30-07-2006, 12:03
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
נראה לי שלא קראת עד הסוף את מה שכתבתי
המסר שלי היה "או שמראים משהו שתומך במה שטוענים, או שלא מראים בכלל". וכן, היו שם כמה טילים ואמצעים שאין לעזתים ושפורום סקופים הוא לא הבסיס המקצועי לדון בהם, אבל תסכים איתי שכמותם והאקראיות שבה הם מוצגים, לא תואמת את התדמית שאנחנו עשינו לחיזבלה. מי שמצרף רובי ציד ואקדחי back up לערימה לא גדולה של אמל"ח, לא מבין שהוא יוצר את הרושם ההפוך. בשביל מה מכלילים מספרי מחסניות ב"שלל"? מי בדיוק חשב על הרעיון הגאוני הזה?
הרושם שמקבל מי שלא מכיר דינמיקה של לחימה מהתמונות האלה הוא אחד מהשניים: או שצה"ל לא מצליח לפגוע בהרבה מהם או שהם גורמים לנו צרות צרורות עם חימוש שיש (פחות הטיל) לכל חמולה בדואית בנגב.
זה מתחבר גם למה שהראו אתמול בערוץ 2 על השתלטות על תדרי אל מנאר: יופי שחשבו על זה, אבל למה ניצלו את ההיזדמנות? לאיזה קליפ שכאילו ילד ברוטר הכין, על נסרלה ואיזה נאום שלו עם תמונות שחור לבן שכבר מזמן לא עושות רושם? תומכי החיזבלה לא יודעים שחיל האויר יכול לפגוע בכל מה שחשוף? לא היה ראוי יותר להראות תמונות ש"מדברות אליהם"? הרס בכפרים ומחבלי חיזבלה שוכבים מתים ברחובות (אן ישנה תמונה כזאת), חיילים צה"ל מחייכים בחוזרם מלבנון, דייויד ברוזה שר במקלט ואפילו קטעים מארץ נהדרת (אני רציני!). במקום להתחבא מאחורי טכנולוגיה, שמראש הערבים רואים אותה ככסות לפחדנות בשדה הקרב, צריך להראות להם לאן הם מובלים וכמה שהישראלים מחזיקים מעמד. מישהו צריך לנער טוב טוב את האחראים על כך, כי מסתבר שאחרון האזרחים היה עושה את זה טוב כמוהם.
על כל מיני "נשק יום הדין" זה או אחר, דובר הרבה מאז המאמר השושואיסטי של ברנע. אין לי מושג על מה מדובר ונצתרך לחכות לאחרי הלחימה כדי לדעת. אם יסתבר שהסתירו את זה מסיבות "מבצעיות" שיסתברו כנחותות לעומת אלה ה"תעמולתיות", אני מקווה שמישהו יתן את הדין על כך.