27-07-2006, 12:17
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
מדוייק בהחלט! רק להוסיף:
ראשית: החומר המודעיני, לאחר שנאסף, עובר מחקר ואח"כ הפצה. במהלך ההפצה ככל שסיווג היחידה/הגורם המקבל את המידע יורד כך יורדת איכות החומר המודיעני (מיד דוגמאות).
יש לכך שתי סיבות:
הראשונה - רצון שלא לחשוף מקורות מידע. אם רק שישה אנשים היו בפגישה ולאוייב נודע שצה"ל יודע בדיוק כל מילה מתוך הפגישה הרי שאחד האנשים בפגישה הוא מקור של צה"ל או שהמקום בו היא נערכה מואזן. ככל שאיכות החומר יורדת כך יותר סביר שהחומר הגיע לצה"ל ממקור שני והלאה. לכן נמנעים מלהוריד לשטח את הפרטים המדוייקים כדי למנוע דליפה שלהם לאוייב.
הסיבה השניה - עם כל העצב שבדבר כך זה עובד. לכאורה מהמדרג שבסיבה הראשונה ניתן להבין שכל רמת סיווג צריכה לדעת יותר מהרמה שמתחתיה. אולם לא כך הדברים. בד"כ כשהמידע יורד להפצה אל מודיעין הפיקוד הוא כבר מסונתז ברמה כזו שכל חייל פשוט יכול להחשף אליו ועל קמ"ן הפיקוד להפיץ אותו הלאה בדיוק כמו שהוא (אל קמ"ני האוגדות, מהם אל קמ"ני החטיבות, הגודים ולבסוף לפלוגות בשטח).
אבל כל קמ"ן חייב לשלוט על יותר מידע מזה שמתחתיו, אחרת בשביל מה הוא התאמץ כל כך והגיע לתפקידו הרם. כך קורה שקמ"ן הפיקוד מסנן את הידיעה ומערפל חלקים ממנה. כך גם קמ"ן האוגדה, שמעביר לקמ"ן החטיבה שמסנן ומערפל עוד יותר והחומר שמגיע לגדוד הוא כבר מעורפל לחלוטין ובלי שום מקור מידע הייתי יכול להמציא אותו בעצמי.
דוגמאות
דוגמא ראשונה: מכמה גורמי איסוף נאסף חומר על כך שמוחמד אברהים תושב ג'אבל צ'אפי הוא מפקד חוליית חיזבאללה בן 34 אב לארבעה בנים ושתי בנות, התאמן בכורדיסטאן, למד ב.. וכו' כל הביוגרפיה.
תחת פיקודו בחוליה נמצאים עוד שלושה מחבלים וגם הביוגרפיות שלהם מוכרות כולל רמת האימון וההכשרה האישית של כל אחד מהם.
כמובן שגם כלי הנשק שלהם ידועים היטב.
הם מצולמים מהאוויר במהלך האימונים לקראת ביצוע פיגוע.
שדר שלהם למפקדת האירגון בדבר פיגוע שהם מתכננים עם כל פרטי התכנון (כולל היכן ישכב עלי והיכן עבד יניח את המטענים ואילו מרעומים יהיו בהם) מיורט ומפוענח.
גם השדר בחזרה מהמפקדה אליהם מיורט ובו מופיעה ברכת הדרך לפיגוע עם הוראות ספציפיות ותאריך לביצוע. בנוסף מופיעים שם מועדים משוערים לפעילויות של צה"ל שעליהם כדי לבצע את הפיגוע.
אנשי המחקר מעבדים את החומר ומוציאים התראה מוגמרת:
ציטוט:
בתאריך XX.Y.ZZ מתכוונת החוליה, מכוחות חיזבאללה בהכוונת שייך מוסטפה עבאס מחבוש, בראשות מוחמד אברהים תושב ג'אבל צאפי ושלושה אחרים לבצע פיגוע כנגד מארב של צה"ל במרחב שמצפון למוצב הבופור ומדרום למעבר תבנית בנ.צ. 6464848975 משני גדות הוואדי. החולייה מצויידת במקלע RPD במטול RPG וברובי M16 ולפחות 8000 כדורים לרובים.
