מטוסי ה-F-15I רעם נועדו לתקיפה ולהפצצה ולא לקרבות אוויר, אבל השבוע, בשקט בשקט, הם הוכיחו שביכולתם גם להפיל כלי טיס של האויב. ב-27 בפברואר 2020 זוג מטוסי F-15I רעם של טייסת הפטישים הפיל כלי טיס בלתי מאויש של חמאס שטס מרצועת עזה לכיוון הים התיכון.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "הפלת בכורה לרעם (F-15i)"
ה F-15I הוא מטוס רב משימתי יכולות לקרב אויר ולהפצצה וזה לחלוטין לא מפתיע על כך שהוא יכול להפיל...
לא נכון לומר שהמטוס מיועד רק להפצצה וזה נכון גם ל F-15E האמריקאי שה F-15I הוא נגזרת ממנו.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי איש123 שמתחילה ב "לא מדובר פה באיזה דוג-פייט..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי איש123
לא מדובר פה באיזה דוג-פייט מרהיב...
כל מה שהוא הצליח זה לשגר טיל על מל"ט.
זו אכן הפלת בכורה, אבל אין מה להתרגש.
אגב, יותר מעניין איזה טיל ביצע את העבודה.
גם איזה סוג וגם איזה ניסיון - ראשון, שני...
נחמד שאתה מנקד את ההפלה אבל בחיה"א חולקים עליך, הפלות כטב"מים לא קלות יותר מהפלות כלי טיס מאויישים.
מטוס סילון ענק, חזק ומהיר מול כטב"מ קטן ואיטי מאד יחסית עם חתימות מכ"מ וחום מאד נמוכות.
צריך לזהות את האיום, לקבל אישור הפלה, לבחור את האמצעי ולהגיע לתנאי הפלה אופטימליים בתנאים משתנים ע"פ תנאי הטיסה היחסיים של המפיל ושל המטרה.
בפעם האחרונה (סופה vs כטב"מ) זה לא הצליח בניסיון הראשון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "הפלת בכורה לרעם (F-15i)"
כותרת נכונה. הכתבה עצמה קצת..
להערכתי, ה F-15I יירט רק מכוון שהיה זמין להזנקה. קטן עליו..
סימון הפלה יירשם למטוס המיירט\מפיל בלבד.
יתכן גם שהופל בתותח - הפלה מאתגרת הרבה יותר למטוס.
סימון חצי הפלה נרשם רק כאשר 2 מטוסים מעורבים בהפלה עצמה.
למשל, מטוס 1 יורה תותח\טיל פוגע אך לא מפיל. מפנה מקום. מס 2 נכנס פוגע שוב, ומפיל..
עד כמה שאני מבין בהזנקות לקראת מפגש במטרה עויינת (הידע שלי שואף ממש ל-0)...
שאלתי עצמי כמה שאלות:
א. הבקרה "ראתה" שהמטרה עפה לכוון מערב (הים) ז.א. אין ממש איום מיידי על שמי המדינה
אז למה להזניק 2 מיירטים ...?
ב. לפי הפרופיל המתקבל בבקרה לדעתי זה זוהה ככטב"מ - אז שוב פעם אותה שאלה שלי.
ג. אם זה פוגע ולו במקצת בב"ש - נא לא לענות בבקשה.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
א. גם בכיוון מערב יש אתרים חיוניים (אסדות גז)
ב. זה שהמטרה טסה עכשיו לכיוון מערב לא מבטיח לך שהיא לא תשנה כיוון עוד דקה
ג. זוג זה הכוח הסטנדרטי בכוננות ולכן מזניקים אותו ישר, כמו למשל שיש חשש לחדירה בבסיס מקפיצים את כל כיתת הכוננות ולא אומרים "טוב ראינו רק דמות אחת חשודה, אז אבי ויוסי תישארו לנוח".
