28-04-2022, 20:18
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
|
|
שאלות לגבי כידון M5A1
בני מצא במחסן של קרובה מבוגרת. היה שייך לחמיה ז"ל, "שהיה נוטר ומוכתר, ופרש ב-1961".
אפשר להבחין בכיתוב על השמורה: US M5A1, ובסימן היצרן MILPAR COL
( Columbus Milpar & Manufacturing Co. ). הכידון הזה נכנס לשירות בצבא ארה"ב ב-53', עבור ה- M1 גראנד, לאחר תלונות שאת הכידון הקודם (M1) קשה לפרק מהרובה עם כפפות.
הוא היה בשירות בארה"ב שנים מעטות, עד שנכנס ה- M14 ואח"כ ה- M16.
פרט לחלודה, אני לא רואה סימנים לשימוש בכידון- שפות הלהב שלמות, כולל החוד. אולי זה מעיד שהתקבל במתנה ולא היה בשירות. בכל מיקרה, לפי השנים ברור שהחם קיבל/קנה אותו סמוך לפרישה.
א. האם יש סיכוי שזו הדפסה של צ' על הנדן?.. האם היה בשימוש צה"ל או משטרת ישראל (מן הסתם, כפגיון ולא ככידון- הגראנד לא היה בשימוש). אם לא היה בשימוש ישראלי- מאיפה יכול היה להגיע? לפי הויקיפדיה הגראנד היה באזור רק בירדן. באשכול "כידונים שהיו בשירות צה"ל מאז הקמתה של המדינה", בכולם יש הטבעה של צ' על הסכין עצמה- אצלי אין, אני מניח שזה שולל מקור צה"לי.
https://www.fresh.co.il/vBulletin/s...ad.php?t=596049
ב. הכידון נוח מאוד. כבד מעט לטעמי (מרגיש כאילו בסיס הידית מאסיבי בכוונה, אולי כדי שישתמשו בו כפטיש בעת הצורך- ולא ברובה?..). מה שמוזר לי- קשה מאוד לסגור את הרצועות על הידית. ממש צריך להשתמש בשתי הידיים- מה שלא אפשרי כשהכידון מחובר על חגור. יכול להיות שמסתובבים עם הכידון לא סגור?
|