מישהו צריך להפסיק את המחדשל של פרסום מיקום חיילינו!
אני די בטוח שהתקפת הרקטות היום בכפר גלעדי, שהרגה 12 חיילי מילואים הי"ד, ארעה בעקבות פרסום מיותר בעיתון ידיעות על מ***ה בצפון שהפכה לבסיס ענק שבו נוכחות אלפי חיילים.
לאור שפורסם קודם, שהרקטות נורו בו זמנית מארבעה אתרים שונים! נראה לי שמישהו ידע על כך ועל-כן כיוון מספר משגרים/מטחים ממקומות שונים לעבר המקום.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "מישהו צריך להפסיק את המחדשל של פרסום מיקום חיילינו!"
בכלל, מישהו צריך לסגור את הברז החופשי של התקשורת.
זה מתסיס את הדם לראות שהרקטות שנורו אחה"צ פגעו בשטחים פתוחים בקריות, זה דווח בתקשורת, ותוך כמה שעות חיפה חטפה פגיעות ישירות. יש תחושה כאילו הירי הראשון היה לשם בדיקת הכיוון, והדיווח שהתקבל בתקשורת יידע את האויב לאן לכון הפעם כדי לפגוע.
זה כבר נהיה מוגזם.
שוב ושוב אומרים בכלי התקשורת להפסיק, אבל אף אחד לא ממש מתייחס. אי אפשר לערב גורמים מגבוה יותר, ולעצור את זה בכוח?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי Big_Kahuna שמתחילה ב "בכלל, מישהו צריך לסגור את..."
איך עוצרים בכלל דיווח באינטרנט ? ואיך מפקחים על הודעות ושיחות טלפון פרטיות ?
הסינים מנסים שיטות להכניס את תעבורת כל משתמשי האינטרנט בסין לתוך מערכת סינון ובקרה ממוחשבת, ולהגיע לעברייני המידע האסור באופן אישי.
הסורים לעומתם פשוט דורשים רשיון מטעם השלטון להתקשרות באינטרנט.
בצפון קוריאה אי אפשר להתקשר לחו"ל, אלא רק דרך מרכזיה ידנית עם מרכזנית שמאזינה על הקו.
מי שמציע לסגור את העיתונות החופשית וחופש המידע בשם "מצב החירום", ו"לגייס" אותם למאמץ המלחמתי, פשוט לא יודע מה הוא מדבר.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "מישהו צריך להפסיק את המחדשל של פרסום מיקום חיילינו!"
באשכול "תמונות היום" שבפורום היו לא מעט תמונות מסוכנויות ידיעות זרות ומאתרים שונים בהם נראה המקום בבירור. אני לא חושב שזה משהו שצינזור בישראל יעזור. בעולם הרי זה לא הכי תופס...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "אל תשכח שבכל העולם מתפרסמות תמונות מאותו מקום"
למרות הנזק שהן עלולות לגרום, לדעתי פיקוח מוגבר על כל מה שקשור לפלאפוניה בתוך שטחי הכינוס ריאלי יותר ואפקטיבי יותר מלנסות ולמנוע דליפות של צילומים לכלי התקשורת.
ידוע לכולם כמה חזק חזבאללה יושב על רשתות הקשר הצבאיות והאזרחיות שלנו.
איכון בעזרת תחנות ממסר סלולריות הפך ליכולת ממשית בחזבאללה, זה איום שיש להתיחס אליו בכובד ראש.
יצא לי כבר להווכח איך גורמים במערכת הבטחון יכולים לעלות על מיקום של מבוקשים גם כשהפלאפונים שלהם כבוים.
בעזרת סיוע מבחוץ גם חזבאללה יכול.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "ממש לא, אני מתכוון לתמונות ספציפיות של שטחי כינוס באזור מהשבוע-שבועיים האחרונים"
עם זאת - תצלומי קרקע אמנם מספקים מודיעין כלשהו אך אינם יכולים להשלים את התמונה ללא מקורות נוספים. כאן התקשורת הסלולרית (והצה"לית לצערנו) ממלאת תפקיד חשוב למאזינים מעבר לגבול.
אפשר לטווח מיקום מסוים על ידי זיהוי של מספר כיפות בתצלום שמצאת באינטרנט אבל כדי לפגוע בחיילים כשהם עדיין שם צריך מודיעין בריאל טיים. כיוון שאין להם אמצעי איסוף מתקדים כמו לצה"ל, האזנה לקשר ממלאת תפקיד חשוב.
ולראייה, לפני מספר ימים פורסמה ידיעה בעיתונות על כח צה"ל שפשט על יעד בדרום לבנון.
באותו יעד התגלו מכשירי קשר, סורקי תדרים, מצפינים ומה לא. החיזבאללה ישב ואולי עדיין יושב על רשתות קשר אזרחיות ללא שום בעיה. האם החיזבאלה מאזין גם לרשתות הצה"ליות? לגבי הבלמ"סיות די ברור שכן, לגבי המסווגות, נקווה שלא.
למדתי להעריך את היכולות שלהם בזמן השירות.
לדוגמא:
לפני כמה זמן מצאו משהו שמקביל לעזר שטיחים הצה"לי שמפרט בדיוק מה כל תצפית של צה"ל רואה ולא רואה בגזרה מסוימת בצפון. כולל יכולת הגבהה והנמכה של האמצעים, פירוט מלא של שטחים מתים, זויות כיסוי, אזימוטים ומה לא.