ד. ליירט מטרה קטנה ואיטית כמו כטב"ם זו לא משימה קלה, הבקרה יכולה לתת מקיום בדיוק מסויים בלבד והמכ"ם במטוס לא בהכרח יעיל גם הוא. בנוסף לכך בחיל האוויר מעדיפים שיהיה זיהוי עין של המטרה לפני הפלה במידת האפשר. לכן השלב הסופי של הזיהוי והיירוט צריך להתבצע בעזרת העין ועוד זוג (או שניים) עיניים זה תמיד יותר טוב
ה. למקרה שתהיה תקלה ואחד המטוסים יצטרך לחזור, אז השני יוכל להמשיך במשימה.
לדעתי אם היא מסוגלת לפגוע בטיל/רקטה או פצמ"ר היא כן מסוגלת, אבל זאת דעת אחד שממש לא מבין.
נ.ב.
בשבוע שעבר יצא לי לבקר בסוללת כיפת ברזל, כמובן שלא ניתן לפרט יותר. אך דבר אחד יכול להגיד,
שעם ישראל יכול להיות גאה על בניו ובנותיו שהם מגנים עליו בידעתם שהם משמשים מטרה לאויב...
1. כח אווירי - יחידת מלטי"ם.
2. התנגדות האיסלמית בלבנון.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. -Rick Cook
נערך לאחרונה ע"י DeepSpace בתאריך 29-09-2020 בשעה 18:29.
דגל חמאס זהה לדגל סעודיה, רק בלי ציור החרב למטה, כלומר הכרזת השהאדה בלבן על רקע ירוק.
הרונדל כאן על המטוס, מבחוץ פנימה, בצבעי ירוק, שחור ולבן.
כמו שקורנסון אמר, ירוק בחוץ ולבן בפנים זה פקיסטן, אז כאן הוסיפו שחור להפרדה וליצירת סמל יחודי שלא בשימוש.
יש כאן גם שימוש ב-3 צבעים מתוך 4 הקיימים בדגל הלאומיות הכלל-ערבית שמשמשים, בד"כ, במיקס כלשהו, את דגלי מדינות ערב.
הפלה בגיחה הראשונה: "רשאי אש חופשית – המטרה הופלה". תיעוד מיוחד
עם פז"ם קצר בטייסת המפציצים של צה"ל, הוזנקו איילון ויובל לראשונה בחייהם ויירטו מל"ט שחדר מעזה בניסיון הראשון. "הצוות הוותיק היה אמור להפילו. זה היה מטורף", שחזרו הטייסים הצעירים. האזינו לקולות הקשר הדרמטיים
ציטוט:
שני הטייסים הצעירים סיימו את ההכשרה שלהם בינואר שעבר. חודש לאחר מכן, כשהיו באחת ממשמרות הכוננות הראשונות שתפסו כטייסים מן המניין בטייסת 69, אירעה התקרית.
"שמענו את הסירנה, זינקנו למטוס בבסיס חצרים יחד עם מטוס קרב נוסף שבו היה צוות מנוסה יותר", שחזרו השניים את רגעי הדרמה בטייסת מטוסי ה-F-15. "אמרו לנו רק שיש מטרה שהמריאה מהרצועה". הקפצות מטוסי קרב כאלה מתרחשות לעתים בתדירות של עשרות פעמים מדי חודש, גם בזירות אחרות.
ציטוט:
"יצרנו מגע מכ"מי ראשוני עם הכטב"ם", שחזר סגן יובל. "התקרבנו אליו, וכבר ראינו אותו בעין שלנו. ביחידת הבקרה והשליטה אמרו לנו שאנחנו רשאים להפילו – כי זו מטרת אויב, אחרי שהתקבל אישור מבור השליטה של חיל האוויר בקריה".
חברו לקוקפיט, סגן איילון הוסיף: "הצוות השני, המוביל, היה אמור להפיל את הכטב"ם כך שהיה לנו שיפט מטורף באוויר, כי בסוף לנו היה יותר נוח להפיל אותו. לא ציפינו שזה יקרה. פתאום לראות את הטיל יוצא מהמטוס, מפוצץ את המטרה וחלקיה נשבים ומתפזרים בים. זו תחושה מטורפת".
