדם...

אני לא חרדי אני דתי-מסורתי שומר שבת לא מכין אוכל ולא נוסע ולא רואה טלויזיה ולא יוצא! הייתי עושה את זה זמן מסויים והתחזקתי... אבל אני למשל לא עושה ביד כי הצלחתי להתגבר על היצר הזה אני גם לא שוכב עם בחורות כי זה אותו חטא בעיקרון...

אלה שקוראים לעצמם מסורתיים הם עדיפים על אלה שלא עושים כלום... פה הלהבה עוד יכולה לגדול!!
אצל אנשים כמוך אין כלום... אני מקווה שזה ישתנה... שתפתח את הלב ותנסה ללמוד ולהתקרב...
אבל עדיף לעשות קצת מאשר לא בכלל זה לא קל אני יודע אני גם עברתי את זה...!!

ובעניין השבת... זה באמת בעיה אין לי ממש את התשובות בשבילך אני לא רב ולא יודע יותר מדיי אני דתי כולה שנתיים וחצי.... אתה יכול לשאול רב הוא יענה לך תשובה לא יצא חן בעיניך שאל עוד משו תתווכח תראה שבסוף לא יהיה לך מה לשאול...

הכי חשוב אחי שלא תחשוב שבאתי פה וכתבתי משו משנאה כי אני רק מנסה לקרב יהודים שיבינו מה שאני הבנתי...
לילה טוב אחי אוהב אותך!! תחשוב על זה לא תפסיד כלום מללמוד על הדת עוד... להפך אם תבוא לשיעורים יהיה לך יותר הוחכות שהדת היא דבר לא נכון... למרות שלא נראה לי שזה יקרה...

לילה טוב גבר אני נשפכתי כבר!

אוהב אותך יהודי!

"אל תירא ישראל כי עימנו אל!"
ישן 13-08-2006, 10:00
  משתמש זכר Private Private אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.10.04
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי Barbos7 שמתחילה ב "אני לא מדבר איתך עם תיאריות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Barbos7
אני לא מדבר איתך עם תיאריות בפיזיקה, אני מדבר איתך על דרך ההוכחה בפיזיקה.
אני לא מבין גדול בנושא, אבל בוא נגיד שתמצא יותר תשובות בפיזיקה מאשר בתנ"ך, במילים עדינות.

הכל מתחיל בתאוריות, מסתיים בהוכחות מתמטיות כמו המפץ הגדול.

אמרת לך מה לעשות ומה לא לעשות? טיפש
פשוט צא מהבועה שלך, תעבור להיגיון, את התנ"ך אני סותר לך עכשיו מהראש על ימין ושמאל.

דרך ההוכחה בפיזיקה גם היא לא מושלמת וגם היא לא עובדת כמו שהיית מצפה. קח לדוגמא את האור, יש מקרים שהוא מתנהג כמו גל ויש מקרים שהוא מתנהג כמו חלקיק. בגלל זה לא ניתן להוכיח חד משמעית שהוא אף אחד משניהם. ואף אחד עדיין לא יודע מה זה אור בכלל. כל מה שיש זה השערה אחת גדולה. ולחשוב שפעם הוכיחו שאור זה גל ואחרי כמה מאות שנים הוכיחו שהוא חלקיק, אז מה אתה עדיין חושב על דרך ההוכחה בפיזיקה?

תמצא יותר תשובות נכונות בפיזיקה מאשר בתנ"ך? או קיי, איפה זה בדיוק נוגד את השקפת העולם שיש ה'? איפה בדיוק אתה נוגד את העובדה שהוא קיים בזה שאתה אומר לי שיש יותר תשובות נכונות בפיזיקה מאשר בתנ"ך?

את התנ"ך עצמו אתה לא יכול לסתור נקודה. אין לך דרך לסתור משהו שקרה לפני מיליארדי שנים. למה מי אתה חושב שאתה? אתה סך הכל בן אדם שיש לו טיפ טיפה מידע על העולם..וגם זה על הקצה של הקצה של הקצה של המזלג.

ציטוט:
אתאיסט מושתן? Pff, אני מרחם עם אנשים כמותכם.
ד"א מה זאת הסתירה העמוקה הזאתי? אתה מגיב לי ביום שבת? אבל אסור!
אז אתה עושה בעצם מה שבא לך ביום יום, אבל מקווה לטוב ביום הדין?

