09-08-2006, 20:15
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
מרכבה מול נ"ט בזירה...
מאז פיתוח וכניסתה לייצור של המרכבה הראשונה השתרשה ההנחה שה"כחול לבן" הזה אינו פגיע. שהוא הטוב בעולם. שאין שני לו.
כל הנחה עממית כזאת, כל קביעה "חד משמעית" כזאת מהווה סכנה לביטחון מופרז ולשאאננות.
אין טנק בלתי חדיר. לא המרכבה ולא ה- M1A2 ולא שום טנק אחרבעולם. לא סימן I ולא סימן IV ולא שום "סימן" אחר. יש מגוון מיגונים ואמצעים האמורים להתריע, לשבש, ולהקשות על חדירה ופגיעה מזוית זו או אחרת, בתנאים כאלה או אחרים, נגד נ"ט כזה או אחר. אין כאן שום פתרון אבסולוטי.
המיטוסים שבנינו עם השנים סביב - "שלנו הכי טוב...", מיטוסים וקלישאות שהשרשנו הן מבחינה מערכתית והן מבחינה אופרטיבית סביב המרכבה, סביב תוכניות ה"לביא", סביב כל כלי יירוט ויכולת שפיתחנו כאן אויר, ים ויבשה, חייב להיות מאותגר שוב ושוב. שאננות הנובעת מהרגשת עליונות חייבת לעבור בחינה מחדש ולא בשדה הקרב דוקא....
מי שמניח ש"מעיל רוח" או "אגרוף הברזל" הן המערכות שיכלו לספק פתרון חד משמעי לאיומי הנ"ט בזירה טועה. לכל מערכת יתרונות וחסרונות, וככל שהמערכות מסובכות יותר כך גם התו"ל שבסיבתו הן אמורות לפעול.
אין זה משנה ממש אם המרכבות שנפגעו הן סימן 4 או לא. זהו הכוח שנכנס ללבנון, זהו הכוח שצה"ל, על בסיס שיקול (מוטעה להערכתי) החליט להכניס לזירה על סמך נתוני יכולת האויב שהיו (או לא היו...)ברשותו.
אנו מזכירים כאן שוב ושוב את טילי ה- KORNET, שאמנם מצויים בידי הסורים אולם עד כה לא ראיתי ולו "פסיק"של עדות לכך שהחיזבאלה קיבל ומפעיל אותם. לכשעצמי אני מניח שלו היו בידינו הוכחות כאלה, היינו מראים אותן לכל כלי תקשורת מקומי וזר וזאת על מנת לפגוע באופן עקיף בסוריה. משפחת הטילים הזאת תהווה קפיצת מדרגה ביכולת החיזבאלה, קפיצה שאצלנו לא היתה עוברת בערוץ ה"שמועתי" בלבד....
DJESH אתה כותב כאן על "סטטיסטיקה בלתי רשמית...." - מה זה ידיד...??? שמועות ? סיפורי דוד או בן דוד...? - מניין מסקנות הסקר המבצעי הלא רשמי הזה.... - לא רציני (לעמך זה נשמע טוב)
יש לי ידיד טוב, אמריקאי (לא מעמנו) מג"ד שריון במילואים בצבא ארה"ב. נלחם כטנקיסט פעמיים בעיראק. דיבר איתי על כך שטנקי ה- M1 היו בעלי המיגון הקרמי ולא היו חדירים.... עד שהוכח להפך במדבריות עיראק... הם מוגנים יותר, הם טובים יותר, אבל גם RPG פשוט, משפגע במזקום או בחיבור שבין הצריח לתובה שיתק את הטנק....
לא כל קרב נמדד במספר ההרוגים. ניתן לעצור כוח שריון ולהפכו לפאסיבי ע"י פגיעה אפילו חלקית בכלים וללא הריגת כל הצוות. גם פצועים מהווים בעייה.
ובסופו של יום - אנו חייבים לשבת (לא הפורום רבותי אלא אלה מאיתנו שעוסקים בכך + הצבא) ולבחון את עצמנו ואת הפתרונות שאנו חייבים למצוא, צבאיים ומדיניים כאחד. ולא לתת לאיש מאיתנו לזרוק קלישאות ובסופן עוד להוסיף את המלה השנואה עלי כל כך: "נקודה".
אין לי ספק שלא נפסידבמערכה הזאת אני רק לא יודע מה תהייה משמעות המושג "ניצחנו".
|