"פתחנו טווח, נכנסנו ליעף ושיגרנו טיל מטרה שננעל עליו על בסיס חום, מעל לים, עד לפגיעה בו" תיאר יובל. "ראינו את הפיצוץ באוויר ונותרנו במרחב כדי לתת נקודת ציון של מקום הנפילה מול החוף העזתי".
לא יודע אם הם הולכים עד לבריאה (אולי זה השלב הבא כשהרעם המשופר יגיע ).
אבל קלעת בול, הם הרשו לעצמם להיכנס לנעליו של תור (אל הברקים, הסופות והרעמים במיתולוגיה הנורדית) ומתאמנים לקראת הראגנארוק.
ולא על מור"ק של הפטישים לדורותיהם...
אני עוד מתרשם עמוקות מהעובדה שלח"א היו מפציצי B17 ובדרך לארץ הפציצו את קהיר...
חבל שלא השכילו לשמר לפחות אחד למען הדורות הבאים
מאכזב למדי שזו הבחירה שלהם.
בארון הספרים היהודי ממתינים דברים משלנו.
ואני עוד מדמיין סמל שישלב בעיצובו רכיבים מן ה פטיש, B-17, קורנס ורעם.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
לא חושב שצריך לקחת את הבחירה שלהם בכזו דרמטיות, בחיה"א מייצרים הרבה פאצ'ים להרבה אירועים או ציוני דרך.
יש גם פאצ'ים בשגרה ולפעמים גם סתם בשביל הכיף כמו הפאץ' למעלה.. בעיני משעשע.
שני הטייסים הצעירים סיימו את ההכשרה שלהם בינואר שעבר. חודש לאחר מכן, כשהיו באחת ממשמרות הכוננות הראשונות שתפסו כטייסים מן המניין בטייסת 69, אירעה התקרית.
ובסוף כתבה משפת הזה:
ציטוט:
כי בסך הכל מדובר בהפלה שנייה של כטב"ם אויב שבוצעה על ידי הטייסת
מעניין, אבל בפעמיים האחרונות שמטוסי קרב מאויישים חדרו לישראל הופלו על ידי טילי נ"מ
אינני יודע אם הוזנקו אז מטוסי קרב או לא, אבל בשורה התחתונה את שני הסוחויים הסוריים שחדרו לרמת הגולן במהלך מלחמת האזרחים בסוריה, הפילו סוללות טילים ולא מטוסי קרב, מה שבהחלט מעורר מחשבה על עתידו של קרב האויר (ואני לא ממציא את זה. גדולים הרבה ממני כבר מדברים בזאת מזה שנים)
Maj. R grew up in a small town in Southern Israel that was constantly threatened by rocket attacks. Today, he serves as Deputy Commander of the "Hammers" fighter squadron and contributes to the IAF's mission of strengthening Israel's national security נ®נ± pic.twitter.com/b5gxUxNyjp
בתגובה להודעה מספר 65 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "בוודאי איזו תבנית עם שגיאה שכל מי שצובע מחדש את הכיתוב על המטוס משתמש בה"
לפחות סימוני החירום צבועים זוהר, בסטרייק איגל האמריקאי זה LowViz
הידית המדוברת מיועדת להרים ולהוריד את החופה בצורה מכנית מבחוץ, בעלת 4 מצבים.
איפה שכתוב הצלה זו ידית השלכת החופה במקרה חירום (צריך לחלץ את הטייס ממטוס בוער וכו'), היא נמצאת תמיד בצד שמאל של המטוס.
(פותחים את הדלת ורואים ידית T מחוברת לכבל, הולכים אחורה כ 2.5 מטר עם הכבל, משיכה חזקה והכדורים הפירוטכניים של החופה מעיפים אותה, משום מה אין אזהרה שאסור לבצע את הפעולה הזו כשהחופה לא תקינה או עם נזק)