14-11-2004, 16:13
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.04
|
|
I, Robot
"הספר אני, רובוט, שנכתב בשנות החמישים וחזה את חשיבותם הגדלה והולכת של האוטומטים בחיינו, הוא כבר מזמן קלאסיקה מודרנית.
בספר מרתק ורב עלילות זה ניסח אייזק אסימוב לראשונה את שלושת חוקי הרובוטיקה, ובכך שינה לחלוטין את אורח החשיבה שלנו ביחס לרובוטים, להתנהגותם ולמקומם בחברה האנושית העתידנית.
בתערובת של עובדות מדעיות ומדע בדיוני שהיתה לסימן ההיכר שלו מתאר אסימוב את התפתחותם של הרובוטים - ממצבם הפרימיטיבי הנוכחי ועד לשכלולם המוחלט. בין שלל טיפוסי הרובוטים המגוונים שיצר אסימוב בסיפוריו אפשר למצוא רובוטים שיצאו מדעתם, רובוטים קוראים מחשבות, רובוטים שפיתחו חוש הומור, רובוטים פוליטיקאים, ורובוטים שמאחורי הקלעים מנהלים עולם שבו האנושות עצמה הפכה למיושנת.
הספר עבד לאחרונה לסרט קולנוע בכיכובו של ויל סמית."
נכתב על כריכת הספר.
"אני, רובוט" (צריך להתרגל לשם החדש בעברית) הוא אחד הספרים החשובים ביותר בחייו של אסימוב. הוא אחד הספרים שבנה את המוניטין של אסימוב, כשהחל כסדרת סיפורים בירחון של עידן הזהב "סיפורי מד"ב מדהימים" (ולמעשה, יש הטוענים כי הספר הוא שהפך את עידן הזהב לכזה). הספר מכיל סיפורים קצרים יחסית, אנתולוגית רובוטים המראה לנו את היחסים בין בני האדם לבין רובוטים מהזמן שבו נוצרו הרובוטים הבסיסיים ביותר ועד הזמן שבו המחשבים השתלטו על הכלכלה, הקדמה ועל עתיד האנושות. בספר, רובוטים ודמויות (לרבות סוזן קלווין האלמותית) עומדים שם בזכות עצמם. הסיפורים קשורים לוגית.
מתוך כתבה ב-Ynet
אני, אישית, חושב שהספר נהדר. הוא בכלל לא דומה לסרט, ואוהבי התעלומות החכמות והמתוחכמות ממש יהנו ממנו.
כמה מילים שלי
מקווה שתקנו, תקראו ותהנו בדיוק כמוני!!