כן, אתאיסט מושתן. רוצה לרחם? תרחם בבית, במיטה, לפני שאתה הולך לישון.
לגבי הסתירה ה"עמוקה" כפי שניסחת את זה. אני עושה מה שבא לי. אין לך מושג מה השקפת העולם שלי ולמה אני עושה דברים. מספיק שאני אגיד לך שאני מאמין בה' ויותר מזה אתה לא צריך לדעת. לגבי יום הדין שיבוא...אל תדאג לי, אני אסתדר.
ישן 13-08-2006, 10:03
  סתמבא D סתמבא D אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.05
כמה מילים משלי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי RedHunter שמתחילה ב "נבואה"

אני יודע שזו קצת חוצפה ככה להיכנס בזמן ויכוח לוהט בין שניכם אבל...הרגשתי צורך להביע את דעתי בנושא.

כל אדם זכאי לכבוד בזכות היותו אדם, אך גם זה תלוי בכבוד שהוא נותן לצד השני מאותה סיבה בדיוק.
אני לא מאמין ומדבר במושגים של "קדוש" "נשגב"
אם כבר אני משתמש במושגים של "מפליא" "מדהים" "מעניין" "מסקרן"

יש פער מסויים במשמעות, במקרים הראשונים אין רצון להבין את הפלא או המשמעות ומה שמסתתר מאחורי אותו מאורע.
במיקרה השני זה יוצר ניצוץ לחיפוש להמשכיות וללמידה.

אני לא חושב שאמונה היא מושג שלילי כשלעצמו, אני חושב שאמונה בדרכי פעולה, היצמדות לעקרונות ותפיסות, להיות אידיאליסט ולדגול בערכים מסויימים זה חשוב מאוד, זה מביא אדם ליעדים אליהם הוא שואף, ומהווים אבני דרך בחייו, ופה הקסם לדעתי של האמונה, שהיא משמשת את האדם בדרך לגילוי האמת הבאה, העובדות החדשות. הוכחות מדעיות לא שונות מזה, הכל התחיל מאמונות, שהחליטו לחקור דברים על בסיסן וגילו עובדות וממצאים שהם נכונים עד היום, כבר דובר על קופרניקוס, על גלילאו ואחרים, לחלקם היה רקע דתי מסויים, אבל הם לא השתמש באמונה שלהם כדי לסמא את עיניהם ולעוורם מלראות את הקיים, מלשאול שאלות, ובעיקר השאלות הנכונות בעלות התכלית.

לצערי הממסד הדתי של היום וחלק גדול מהמאמינים ואנשי הדת אינם מגיעים ממקום של רצון לידיעה, או מתוך סקרנות, אלא מתוך אמונה עיוורת, חלקם מנסים לשווק את הדת כמו שיש כאלה שישבים בסופר ומציעים לנו לטעום את הבורקס או הקוראסונים שלהם כדי לגרות אותנו לקנות.
זו מנטליות של שוק, לא של אנשי רוח, מישהו שמתיימר להיות אדם דתי מתוך מקום של תום, יושר ורצון להבין ולהתקרב למשהו "גדול" ו- "כביר" לא עושה זאת בקרב ההמונים, לא מטיף ולא עורך מופעים כמו אמנון יצחק, כמו עובדיה...

אני מעריך ומחזיק מאנשים מאמינים המאמינים בתום לב, כאלה שמוכנים להתווכח איתך על בסיס הגיון קודם כל, ואם לא דרך הגיון, אז דרך התנסות, אפילו משהו חווייתי, אבל העיקר שיש מקום לפולמוס, וניסיון רציני ואינטיליגנטי לשכנע את הצד השני. אני סולד ומתרחק מכאלה שמבקשים ממך לחזור בתשובה כי אם לא אוי ואבוי או כאלה שמתייחסים אליך כ- "מוקצה" או "מוחרם" מפחד להתעמת איתך ולשמוע דעות ודברים שלא מתאים להם לשמוע, סוג של קרתנות מהולה באגוצנטריות, אנשים שחושבים שיש להם תעודת ביטוח ולאחרים אין ולכן מותר להם לירוק בפרצוף של כל מי שלא דוגל בגישה והאמונה שלהם.

