24-07-2006, 17:14
|
|
|
חבר מתאריך: 23.07.06
|
|
הצעה בנושא צנזורה - אישור ע"י מנהל לפני פרסום ידיעות.
אני יודע שזו הצעה קיצונית אבל גם ההשלכות של האלטרנטיבה (כולם רואים מה הולך בפורומים בימים האחרונים, חלק גם מבינים מה זה יכול לעשות) קיצוניות.
מצד הגולשים/מגיבים הנזק לא כל כך גדול - ה"טריות" לא תפגע בהרבה. לא יזיק לאף אחד אם תעבור אפילו חצי שעה עד שידיעה שלו תפורסם.
מצד המנהלים הנזק אומנם יותר גדול - העניין ייצר להם עוד עבודה (אני לא יודע עד כמה נוח ממשק אישור ההודעות - יכול להיות שזה תהליך קל ומהיר) אבל ככה זה, עם האחריות באה עבודה. אתם מכירים את ההבדל בין חייל לקצין - חייל אחראי על עצמו וקצין אחראי גם על עצמו וגם על החייל.
אם יש אנשים שמתנגדים (בוודאי שיש) - אנא הציעו הצעות משלכם.
זה לא חוכמה גדולה להגיד "אי אפשר" כי גם האלטרנטיבה של שב ואל תעשה (המצב הקיים) היא לדעתי בגדר של "אי אפשר".
הערות:
1. אני לא מדבר רק על הודעות לגבי פגיעות בחיילים. כוונתי לכלל הידיעות שיש להם אפקט משמעותי כמו למשל ידיעות על מיקום נפילות.
2. אפשר לעבות זמנית את צוות המנהלים לצורך העניין. אני אישית מתנדב לעזור (במגבלות הזמן הפנוי כמובן) אם צריך. ולא, אין לי שום כוונה "להידחף". אני לא מבאי הפורום בדר"כ - נכנסתי מסקרנות בגלל המצב ונרשמתי רק בשביל להגיב נגד העניין שאני מדבר עליו. מצדי כשיגמר הסיפור תורידו לי את הסטטוס ואפילו תסגרו לי את החשבון.
3. למציעים הסברה יותר חזקה ולסמוך על המגיבים שירסנו את עצמם: לא כל האנשים מספיק בוגרים. אני לא אומר את זה בשביל לרדת על אנשים ולא בשביל להגיד שכולם או הרוב כאלה. בכל זאת - מספיק ילד אחד (שגם לא אשם שהוא ילד ולא מבין) בשביל לגרום נזק.
|