22-12-2004, 13:26
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
חלק ניכר נהדרוזים שמתגייסים לצה"ל משרתים במסגרת כוללנית של גדוד 299 נקרא היום גדוד חרב, במשך שנים לגדוד היה רק את המספר 299 והכינויים 'יחידת המיעוטים' ו'שתיים תקע תקע'. המג"ד נבי(ה) מרעי (שנהרג בהיותו אל"מ, סגן מפקד אוגדת עזה בארועי פתיחת מנהרת הכותל ב96) החליף את שם הגדוד ל"חרב" למטרת העלאת גאוות היחידה שתרמה להעלאת המוטיבציה בקרב הדרוזים להתגייס לצה"ל.
במסגרת הגדוד פועל גם פלס"ר "השחר".
מעניין לציין שחיילים בגדוד חרב זוכים להזדמנות לשפר את נתוניהם האישיים (דפ"ר, צד"כ וקב"א) לאחר שנת שירות. מחקרים גילו כי נוער דרוזי אינו מכיר מספיק את הוויית החיים בישראל ואת העיברית ולכן נכשל בבחינות הנערכות במסגרת צו ראשון. הכישלון בבחינות מוביל לנתונים נמוכים שמונעים מהחיילים לשרת בתפקידי פיקוד ולהתקדם בצה"ל.
בעקבות תוצאות המחקר הנ"ל הוחלט לקיים את המבחנים פעם נוספת במסגרת הגדוד לאחר שהחיילים למדו לדבר עיברית טובה יותר ולהשתלב טוב יותר במסגרת הצבא.
ישנם דרוזים שבחרו להשתלב בצה"ל מחוץ לגדוד חרב, בתפקידים שונים וכבר שמענו על לוחמים בחי"ר, שריון, קורס טייס, בשייטת ועוד.
ישנם דרוזים המשרתים כגששים, כלוחמי מג"ב או כתומכי לחימה. תפקידים אלו מאפשרים לאותם חיילים להשתלב, לאחר שירות החובה, בשרות קבע בצבא או במשטרה. אני מכיר דרוזים בחיל חימוש, נהגים, אנשי בינוי, שלושה רס"רי גדוד ועוד.
כמה דרוזים מפורסמים ששירתו בצה"ל:
האלוף יוסף מישלב, אל"מ נבי מרעי, לואי מרעי שאיבד את שתי רגליו בפיצוץ מטען בגבול לבנון בדצמבר 2002 ושירת בגדוד חרב, סרן ר' (קרוב משפחה של שני האחרונים), אל"מ עימאד פארס מח"ט גבעתי הקודם ועוד רבים וטובים.