לצערי אני לא זוכה להיתקל באנשי רוח אמיתיים בקרבנו...אני גם מדבר עם ילדים ונערים בגילאי 17-16 ואף למעלה מכך...כשאני נכנס איתם לשאלות האלה הם קודם כל מרגישים אי נוחות ומחפשים להחזיר, וישר חושפים את מנגנוני ההגנה ושמים מחסום שיחה, לובשים מבט אדיש על פניהם כדי שתבין שהם לא איתך, שתרגיש שזה לא מעניין אותם. מה שמוזר זה שאותם נערים/בחורים המתייחסים אל עצמם כ- "דתיים" לא יודעים דבר וחצי דבר על מושא אמונתם ! , לא על יהדות, לא על אלוהים, לא על גישות, דמויות, מאורעות היסטוריים, כרונולוגיה, פילוסופיה, כלוםםםםםםםםם !!! פשוט בורות לשמה, אחד אף לא התבייש כששאלתי אותו: "למה אתה מאמין במה שאתה מאמין ? / אלוהים, שדים, רוחות רפאים, גילגול נשמות וכדומה
הוא ענה לי: "כי ככה חינכו אותי ! "
לדעתי זו האמונה הרדודה ביותר שקיימת ביהדות, בעיניי היא לא נופלת מהקיצוניות שיש באיסלאם
ההבדל הוא ששם מקדשים "רצח" ופה ומקדשים אלמנטים אחרים, אם כי שאינם רציונאלים כלל ושאינם תלויים בדבר, שזה סיכון כשלעצמו. וזה שוב מוכיח שאדם שלא מקבל
מרחב אינדיבידואלי ללמידה ולסקירה עצמית של העולם וסביבתו, הופך תוצר של שטיפת מוח.

אם זה לא שפל תרבותי-דתי אז אני לא יודע מה כן.
בוא נגיד את זה ככה, אני מאמין שהייתה לי שיחה הרבה יותר מעמיקה ומרתקת עם הרמב"ם לו היה חי היום לעומת הניסיון הכושל לנהל דיאלוג עם העילג המתנשא מיסטר עובדיה יוסף.

אם אתה מאמין באלוהים או בודהה או ישו/ ז'אקו גרינברג (נראים אותו דבר ואם הוא יבחר בכוכב נולד עוד יגידו שישו נולד מחדש...) אשריך, אבל כשאתה מנהל דיאלוג עם אדם אחר, בין אם הוא דתי או לא
ואתה רוצה להגיע לרבדים יותר עמוקים בשיחה, או בכלל כשאתה מביע את דעתך בנושא כלשהו, רצוי שתתחיל מנקודת מוצא הגיונית שאתה יכול לנמק ולהסביר את פשרה ולא בסיסמא שטחית על אלוהים
כי גם המושג: "אלוהים" דורש הסבר, בהנחה ויש לך אמונה מוגדרת על טיבו, מקורו, מהותו, ודרך לנמק את השפעותיו האמפיריות על העולם בו אנו חיים, כולנו נשמח לשמוע ולהתרשם.

בשורה התחתונה, בואו לא ננסה לחקות את הפנאטיות והאמונה העיוורת שקיימת באיסלאם, או את החסידות השוטה שיש בנצרות, הקסם האמיתי שיש ביהדות מאז ומעולם לדעתי לא היה בעצם יהדות כ- "דת" אלא כלאום, כמוצא תרבותי בדלני של של אנשים שבאו ושינו את העולם, ולא דרך הדת, ולא דרך האמונה העיוורת, אלא דרך רציונאליות, גילויים מדעיים, טכנולוגיה, פילוסופיה, סיפרות, מתמטיקה, פיזיקה ועוד תחומים רבים. הם הביאו את הקידמה ובמילים אחרות היוו "אור לגויים"

ופה הגדולה לדעתי של היהדות, לא דרך הפופוליזם והבורות שמטפחים אמנון יצחק, עובדיה יוסף ושאר בעלי חצרות, מעריצים וחסידים שוטים, ראוי שנתעלה לרמות יותר גבוהות. יהודי שהוא קודם כל איש רוח אמיתי ביסודו, לא משתמש ביכולותיו ובאמת שלו בכדי לשלוט על אחרים, בכדי לשטוף את מוחם, לבנות לו עדת מעריצים, איש רוח אמיתי נותן במה לגילויים, לעובדות, לדברים היפים בחיים שלא תלויים בקיומו שלו בשרידותו, ובמניפולציות כאלה או אחרות שהוא מפעיל על החברה בכדי להיות מתוגמל, אמת ומדע מתוגמלים בזכות עצמם ולא בזכות משווק, פרסומאי, או מטיף ברבים.

מקווה שסייעתי במשהו לגשר על הויכוח ביניכם
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:08

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר