10-07-2006, 21:45
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
עקרונות הלחימה שאתה מכיר השתנו.
מי יורה היום מטחים?
הלוט"ר די נזנח לטובת הלו"ז ובצדק, בלו"ז אתה לא רוצה להיות אגרסיבי ולא לפגוע באף אחד חוץ מהמחבל. גם אם יש מאחוריו משהו שנראה כמו חומת מפגע.
האחיזה בקצה הקידמי של המתפסים משיגה בדיוק את מה שכתבת:
ציטוט:
להתכנס בתוך עצמך כמה שיותר ולאחוז בנשק בחוזקה, כדי שתהיה יכולת לספוג את הרתע הפתאומי
|
להקטין צללית - להתכנס לתוך עצמך ולשמור על הקנה מול המטרה ולא כדי לספוג רתע פתאומי אלא כדי למנוע תזוזה מאלף סיבות אחרות (קהל ועוד). למה בכלל להיות במצב אם אתה לא יורה? לא עדיפה יד חופשית? אני לא צלף שמחכה בעמדה למקרה שמישהו אולי יבוא, אני לוחם בתנועה לקראת מגע ומי שיופיע לי (מכל כיוון) יכול להיות אוייב או ידיד.
צורת אחיזת הנשק השתנתה מאד. בלתי אפשרי להשתמש בשקע כתף ובלחיצה עם לחי על הקת כשאתה עוטה אפוד קרמי. לכן, הקת נשענת על מרכז החזה, וצורת האחיזה בידית (שפעם הייתה ידית עזר להסתערות, לירי תוך כדי ריצה) או בשרוול על הכוונת הקידמית מפצה מעט על הההפחתה באחיזה בחלקו האחורי של הנשק.
נראה שלמדת לוט"ר שדו"ב או בט"פ. תריץ חיפוש בפורום ותוכל ללמוד על ההבדל בין לו"ז ללש"ב וללוט"ר.
גם אני כמוך למדתי לעבוד בשיטות אחרות לגמרי, לקח לי הרבה זמן ללמוד את השיטה הזו, ואני לא למדתי מקריאת תאוריות באינטרנט אלא במטווח עם מדריכים מקצועיים. קשה לי להאמין שאחרי קריאת התגובה הזו תסכים איתי. אבל, אולי בכל זאת, תעדיף לסמוך על הנסיון המצטבר של השנים האחרונות ועל החלפת השיטה בכל הגופים שעוסקים בלוט"ר בישראל.