04-07-2006, 11:33
|
|
|
חבר מתאריך: 06.11.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אוג06
למה לי כדאי בתור מלשב להתפנות למודש ? אם מה שאני מבין זה שבשביל להגיע למשהו שבאמת עושה עבודה קרבית זה משהו שצריך להיות החייל הכיייייי שפיץ בכל החטיבה , להשיג פרוטקציות , להשקיע כל יום כאילו אני בגיבוש מינימום ורק אז אולי ..אבל אולי אני אגיע למשהו באמת "שווה " במודיעין שדה , למה לא ללכת לגדוד חיר ולקבל הרבה יותר כבוד גאווה ואקשן ?
מה שעוד יותר מוזר זה שאף אחד לא יודע מה ה"טופ" כביכול של מוד'ש באמת עושים כל אחד זורק משהו שזה "כאילו סיירת " אבל מה הם עושים ? וואלה לך תתגיס תשרת שנה ואולי תגלה מה הולך פה מתגייסים אל הלא נודע ? וכן אני כותב את ההודעה הזאת כשאני לא מבין למה לעזאזל מישהו ירצה ללכת לשם..
אני מיועד להתגייס למוד'ש אבל כמו שזה נראה אני ממש לא הולך להתפנות .
|
שמע.. בתור אחד שסיים טירונות במוד"ש וביום רשון אני מתחיל אימון מתקדם אני באמת שלא בא פה להרעיל אותך...
למה כדאי לך בתור מלשב להתפנות למודש? על הנייר בכלל לא כדאי לך. אתה לא יודע שום דבר על החיל, על המפקדים, על האנשים ועל הפעילות שמבצע החיל. אתה מעדיף להיות בגדודי חיר ולבצע כל יום מעצרים ופעילויות בסמטאות של שכם. אבל מה שכתוב באינטרנט ומה שאתה רואה כמלשב זה בכלל לא מציאותי.
יש לי חבר שהתגייס לגולני באוג 5 ועד היום הוא עושה רק מחסומים. סליחה, באמצע הוא גם עושה מטבח ועוד כמה דברים שנכנסים בגדר ה"אקשן" אצל המלשבים. אני לא אומר שמחסומים זאת לא עבודה חשובה, להפך הוא הנכון אבל אני אישית חושב שזה תפקיד שוחק מייאש ולא תמיד מספק.
מצד שני יש לך את מוד"ש שהעבודה בחיל מסווגת (לא סתם אתה עובר סיווג ביטחוני), ותאמין לי גם מעניינת (הרב עבודה עם הראש). נכון, אתה לא יוצא עם כומתה אדומה, כנפצ ופלאטופ הבייתה אבל האנשים, הסגל, ההכשרה,והעבודה מספקים ביותר.
אתה לא רוצה להשקיע? לך לרקונים. גם הרבה כבוד, ועבודה לא רעה בכלל. אבל אם אתה מוכל להשקיע במשך כל הטירונות וכל האימון אתה תגיע לצוותים הייעודים שעובדים על בסיס קבוע עם השייטת, שלדג, ימס ועוד יחידות שרק בלילה אתה חולם לעבוד איתם.
מודש זה לא כמו חיר, שאתה צריך להוכיח את עצמך במשך גיבוש של יומיים והתקבלת לפלס"ר. פה אתה צריך להוכיח את עצמך מעל חצי שנה, שהסגל שלך באמת יראה אותך, באמת יסמוך עלייך, ובאמת ידע מול איזה חייל הוא עומד. כי במודש באמת צריך את האנשים הכי איכותייים ואמינים לצוותים הייעודים ולא איזה מישהו שקרע את התחת לפני הצבא והוא רץ אלפיים ב7 דקות ומרים אלונקה במשך 3 ימים.
מה בתאכלס אנחנו עושים? אולי אם תעריך את המקום אליו אתה מיועד יספרו לך..
שיהיה לך בהצלחה ואם יש לך שאלות אתה מוזמן לפנות אלי.
|