החוליה תצא בשעה 18:00 מבית מספר 987 בכפר יוחמור בצעידה אל יעד המארב, בשעה 18:45 היא תגיע לנקודת המארב שם תניח מטעני קלימגור מאולתרים מכוסים בשימלת אבן בנ.צ. 16546541 ובנ.צ. 165144894 ותתמקם בשני כוחות: כוח בפיקוד מוחמד אברהים ולוחם נוסף בשם עלי מותר בנ.צ. 48941489 אברהים חמוש בM16 עם מטול 40 מ"מ פצצות למטול ותשע מחסניות לM16, ייתכן שברשותו גם שני רימונים. עלי מותר חמוש בM16 מקוצר ושש מחסניות, באקדח מסוג מקרוב 9 מ"מ ושלושה רימוני רסס צה"ליים 26. חוליה שניה בפיקוד עבד אל מאלכ טיבי תתמקם מעברו השני של הוואדי בנ.צ. 165489/765 טיבי חמוש במקלע RPD וכ300 כדור, יחד איתו לוחם נוסף, אחמד דהמשה, חמוש בM16 ארוך שש מחסניות ועשרה רימוני רסס, כנאה מתוצרת עצמית.
לשתי החוליות משקפות. אין אמצעי ראיית לילה.
אם לא יצליחו להיתקל באותו הלילה הם יתקפלו בשעה 04:30 ויחזרו לבית ביוחמור ממנו יצאו. ומאז יחזרו בכל לילה בשלושת הלילות הבאים לאותה נקודת מארב באותו המיתווה.
ככל הידוע הם לא יפרקו את המטענים אלא ישאירו אותם במקומם.
|
וואו. זה היה ארוך.
ההתראה הזו הייתה מגיעה אלינו למוצב כך:
ציטוט:
בכוונת אירגון מחבלים לבצע פיגוע איכות/פיגוע מיקוח במאפייני תקיפת מוצב/תקיפת שיירה/היתקלות/הנחת מטענים/ירי מנגד/חטיפת חייל כנגד כוחות צה"ל הפועלים בגיזרת רכס עלי טאהר.
|
בכל יום היינו מקבלים בדיוק את ההתראה הזו בלי שום פירוט נוסף. אף פעם לא ידענו מה הולך לקרות פשוט כי לא נתנו לנו את המידע. מישהו שמר אותו למעלה.
כשהייתי יוצא לארץ, עוד לפני שהגעתי הבייתה. הייתי מבצע גיחות איסוף משלי אצל חברים מחיל המודיעין בבסיסים בצפון או בקירה בת"א. בד"כ חבר'ה מיחידות איסוף שנתנו לי מידע גולמי ולפעמים גם אצל גורמי מחקר שכמעט ולא נתנו אך המידע שקיבלתי מהם היה איכותי בהרבה. רק כך יכולתי לדעת קצת על כוונות המחבלים בגיזרה.
דוגמא שניה: בכל ערב, לפני שהולכים לישון, בתקופת אימונים כשהפלוגה בארץ היינו מדקלמים את פרטי האוייב שנמצא בגיזרתנו כפי שהתקבלו מהמודיעין. משהו בדיקלום נשמע לי לא הגיוני. בעיקר כשדיקלמנו על כלים שלא משרתים בסוריה כבר מאז מלחמת יו"כ או כשהיינו אומרים ZSU23 מ"מ שני קנים (בעוד שיש לו ארבעה קנים) ושאין שום סיבה שהוא ימצא בחטיבת הקו בסוריה. אם כבר, היה צריך להיות SU23. אבל לאף אחד לא היה איכפת, היינו צריכים לדקלם ואח"כ היה אפשר ללכת לישון.
לי זה הפריע. אז באחת היציאות הביתה קפצתי ליחידת הפיענוח שם שירתו חברים שלי במגוון תפקידים (היה משתלם לעשות טירונות במוד"ש) והם סיפקו לי עותק מהפיענוח האחרון של היגזרה שמולנו. הגיחת צילום לצורך הפיענוח בוצע שבוע קודם. כמובן שכמעט ושום פרט בפיענוח לא תאם את הדיקלום שלנו בערבים. היה אפשר בקלות לזהות בעין בלתי מזויינת כל אחד מהכלים של הסורים, וליתר ביטחון הם גם סומנו ושמם נכתב לידם.
את התצ"אות הבאתי יחד איתי לבסיס. הן עברו למ"פ, לקמ"ן הגדוד ולמג"ד. אח"כ הן טיילו אל קמ"ן החטיבה ואולי אף למעלה מזה. הדיקלום לא השתנה.